Ha fogyózok akkor ugye nem lszabad fehérliszet enni pl, a barna magvas kenyér mehet?
Ez nem igaz, mert a felszívódás mennyisége nagyon fontos, nem elég az összkalória ismerete. A lassan felszívódó szénhidrát hosszabb ideig ad kevesebb energiát, amit a szervezet fel tud használni, nem emelkedik hirtelen az inzulin. A gyors szénhidrát gyorsan, sok energiát ad, megemeli az inzulinszintet, így a szervezet azonnal elkezdi raktározni a felesleges energiát, zsírként.
A magvas kenyérnél a zsírtartalomra kell figyelni, gyakran magas a kalóriatartalmuk, ezt bele kell számolni, de szerencsére jobban is laktatnak. A legjobb talán a nem magvas, teljes kiőrlésű kenyér. De csak a valódi teljes kiőrlésű, ami általában egy "sűrű", nehéz, téglaszerű valami, amiből két szelettel jóllaksz. Én a Lipótiban vettem, amíg ettem kenyeret. Összetétel nézd meg, hogy nem a színezéktől barna-e, hanem valóban nagyrészt teljes kiőrlésű lisztből van, azaz az lesz az összetevők közt az első helyen.
Ha a lelkiismeretedet akarod nyugtatni, akkor jo. De ebbol sem kellene napi szinten fel kilot megenni. Ha lehet keruld, foleg azokat az elore bezacskozott barnara festett kenyereket amik erdekes modon hetekig elallnak a polcon.
Teljesen felesleges a kenyer szerintem.
"Teljesen felesleges a kenyer szerintem."
Ez így van, de van aki nem tud, vagy nem egyből lemondani róla. Ilyen esetben még mindig sokkal jobb a teljes kiőrlésű kenyér, mint a sima.
Én is így kezdtem, először teljes kiőrlésűt ettem csak, most pedig 1-2 hónapja egy falat kenyeret sem ettem. Nehéz egyik napról a másikra életmódot váltani, de ha elkezdi az ember, szinte észre sem veszi, és pár hónapon belül már teljesen máshogy táplálkozik.
Sajnos ezt az oldalt nem ismerem, aki kenyer fuggo, igy csak a sajat tapasztalataimat tudom leirni. Szerencsere egesz eddigi eletemben nem ettem meg osszesen egy kilo kenyeret, szoval lehet elni nelkule.
De latom, sajnos sokan azert tomik magukba minden melle a kenyeret, hogy jol lakjanak. De ez lehet csak nekem furcsa.
A VALÓBAN teljes kiőrlésű lisztből készült kenyerekről fentebb írtak igazak. De nagyszerűen lehet kiváltani a kenyeret pl. a puffasztott RIZSből készült korongokkal, minden közértben kaphatók. Vigyázz: van puffasztott búzából és kukoricából készült is: ne azt vedd, hanem rizsből készültet. Van sós és natúr változat. Eleinte sokat segít, ha a sósat veszed, ízesebbnek tűnik, és nem ész nélkül van benne só. Szép lassan, odafigyelve, tudatosan szokj le a kenyérevésről, mert a fogyózástól függetlenül is teljesen felesleges kalória. De a rejtett cukrok még veszélyesebbek, és minden tele van velük.
1. Soha ne menj éhesen vásárolni!
2. Szépen szánj rá időt, és minden kaján olvasd el az összetételt.
Ha azt látod pl. hogy szénhidrát-tartalom x gramm, alatta a következő sorban azt fogod látni, hogy ebből cukor: y gramm. Ha ez a két érték 5-8 fölött van, tedd vissza szépen a polcra...
Zsírra, szénhidrátra szüksége van a szervezetnek, de nem mindegy, milyenre.
Egy lájtosabb fogyózásnál (márpedig érdemes így kezdeni, és apránként szigorítani rajta, ha szükséges)bátran elrágcsálhatsz reggelire 1 Győri Édes Jó reggeltet. Lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, és csökkentett cukortartalma van. Délig valóban kitart.
Ha szigorúbb akarsz lenni magadhoz, akkor süss egy jó kis hagymás-sonkás vagy kolbászos rántottát 2 tojásból, és normál tempóban edd meg, ne habzsold be. Egy pohár 1,5%-ös tejci, és délig teljesen jól leszel.
Ne felejtsd el azokat az alapvető mankókat se, hogy
a. 20 perc alatt ér el a gyomorból az agyba a "jóllalkottság" információja. Tehát ezt vészeld át valahogy, ha még éhes lennél. 20 perc elteltével garantáltan nem leszel az.
b. próbáld elfoglalni magad, és ne gondolj állandóan arra, amit NEM ehetsz. Ha a fogyózást drámaként éled meg, nem fog sikerüni, csak szenvedés lesz belőle.
c. mindig ugyanolyan időpontban, ugyanolyan állapotban mérd magad! (reggel, WC után, ruha nélkül).
d. Ha meg tudod állni, ne mérd magad minden nap. Főleg ne naponta többször.
Ne kezdj egyszerre fogyózásba és intenzív mozgásba, mert túlterheled a szervezetedet a túl sok, túl hirtelen változással, ráadásul megeshet, hogy a mérleg többet mutat, mint szeretnéd, és azt hiszed, híztál, pedig koplalsz és tornázol.
NE KOPLALJ, mert az a HÍZÁS ALAPVETŐ ZÁLOGA, nem a fogyásé.
Ez csak néhány alapvetés, de:
feltétlenül tudni kéne a korodat, magasságodat, testsúlyodat, és szépen, őszintén leírni egy papírlapra, mitől van túlsúlyod, ha van egyáltalán - hogy érteéles, következetes fogyózásba kezdj.
Ha magadnak hazudsz a felsorolásban, sosem fogsz lefogyni.
Ha úgy állsz neki fogyózni, hogy ilyen kérdésekkel sem vagy tisztában, akkor hirtelen felbuzdulás után nagyon gyorsan fel fogod adni, és ha fogytál 1 kg-ot, kettőt fogsz visszaszedni. Ez a rettegett jojó-effektus.
Ha válaszolsz, szívesen segítek még.
A puffaszott rizs is tele van szenhidrattal, meg kaloriaval....mert hogy RIZSbol van.
En abonettel helyettesitem. Van rengeteg fajta. Ugyan ugy meg lehet kenni majkremmel, lehet ra rakni sonkat, sajtot, melle pedig mehet ugyan ugy a zoldseg.
Mar reg ota ezt eszek reggelire, es nem vagyok ehes tizoraiig.
Az elozo vagyok. Csak, hogy lassatok mi a kulonbseg:
Abonett (100 g)
-feherje: 0,8 g
-szenhidrat: 4,6 g
-zsir: 0,12 g
-energia: 22 kcal
Puffaszott rizs (100g)
-feherje: 8 g
-szenhidrat: 77 g
-zsir: 1,8 g
-energia: 368 kcal
Olyan mint ha piritost ennel. Szoktam meg rakenni zoldsegkremet is, nagyon finom es laktato.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!