Mikor veszítek több vizet? Ha többet vagy kevesebbet iszok?
Honnan tudod, hogy az víz? Akkor én is vizes vagyok csupán és nem zsíros, hájas?
De hogy a kérdésedre is válaszoljak: nekem azt mondta az orvos, hogy túl sokat sem szabad inni, ha vizesedik az ember.
Tévedésben vagy, a víz nem gyülemlik fel egy helyen. A sejtek raktározzák egy ideig, igen, de az nem így jelentkezik, hogy egy helyen huplik vannak rajtad :D
Régen rossz lenne, ha a víz gyülemlene rajtad, mert az azt jelentené, hogy szívelégtelenséged, vagy vesebajaid vannak.
Az szimplán zsír, háj! Az úszógumi mindig háj. A vízfogyasztást meg mindig a testsúly határozza meg, 20 kg-onként 1 litert meg kell inni, de lehet inkább több 0,5-1 literrel. Fogyáskor azért kell több víz, hogy a felszabaduló méreganyagok könnyebben ürüljenek kifele!
Engem is érdekelne erre a pontos válasz; azt hallottam, hogy a legtöbb fogyasztó-tea meg hasonló csodaszerek is úgy működnek, hogy vízhajtó hatásuk van, és ezáltal tűnik úgy, mintha sokat fogyna az ember rövid időn belül. Na de akkor az a víz, amit kihajt a tea, valahol el van raktározódva nem?
Pedig tényleg elég hülyén hangzik, hogy az ember feleslegének egy része vízből lenne, de akkor mégis csak lehet benne valami, nem?
#8 - Igen, a vízhajtással történő fogyás így működik, de te is tudod, hogy az csak max 1-2 kiló, aztán ott megáll a tudomány. A szénhidrátban gazdag étkezés valamint a sós ételek fogyasztása mind megnöveli a sejtek raktározott vízkészletét. Ismétlem - a sejtek saját vízkészletét! Az ember teste nagy részben (kb 60-70%) vízből áll. A sejtek legnagyobb része víz, szükségük van a vízpótlásra is - az anyagcsere fenntartása végett is, de más folyamatokhoz is.
A vízhajtást nem lehet akármeddig csinálni, mert annak csúnya vége lenne - pl. huzamos ideig tartó hasmenés életveszélyes állapotot idéz elő. A zöld tea csak annyira képes kihajtani a vizet, amennyire azt a szervezet hajlandó megtenni (ahogy a csalántea is), nem úgy, mint egyes gyógyszerek...
Az ember alakját az izomzat és a zsírtartalom adja, a víz megkötése másodlagos - az napról napra változik. Ezért ingadozik az ember testsúlya naponta akár 1-2 kilót is, attól függően, hogy mit evett. Ez még nem fogyás viszont!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!