Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » A szénhidrát a hibás? Vagy...

A szénhidrát a hibás? Vagy miben hibás? Hibás egyáltalán?

Figyelt kérdés
Egy ismerősöm azt mondta a szénhidrát a hibás mindenért.. Nem mentünk bele jobban, de nem értem.. most a szénhidrát rossz dolog? (A kenyér, a krumpli a tészta?) Nem feltétlen a fehér cukorra gondolok... Ha nem ennénk szénhidrátot az nem okoz káros hatást? Illetve ez a felelős a hízásért?

2013. júl. 2. 13:36
 1/10 anonim ***** válasza:
a gyors felszívódású szénhidrátok igen. megemelik a cukorszintet a vérben,és segítik/fokozzák a zsírok felszívódását. szénhidrátra szükségünk van,de nem mindegy,mennyi,és az se,hogy milyen!
2013. júl. 2. 14:09
 2/10 A kérdező kommentje:
Mik a jók szénhidrátok?
2013. júl. 2. 14:15
 3/10 nyee válasza:
Valamilyen szinten szükséged van a szénhidrátra. Egyáltalán nem hibás. A mérték a lényeg, és mozgás :)
2013. júl. 2. 14:25
 4/10 anonim ***** válasza:

Én is fogytam szénhidrátfogyasztás mellett.

Megfelelő mennyiséget és jó minőségűből kell bevinni. Jó minőség alatt az alacsony glikémiás indexűeket/lassú felszívódásúakat értem.

Kenyérben létezik ilyen(kornspitz, glyx), rizsből esetleg barna/vad/jázmin/basmati rizs, tésztából a durumot edd(utóbbi kettő köretet tényleg csak akkor edd, ha muszáj, ritkán belefér..).

2013. júl. 2. 15:13
 5/10 anonim ***** válasza:

Tények azért vannak.

Tény hogy nincs szükségünk gyors szénhidrátokra (keményítő, cukrok).

Tény hogy konkrétan a zöldségekben lévő szénhidrátokra (rostok) sincs szükségünk, de a zöldségek egyéb összetevői (vitaminok, fitotápanyagok) viszont hasznosak annyira, hogy az egész zöldséget megegyük rostostul-bőröstül.

Az is tény, hogy lowcarb táplálkozás mellett nem lehet elhízni. Hacsak nincs komoly hormonbetegség vagy irracionális mennyiségű tejtermék fogyasztás.

Tapasztalat hogy kevés, és lassan felszívódó szénhidrátfogyasztással alacsony marad az inzulinszint (itt is kitétel a kevés vagy semennyi tejtermék fogyasztás) és így túlsúlyból fogyásra lehet számítani, még magas kalóriabevitel mellett is.

2013. júl. 2. 15:17
 6/10 anonim válasza:

Szia!

Rossz szénhidrátok: cukor, fehérliszt, finomított-őrölt-pépesített ételek, fehér rizs, hagyományos tészták, pl f.o.r.nettis péksütik stb.

Jó szénhidrátok: teljes kiőrlésű kenyerek, természetes cukorpótlók: xylit, stevia stb., barnarizs, durumtészta, szénhidrátcsökkentett pékáruk.

2013. júl. 4. 09:33
 7/10 anonim ***** válasza:

a teljes kiőrlésű kenyérben miért jó a szénhidrát (amikor elvileg ugyan az mint a fehér lisztben) ?

Mert ezt mondják, vagy van oka is?

2013. júl. 4. 09:40
 8/10 anonim válasza:

Taplalkozasharcmuves nagyon le lett pontozva es lehet, en is le leszek, de nem erdekel.

Sokaig en is azon voltam, hogy hulyeseg a paleo, a hugomat cikiztem, mert attert ra, holott lefogyott 15 kg-ot vele. Annyira melyen belenk van sulykolva a szenhidratok alapveto fontossaga, hogy szinte SENKI sem hiszi el, ha vki azt allitja: igenis rengeteg problema hattereben a szenhidrat all.

Nincsenek sulyproblemaim, ezt hozza kell tennem. Habar hust nem eszem (nincsenek elveim, nem szeretem), halat es tengeri herkentyuket fogyasztok - teljesen normalis modon ettem kenyeret (barnat, feheret), cukrot, krumplit, sort, csokit, mindent. Eddig.

Nalam a gondot a borom okozta. 32 vagyok iden es meg mindig a pattanasokkal kuzdottem. Kesz katasztrofa volt a kamaszkorom, de azt hittem, majd jobb lesz. Hat nem.

Mindent kiprobaltam, lemosok, gyogyszerek, lezeres kezeles, fagyasztas, kozmetikus. Semmi hasznuk. Kenytelen-kelletlen beismertem: a taplalkozassommal lehet a gond.

Utanaolvastam forumokon es egy helyen valaki a ketogen dietat javasolta, ami konkretan kevesebb, mint 25g szenhidratbevitelen alapszik. Az elso het nehez volt, ezt nem szepitem. Viszont az arcom elkezdett tisztulni es egyetlen uj pattanas sem keletkezett rajta.

Most 3. hete csinalom. A borom sugarzik es egyetlen ronda kinoves sincs rajta! Le vagyok fogyva, mert TENYLEG keptelenseg hizni, akarmennyit eszem, de sokkal tobb energiam van es valahogy agyilag is fel vagyok porogve. Fantasztikusan erzem magam, nem hazudok. Es nehez beismerni, de en tevedtem. A szenhidrat alattomos dolog!

Kivancsi voltam en is, miert olyan rossz a szenhidrat. Ahogy azt mar kiemeltem, engem a sulyom nem erdekel, vekony vagyok.

Talaltam egy cikket, ahol arrol irtak, hogy a megemelkedett vercukorszint es az arra adott inzulinreakcio megboritja a hormonhaztartast es egyre tobb progeszteron halmozodik fel a szervezetben. A borsejtek csucsrajaratva termelik a faggyut, a kosztol bedugulnak a porusok, ez az oka a pattanasoknak.

Ahogy elnezem az arcomat es a valtozast, amit tapasztaltam ilyen rovid ido alatt, az nekem tobb, mint bizonyitek.

Azt mondom: mindenki azt eszik, amit akar. Ha egy embernek se suly-, se borproblemai nincsenek, akkor nyugodtan habzsoljon csokitortat mindennap. Szerencsesek!

A kevesbe szerencseseknek - mint en - csak javasolni tudom: mondjanak le a szenhidratokrol es ne altassak magukat jo es rossz szenhidrat kategoriakkal.

Valasztas kerdese, mit veszithetsz?

2013. júl. 4. 10:53
 9/10 anonim válasza:
Kedves TaplalkozasHarcmuves!Azért jobb, mint a fehér kenyér, mert a gabonamag teljes egészében benne van, és ennek köszönhetően lassú a felszívódása, azaz nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet, kisebb inzulinválasz keletkezik, ergo később leszel éhes, szinten tarja a cukorszintet... "Mert mondják..."
2013. júl. 4. 22:43
 10/10 anonim ***** válasza:

Mennyivel keletkezik kisebb inzulinválasz? Nagyobb az inzulinválasz, ezért lehet alacsonyabb glikémiás indexet mérni.

Lassú a felszívódása: hosszan terheli a cukorháztartást. A gabona egészét beleőrlik: több penész, szennyeződés, több fitát, emésztést és tápanyagfelszívódást gátló antinutritív anyag. Nemtom, szerintem ezért inkább rosszabb de lehet ez a kérdés szubjektív lenne?

2013. júl. 4. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!