Ha több vizet iszom, akkor kevesebbet eszem?
2 éve sikerült 20 kilót leadnom, úgy, hogy kevesebbet ettem, de nagyon sokat tornáztam. Most visszajött rám minden, mert nem jártam sportolni :'(
Naponta fél liter ásvánnvíznél nem iszom többet, viszont, arra gondoltam, hogy mostantól meginnék 5-6 liter vizet, (bár inkább light-os kólával, mert nem nagyon szeretem a sima vizet).
Eddig sem ettem olyanokat, hogy sültkrumpli, hamburger...csak nagyon ritkán. Így sikerülhet kevesebbet enni, és fogyni? Igazából sportolnék egy kicsit, a baj csak ott van, hogy annyira gyenge lettem lelkileg, hogy nehéz arra gondolni, hogy most újra végig kell csinálnom, azt amit két évvel ezelőtt, és talán ösztönözne az, ha látnám, már lement egy kis zsír.
Újra jól szeretném érezni a bőrömben magam, és ami a legfontosabb, szeretnék egy rendes srácot/férfit magam mellé. Ne haragudjatok, hogy egy kicsit sokat írtam. :) Nektek mi a véleményetek? Beválna a "vizes" módszer? Köszönöm a válaszokat! :)
A lájtos kóla sem egészséges. A fél liter folyadék nagyon kevés, az 5-6 liter meg sok. A kettő között. Nem kell, hogy csapvíz vagy ásványvíz legyen ez. Lehet tea, limonádé is pl. Az éhségérzet sokszor valójában szomjúság. A vízivás nem fogyaszt ugyan, de ha éhesnek érzed magad, s iszol egy kevés vizet, az csillapítja az ehetnék érzést.
Étkezés közben is célszerű valamit kortyolgatni. Fellazítja a gyomortartalmat, kevesebb ételtől érzed magad jól lakotnak.
Nem akarlak megbántani, de az agyam eldobom, ettől a "jól akarom magam érezni magam a bőrömben, de sportolni nem igazán akarok-tól".
Először is a naponta fél liter folyadék az nevetségesen kevés! Ezt meg kell emelned kb 2 literre. Nem egészen értem, hogy a fél liter után hogy innál meg hat litert, ami szerintem már túl sok! A light-os kólával meg az a baj, hogy annyi adalékanyag van benne, hogy jó lenne nem inni napi szinten.
Attól, hogy az ember sokat iszik még nem biztos, hogy kevesebbet fog enni.
Sőt az sem biztos, hogy a kilókon múlik a boldogság és hogy milyen pasit fogsz ki.
Jó lenne, inkább kitalálnod magadnak egy étrendet, amivel fokozatosan leadhatod a kilóidat és később is követheted! Mellé találj egy mozgásformát, amit örömmel tudsz végezni!
Ha egészségesen táplálkozol és jó dolgokat viszel be már az is segíthet, hogy jobb legyen a közérzeted, a fogyásról nem is beszélve.
A kalóriabázis nevű honlapon írd be egy napi étkezésedet és számoltasd ki, hogy az hány kalória. Nem tudom miket eszel, de nyilván nem figyeltél annyira, ha 20 kiló felment. Ha az ember nem mozog, akkor kevesebb kalória kell, ha sportolsz, akkor picit mehet több, de csak addig amíg megvan az edzés.
Nyilván segítene sokat... Gondolj csak bele, hogy mi történik, amikor megeszel egy nagy tányér levest! Utána mekkora adag másodikféle fér beléd? És ha nem eszel levest, akkor mennyit tusdz enni a másodikból??? Na ugye!
Igaz a leves mást is tartalmaz, de a sok lé miatt pont úgy teletölti a gyomrod, mint egy pohár víz...
Víz nem veszi el az étvágyat, mivel nincs benne tápanyag, csak térfogatilag enyhíti a dolgot, a test azt hiszi kaját kapott, pedig csak a "semmi" tölti ki, amint felszívódik, újra ott az éhség.
A light cola meg minden, csak nem olyan dolog, amit rendszeresen fogyasztani kéne.
Bizonyos esetekben segíthet. Sokan mondják, hogy van, aki eszik ivás helyett is... Ez nekem fura, de sokfélék vagyunk.
