Alacsony vércukorszint fogyókúránál számít valamit?
Sziasztok!
Lassan 14 hónapja hogy küzdök. Eleinte csak a kalóriát figyeltem 12 hónapon át úgy fogyóztam, sajnos eléggé rossz hormonok miatt híztam el (igen meg lehet kövezni akárkit de nálam valóban így volt.)
Igy egy normál diétával kb a súlyom tartom, edzés+ kemény diéta nagy nehezen faragom.
2-3 hónapja kezdtem figyelni a szénhidrátot jobban, a napi kalória bevitelem 0-ra jön ki ha a napi edzéseket nézem + félig fizikai munkát végzek (naponta nemeszek többet 5-600nál)
Ha többet ennék ismételten beállok se előre se hátra (nem vagyok éhes, nem vagyok gyenge, majd kicsattanok:) )
Emellett a szénhidrát bevitelem napi szinten nem több 20-50nél inkább az alsóbb határ (sok olyan napom van mikor csak 1-2 főtt tojást eszek és bőven elég, hozzá szoktam)
A cukrom azóta átlag értéke 4-4,4 között mozog, ha eszek is valamit 6 fölé sosem megy. De nem érezném, hogy kevés (van hogy leesik 3 körülire de ritka)
A kérdésem annyi, hogy árt e valamit ha alacsony a vércukrom? (cukorbeteg ismerősöm szerint árt a fogyókúrának) ezért kérném a ti véleményetek :)
Értelmes válaszaitokat előre köszönöm :)
Alacsony vércukorszint: magyarul éhezés, vagy legalábbs bizonyos szövetek éhezése, főleg az agyra hat kellemeletlenül, de lehet jele betegségnek is.
Amúgy azt nem tudom honnan haluztad, hogy te nullára jössz ki, kezdjük már azzal, hogy nyáron kevesebb energia kell, mint télen. Beleszámoltad? Meglepődnék. És a napi eltérésekről még nem is beszéltünk...
mivel napi 400-500 kalóriát viszek be maximum (számolom olyannyira h mindent mérek, mert jól esik tudni, nem vezetem de minden nap végén tudom hogy a mai nap s/kb 465 kalóriát vittem be) Nem reális a gépek mutatója tudom de a napi edzéssel ha kevesebb 400 kalóriát égetek van hogy több.
A "létfenntartás" is éget kalóriát.. :) sajnos (teljesen szive joga elhinni bárkinek hiszen számomra tökéletesen nem érdekel kategória) hogy van akinek a fogyás nehéz ha hormonális és a gyógyszeres kezelés némiképp segit, de nem tökéletes. :)
Tudom mi az éhezés, volt hogy kiprobáltam (5 napig birtam) hogy ha éhes voltam megittam fél liter vizet, akkor legyengültem, szóval tudom milyen, azt nem is csinálom többet.
álltalában nap végén tekerek 10-20 km-t, szsóval gyengeség nincs rajtam, a kérdésem az volt számit e valamit ha alacsony? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!