Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Tudnátok ajánlani egy diabetol...

Tudnátok ajánlani egy diabetológust, aki napi 150 g szénhidráttartalmú diétát összeállítana nekem, legalább 3 hétre napra leosztva, és nem kér túl sok pénzt?

Figyelt kérdés

20 ezer forint körüli összegre gondoltam.

A terheléses vércukorvizsgálatom nem lett túl jó (babát várok), és pontos diéta kellene.

2015. máj. 6. 12:17
 1/4 schocko ***** válasza:
Veszel egy digitális konyhamérleget, letöltesz egy szénhidrát-tartalmat mutató táblázatot és olvasgatsz a témáról, felesleges a dietetikus...
2015. máj. 6. 12:49
 2/4 anonim ***** válasza:

Gyakorlatilag 1. válaszolónak igaza van.

De ráadásul minek orvos, ha te már eldöntötted, hogy ennyi szénhidrátot akarsz enni?

Illetve pont ehhez a döntéshez kellene orvos.. és tényleg, hasonló utasítást/tanácsot kapnál orvostól is, ezért 6+X évet elpazarolni egyetemre.. na mindegy.

Ráadásul a diabetológia egy eléggé kamu területe az orvostudománynak. Egy eleve sérült ch anyagcseréjű nőnek megterhelő 150g ch.

És ezt sok helyen még mindig nem veszik tudomásul.. nem képesek megérteni (6 év tömény butítás után ez nem is meglepő) hogy van aki megbetegszik ennyi szénhidráttól, főleg ha gabonákból viszi be.

Szerintem inkább magad járj utána a táplálkozásodnak, ugyanis ez olyan dolog, ami kizárólag a te felelősséged. Márpedig ami csak neked fontos, azt csak te fogod tudni felelősséggel megcsinálni. Az egészséged (táplálkozásod) csak neked fontos, ezt valószínűleg beláthatjuk.

Én elolvasnék komolyabb írásokat a szénhidrát anyagcseréről, annak zavarairól, inzulin szabályozásról, receptorokról.

De ha mindenképpen konvencionális orvosi/dietetikusi segítségre szavazol (nyilván szíved joga) ezek ingyenesek. Mármint az orvosért már egy csomót fizettél, nézd meg Ügyfélkapun, hogy mennyi pénzt vontak le a fizudból TB-re.

Dietetikusokat nem tudom ki alkalmazza, ki fizeti, de én egyszer személyesen elmentem egyhez kíváncsiságból, nem kérdeztem ki fizeti de én ott nem tartoztam semmivel.

Aztán elmehetsz magánúton is 'szakemberhez', de semmi sem garantálja, hogy bármivel is jobb szolgáltatást fogysz kapni, mintha 'ingyenes', tébés rendszeren keresztül vennél igénybe orvosi szolgáltatást. Ha ugyan azon a helyen tanulnak ugyan olyan félreértelmezett dolgokat, akkor elvileg mindegy, hogy állami alkalmazásban áll egy orvos (Eü, TB) vagy magánrendelése van.

2015. máj. 6. 13:02
 3/4 anonim ***** válasza:

Ezzel mit akartam írni? Mindegy melyikhez mész, de ha mások véleménye érdekel akkor viszont esetleg írd le merre laksz, merrefelé lenne szükséged orvosra.

Ha szakértő kell, én magamnál jártasabbnak vélem Bartha Ákost, nem tudom jelenleg mennyi orvos van a csapatukban, de amit csinálnak az hiteles. Az ő munkájuk valószínűleg belefér a 20 ezer forintos keretbe.

2015. máj. 6. 13:06
 4/4 anonim ***** válasza:

de ilyenkor a kismamáknak tartanak külön órát a témáról ott a diabetológián és kapnak viszonylag pontos étrendet is.

mondjuk ritka mocsok egy étrendet,tele volt tejszármazékkal,ezt nem is értettem hogy hogyan képzelik ilyen probléma mellett,úgyhogy amikor nálunk állt ez fent ez a probléma én átírtam és pontosítottam a feleségemét.

de persze olyan embereknek,akik napi fél kiló kenyéren krumplis tésztán,péksüteményen meg pörköltön élnek nekik még az átlagos kórházi IR étrend is komoly kihívás.

a diétát meg nem szokták 3 hétre leosztani.

1 nap van pontosan kiszámolva és onnantól minden nap ugyanazt eszed ugyanakkor.

ha kéred megkereshetem neked talán még megvan,de jobb ha írsz ki egy kérdést a sport mozgásban,hogy szeretnél terhesen egy 150g ch,napi 6 kajálásos tejszármazék mentes 1600 kalóriás étrendet,ott is kaphatsz hasznos tanácsokat.

2015. máj. 7. 00:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!