Mit gondoltok erről az étrendről?
Férfi, 170 cm, 83 kg. Szeretnék fogyni minimum 10 kg-ot. Amikor sportoltam akkor is 70 +-2 kg körül mozogtam, most felszedtem 10-15 kg-ot. Az oka hogy abbahagytam a sportolást, és az utóbbi 1 évben nagyon sok cukros dolgot ettem.
Így eszek naponta:
Reggeli: zabpehely 80g, két kiskanál méz az ízéért, meg mazsola (1-2 evőkanál)
Tízórai: 1 alma
Ebéd: egy csirkemell felének a fele, natúr joghurttal, zöldségekkel
Uzsonna: natúr joghurt / zabpelyhes natúr joghurt / egy fél túró (120g)
Vacsora: ugyanaz mint az ebéd (tehát egy nap egy csirkemell felét eszem meg)
Ezzel mind jóllakok, bár néha kicsit éhes vagyok. Ezt annak tudtam be, hogy eddig akkor is ettem ha nem voltam éhes.
Mit gondoltok? Mivel lehetne kiegészíteni? Milyen hibák vannak benne?
Ez nagyon jó, csak ne minden nap ugyanazt edd!
Szervezetnek szüksége van a csokira is, meg a sertés husikra, tézstafélékre.
Egyszóval mindent ehetsz csak nagyon nagyon keveset.
Nekem ez vált be.
Jah és mellete félora valami féle sport.
Én fitneszezem
Jó ez, bár én a reggeliből a mézet és a mazsolát kihagynám és fehérje turmixal ízesíteném a zabot, nagyon finomak, és nem emeli meg a vércukrod, mint a méz vagy a mazsola-ezek tömény cukrok.
Nekem az ebéd kevés lenne, nem ennék ott joghurtot, inkább az egész csirkemellet enném, zöldségekkel
Uzsonnára csak egy joghurtot ennék.
Vacsorára a túrót pl körözöttnek paprikába, paradicsomba töltve. Vagy ennék 2 tojásos zöldséges rántottát.
Nagyon hiányzik belőle a zsír. Mivel esszenciális tápanyag, célszerű bevinni.
A reggeli nagyon durván szénhidrátos, ami nem az igazi, eleve több nagyobb inzulinválaszú étel van a napban, de sokan így szeretnek fogyni, tudom. Lehet így fogyni, az tény.
Nálam az éhség azt jelzi, hogy kevés vagy nem jó összetételű az étel, de lehet, hogy a te éhséged másképp működik.
"Nekem az ebéd kevés lenne, nem ennék ott joghurtot, inkább az egész csirkemellet enném, zöldségekkel "
mindennap egy csirkemell kicsit drága lenne:D
Mivel 83 kilós fétfi vagy ezért többet kéne enned. Ez neked kb koplalás és egy kicsit az összetételen is változtatnék.
Reggeli zab legyen csak 50 gramm, méz reggel még belefér (szerintem) de a mazsola helyett akkor már friss gyümölcsöket pakolj bele meg mehet egy kis olajos mag is pl. mandula.
Tízórai oké, de ne mindig almát egyél, variáld a gyümölcsöket.
Ebéd legyen egy normál méretű csirkemell, de ne mindig csirkét egyél. Ehetsz halat, pulykát, zsírosabb húsokat is, ha nem szénhidráttal eszed. A zöldségek tökéletes köretnek számítanak, de az is legyen változatos, ne mindig ugyanaz.
Uzsonnára a zabot szerintem hagyd ki. Elég a joghurt, de ehetsz helyette akár főtt tojást is vagy valami hasonlót.
Vacsora is oké, az már legyen kevesebb, mint az ebéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!