Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » A cukor feltartja a vizet?

A cukor feltartja a vizet?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre mióta nem eszem cukrot hogy sokkal több mennyiséget pisilek ki.

És ugyanannyiszor járok pisilni, mégis több távozik mint előtte.

Előfordult már velem olyan is hogy egész nap nem ittam semmi mást csak egy üveg 2 literes coca-colát (kb 3 óra alatt betermeltem) és meglepő volt hogy máskor 10 percenként szaladgáltam tőle a wc-re akkor meg alig órénként és keveset szóval ha nem is mentem volna el wc re tudtam volna még tartogatni órákig.

2014. dec. 18. 09:29
 1/2 angelside ***** válasza:

A "felesleges" glükóz elsősorban glikogénné alakul (ha telítve vannak a glikogén raktárak, akkor kezdődik a zsírrá alakítás) a szervezetben, ebből az átlag ember ~500 g-ot tud raktározni. Egy gramm glikogén ~ 4 g vizet köt meg magával.

Tehát, ha csökkented a szénhidrátbevitelt a glikogén raktárak ürülnek, több víz is szabadul fel. Ha üresek a raktárak és hirtelen több szénhidrátot eszel, akkor a raktárak telítődnek, plusz vizet kötve meg, azaz kevesebb ürül.

2014. dec. 18. 09:46
 2/2 anonim ***** válasza:

ez nem igaz...

a szervezet cukorraktára nem a glikogén, hanem glükóz a vérben és ha nincs szükség a sejtekben glikogénre akkor a vérből a glükóz a zsírraktárakat gazdagítja

tehát a felesleges glükóz nem alakul glikogénné ami egyébként gyakorlatilag glükóz polimer, hanem közvetlen zsírráválás útjára lép

2014. dec. 18. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!