Ez ilyen egyszerű lenne?
A bátyám 8 éve 1 es típusú cukorbetegséggel él együtt. Minden nap szigorúan 210 g Ch-t eszik és mellette edz, nem hízik, ideális a testsúlya és most, hogy elkezdett edzés mellett fizikai munkát végezni, még fogyott is.
Na most kérdésem, hogy ha én is belövök magamnak egy ideálisnál kicsit kevesebb szénhidrát mennyiséget egészségesként, (persze nem csokikból meg finomított lisztből) előfordulhat, hogy fogyok?
Mellette mozgok is.
Kalóriaszámlálás nekem nem megy, viszont a ch számlálás igen, mivel az egész család rávan erre állva.
167 cm vagyok és 64 kg
SZerintetek?
Más csak a szénhidrát miatt sem szeretnék cukorbeteg lenni, elképesztően sokat kell enniük a tipikus diétájuk szerint...
Nos. Természetesen előfordulhat, hogy fogysz és a szénhidrátcsökkentés szerintem is remek irány - de akármilyen alacsonyra viszed, nem garantált a fogyás, hiszen ahhoz kalóriadeficit kell.
Sokak automatikusan kevesebbet esznek kevés szénhidrát mellett (egyesek túlságosan is keveset és nem éreznek éhséget), de ez nem mindenkire igaz.
Szerintem próbáld ki, egyél annyi szénhidrátot, amennyi számodra kellemes (elvileg akármennyire leviheted, ha bírod, nem eszenciális tápanyag - én a zöldségek miatt 30-40g-ot azért be szoktam vinni s jobbnak tartom, ha nem megyünk túl közel nullához, de persze mindenki csinálja úgy, ahogy neki jó), s ha mozogsz is, valószínűleg nem marad el a siker :)
Nekem azért kell ennyire levinni, mert akkor tudok kalóriadeficitet elérni (ha nagyon, nagyon igyekszem), több szénhidráttal nem. A zsír és a fehérje jobban laktat, mint a szénhidrát s az inzulinválaszuk is alacsonyabb (a zsírnak konkrétan nincs).
Az energiaszintemnek is jót tesz a kevés szénhidrát, ez főleg a nagyon kevés szénhidráttal élők tipikus tapasztalata, de azért a 80 és a 200g különbségét is érzem. Szerintem érdemes kipróbálni a szénhidrátcsökkentést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!