Ha napközben nincs időtök normális helyen enni, mit visztek magatokkal?
Én előző este megtervezem az egész napi étkezésemet, és ha kell, előre el is készítem őket, ha tudom, másnap nem lesz rá időm.
Így bármit ehetsz ugyanúgy, mintha egész nap otthon lennél, csak be kell rakni az ételt jól záródó dobozba.
Vegyél egy doboz sovány túrót (meg egy műanyag kanalat) és edd meg ezt dobozból.
Ha tudom, hogy nem lesz időm normálisan, aszalnál ülve enni, akkor csomagolok egy szendvicset otthon: teljes kiörl. kenyér, házi túrókrém, sonka, zöldségek. Vagy készítek egy turmixot.
A sajt és sonka nem rossz ötlet, ahhoz elég "kenyeret" vinned, ha eszel olyat (én igen, magkenyér, simán összehozom 80% fölötti zsírtartalommal, kalóriaszázalékban nézve). De igazából sajt, sonka, zöldség, ez már komplett étel s mindezt meg tudod venni egy boltban. Nekem nehezebb, mert ipari húst nem eszem és sajtot is ritkán, keveset, s nincs is minden boltban jó sajt.
Nekem nem okoz gondot a tökéletesen záró ételes doboz és evőeszköz "cipelése" :) Nálam amúgyis kb. mindig van kés, a páromnál pedig kanál és evőpálcika (a késre beszólna a munkahelye, nagy szigor van, fényképezőgépet se vihet be). Ha kell, viszek én villát is, mi van abban? Víz úgyis van nálam, el is tudom mosni, törölni, lehet, hogy nem lesz tökéletes, de hazáig kibírja s nem piszkol össze semmit.
De azért ritkán viszek ilyen rendes ételt. Többnyire csak magkenyeret, olajos magvakat, aszalt szilvát :) Laktatók, finomak, könnyen kezelhetők. Ha hajlandó vagyok picit "piszkosabb" dolgokra, főtt tojást is vihetek, de akár szójaszószos, tökmagos nyers zöldségeket is, pár óráig semmi bajuk nem lesz :) Ha kakaósat akarok mert csak, akkor vihetek nyersbonbont (mazsola, olajos mag, kakaó).
Vagy akár a kedvenc ketogén desszertemet, amibe ha nem teszek gyümölcsöt, hanem evés előtt veszem hozzá egy boltban (már ha adnak 1-2 dkg málnát :D vagy van velem valaki), akkor sokáig eláll. Na abban van kalória, az olajos mag és a zsír keverékeként :D Ahhoz képest jó :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!