Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha valaki azokban az években...

Ha valaki azokban az években fogyott le sokat, amíg a szervezete fejlődött, már soha többé nem lesz normális?

Figyelt kérdés

Itt elsősorban a kamaszkori fejlődésre gondolok, amikor a hormonok sokat dolgoznak, de a fogyás miatt "lassítottak" a működésükkel.

Ha visszahízik esetleg a kiindulási súlyára, akkor újra beindulnak a természetes hormontermelések, vagy már örökre tönkretette magát?

2013. jún. 9. 15:11
 1/4 anonim ***** válasza:
Az elhízás semmilyen egészséges folyamatot, fejlődést nem segít. A fogyás pedig nem gátol egészséges folyamatokat. Az éhezés, koplalás igen de nem ezekről kérdeztél.
2013. jún. 9. 15:52
 2/4 A kérdező kommentje:

Nem koplalással, zsírból fogytam nagyon sok kilót, de valószínűleg olyan alacsony lett a testzsírszázalékom, hogy már nem vagyok képes olyan hormonális működési folyamatok végzésére, ami a többi, velem azonos nemű (LÁNY) embernek természetes.

Ötletek?

2013. jún. 9. 15:56
 3/4 anonim ***** válasza:

Ötletek? Fordulj orvoshoz, ha még nem tetted meg!

Majd ő felméri, hogy mennyire fejlődött ki odabent minden.

Ha "csak" a menstruációd állt le, arra lehet esélyed, hogy újra beinduljon, ha eléred a kellő testzsírszázalékot.

Ha a melleddel vagy a magasságoddal is "baj" van, arra kisebb az esély, hogy rendeződik.

(az első válaszoló esetleges további válaszait pedig ignoráld!)

2013. jún. 9. 18:58
 4/4 anonim ***** válasza:
0%

Az első válaszait ignoráld.. ez aztán a nagy tanács.

Orvoshoz, kivizsgálásra mindig érdemes lehet elmenni, az rendszerint nem árt.

De úgy tekintenek sokan valamiért a fogyásra, mintha az csak úgy elindulna egy gombnyomásra (fogyókúra) és véletlen túlzásba lehetne vinni.

Nem.

Lehet sokan nem értik de.. a fogyás nem koplalást jelent, nem azt jelenti hogy keveset-kevesebbet eszel, mert ennek tényleg betegség lehet a vége.

A fogyás valójában csak a test egészségesebb állapota. Az egészséges test = viszonylag szálkás.

Lehet beszólni nekem, lehet nem egyetérteni a válaszaimmal, pedig én csak abban segítek az erre fogékonyaknak, hogy a fogyást ne valami egészségre káros módon érjék el, hanem pont az egészségük erősítésével. Hogy ne legyenek olyanok, hogy valaki lesoványodik..

Ezért ajánlom általánosságban a bőséges, húsokon, zöldségeken és zsírokon alapuló táplálkozást, mert így nem fordulhat elő, hogy valaki kórosan lesoványodjon. Minden más módon - mennyiségi csökkentésekkel - előfordulhat bármilyen kóros következmény...

És ezek után valaki leírja hogy az én válaszaimat ignorálja a kérdező. Hát fantörpikus.

Minden esetre a válasz attól függ mi történt. Ha csak a túlsúlytól szabadultál meg, akkor elvileg ez semmi problémát nem okozhat - ha eközben nagy stressznek tetted ki a testedet, mondjuk nem az ésszerű zöldség-hús alapú táplálkozás segítségével fogytál, akkor persze felléphettek tápanyaghiányok, kalóriamegvonáskor felléphet komoly mennyiségi éhezés is a minőségi mellett..

Ezek miatt történhetnek visszafordíthatatlan károk IS, de nem kell megijedni. Az emberi test igen szívós, sokat bír, ápolni kell de ha vigyázol rá (például helyes táplálkozással ezt megteheted) akkor rendkívül nagy öngyógyító potenciálunk van. Teljesen normális lehetsz még, bár ehhez jó lenne tudni most milyen állapotban vagy.

2013. jún. 9. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!