Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Az ételszállítók korrekten...

Az ételszállítók korrekten kiszámolják az ételek szénhidrát-tartalmát, vagy csak a hasukra ütnek és úgy írják oda?

Figyelt kérdés
A nefozzel.hu-n rendeltem csirkét zöldségkörettel. 50 gr ch-t írnak, ami nem igazán értem, hogy jön ki. A zöldségköretben sok karfiol, sok brokkoli, kevés zöldborsó és kukorica, sok répa volt (össz kb 30 dkg), sajttal sütve. Akárhogy is számolom, max 25-30 gr lehet a valós tartalom. Ezért merült fel bennem a kérdés. Nekem 50 gr-ot KELL ennem a diétámhoz, ezért érdekel ennyire. Valaki esetleg?

#cukordiéta #ételszállítók
2013. máj. 24. 12:30
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyjából azért pontosak az adatok, hiszen sok embernek egészségügyi okokból kell diétáznia, és azzal nem lehet szórakozni. De némi eltérés nyilván előfordul, hajszál pontosan nem lehet kiszámolni.
2013. máj. 24. 12:32
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem az ételszállítók számolják ki, hanem - gondolom - a szakács. Nehéz megmondani, hogy mennyire valós az 50 gramm. Kukoricából és borsóból még összejöhetne, de abból ugye kevés van. Sajtban is lehet szénhidrát, de gondolom, abból sem volt túl sok. A legbiztosabb, ha te főzöl, és hozzávalónként kalkulálsz.
2013. máj. 24. 12:36
 3/4 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat! 2 kisgyerek mellett vagyok cukordiétára fogva a terhességem végéig. Gondoltam, hátha megúszom számolgatás nélkül. De lehet tényleg az marad..
2013. máj. 24. 12:38
 4/4 anonim ***** válasza:
A kukoricának elég sok a ch-je, a sajtnak is van. Szerintem simán kijöhet az 50.
2013. máj. 24. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!