Szénhidrátszegény diéta esetén milyen étrend kiegészítőt ajánlott fogyasztani?
Gondolom, nemcsak ezeket eszed, mert az szinte csak szénhidrátra alapozó étrend...
Ha úgy érted, hogy szénhidrátból csak ezeket, akkor sem értem, nem hiszem, hogy elsősorban a gabonából és krumpliból merítenénk a kalciumot, bár aki sok kálciummal dúsított kenyeret eszik, az lehet, hogy azt teszi.
Nemrég utánanéztem a dolognak, mert kicsit korlátozott az étrendem... Egyes zöldségekben elég rendesen van kálcium, a tojás is jelent valamit (bár nincs benne olyan sok), szezámmag, mák... Ezekből azért nem olyan nehéz bevinni a kálciumot, de persze étrend kérdése, érdemes lehet odafigyelni.
Személy szerint nem eszem kiegészítőket, illetve néha egy kis aszkorbinsavat teszek természetes C-vitamint tartalmazó ételekbe, amiknek savanyúnak kell lenniük. Nálam a magnéziumra kell odafigyelni, de a kálciumra sem árt, nem árt kimaxolni a zöldségfogysztásomat (a szénhidrátkeretem zömét zöldségként felenni), bár ez mindig is fontos célom volt. Odavagyok a zöldségekért. Csak nem mindig a legcélszerűbb fajtákat szeretem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!