Nálam nagyon kevés trükk van, a testem nagyon megszállottan kalória alapú. Csak a makrotápanyagok arányának megváltoztatása segített s van pár kalóriájához képest laktatóbb ételem. Én inkább levessel próbálkoznék, mert az mégiscsak étel. Vízből sokat iszom az utóbbi időben, ez az új életmódom jellemzője, ahogy az éhségérzet szinte teljes eltűnése is, de ezzel együtt 2000 kcal fölé megyek, megszokás, hedonizmus, tömény ételek... Úgyhogy csak a víz nem segít, de egy leves az rendes étel, talán még a hobbitoknak is (A Gyűrűk Urában itták az entek italát, finom s tápláló volt, mégis hiányzott nekik valami rendesebb, szilárdabb táplálék. ezzel én is így vagyok). Engem viszonylag laktatni szokott a leves (persze zsír is kell bele ahhoz, de akkor is jól jövök ki :)).
Olyan étrend kellene Neked, ahol nem áldozat kevesebbet enned, inkább automatikus. Vannak trükkök, de valószínűleg komolyabban kell próbálkozni, kitapasztalni, mit tehetsz. Én mindig a szénhidrátcsökkentést propagálom, ez elég általános módszer. Amikor zsírszegénységgel párosul, az nem tudom, milyen, én szenvednék, az tuti. A szénhidráthoz képest megfelelő mennyiségű zsírral viszont kevesebb kalóriával is jóllakott lehet az ember, de ez emberfüggő.
Nem értem mi olyan nehéz ezen, csak egészségesen kell étkezni és sportolni.
Fél literről egyből 6-ra váltanál? Nem olyan könnyű az.. ha annyi vizet szeretnél inni naponta, akkor kb óránként meg kéne innod legalább 3 decit, ami 2 óra altt több mint eddig 1 nap alatt. És úgy meg nincs sok értelme hogy 8-10 óra latt iszol meg 1 litert aztán meg minnél gyorsabban lenyomsz ötöt...
Szerintem ne az legyen a célod hogy most minnél előbb lefogyj , hanem hogy átszokj az egészséges táplálkozásra... lehet hogy a lájtos kóla nem tartalmaz kalóriát, nem hízlal.. de a cukor helyettesítésére használt édesítőszer (vegyszer) sokkal károsabb a cukornál.. ja meg ha már a cukornál tartunk.. az első lépés a teljes mellőzése. Sokszor hallani hogy "na azért a cukor az kell, hogy jól működjön az agyunk" ami persze egyáltalán nem igaz. A cukornak is van több fajtája... konkrétan a kristálycukorra semmi szüksége nincs a szervezetünknek...
Azt tanácsolom, ne úgy csináld, hogy "majd hétfőtől diétázom" aztán szerdán meg már befágsz egy sütit, amitől majd szarul érzed magad ezért mégtöbbet zabálsz... aztán vasárnap meg azt mondod h na majd hétfőtől... nem kezd el fokozatosan... legyen az első lépés hogy emeled a vízbeviteled... kb 2-3 liter az ideális, mindig legyen előtted egy üveg víz, úgy nem lesz nehéz nem elfelejteni... már pusztán ez is segíthet, mivel pl gyorsítsa az anyagcserét és még sok más hasznos hatása van (pl reggelente is sokszor azért vagyunk fáradtak, mert dehidratáltak vagyunk).. másik lépés, hogy teljesen mellőzöd a cukrot. Tudod.. csak azt eszel, amit megveszel... ha nem veszel egészségtelen kaját akkor nem is fogsz olyat enni.. a cukorra meg ahogy már mondtam, egyáltalán nincs szükséged, lehet eleinte nehéz lesz, de 1-2 nap vagy hét után már egyáltalán nem fog hiányozni (kávéba, teába se tegyél).. ha meg édesre van gusztusod akkor egyél egy banánt...
2-3 liter víz + a cukor teljes mellőzése, nem egyszerű.. de egyszerűbb mint egy szigorú diéta.. hidd el, ha ezt így betartod 1-2 héten belül már fogsz látni változást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!