Napi hány gr CH mellett fogytok?
az orvosom szerint mivel IR-es vagyok, gyógyszeres kezelés alatt + pajzsmirigyes is, 160gosat kéne tartanom, de csak 130at tudok megenni. nekem a 160 sok.
szóval 130g ch, gyógyszeres kezelés és napi 1 órás mozgás heti 5x egyenlőre nincs eredménye. 1 hónapja álltam át erre.
Nem a ch határozza meg hanem a kalória deficit.Ha többet mozogsz és nem fogyasztasz több kalóriát fogyhatsz ,ha nem mozogsz többet de csökkented a kalóriabeviteled szintén fogyhatsz .Valójában a kettő kombinációja a legcélszerűbb.
Az étel összetételének semmi köze ahhoz hogy fogysz vagy hízol, az egyes betegségek kialakulásának a kockázatát befolyásolja. Nőknél napi 11 kalória hiány eredményez heti 1 deka fogyást, férfiaknál 16 kalória.Addig számít egészségesnek a fogyókúra amíg nem fogysz többet hetente mint a testsúlyod 1%-a és nem csökkented a napi kalóriabeviteled 70% alá . A kalóriabevitel nem lehet kevesebb nőknek 1200 kcal férfiaknak 1500 kcal naponta.
Ha eddig ennyit fogyasztottál volna akkor csak a mozgás fokozásával kell a kalóriadeficitet előidézni.A sok folyadék fogyasztás nem segíti a fogyást ,a minimális folyadékszükséglet 10kg. testsúlyonként 3.3 dl. ebbe az élelmiszerek víztartalma is beleszámít.Kisebb eltéréssel az ideális tápanyag arány 55% szénhidrát 15% fehérje és maximum 30% zsír.
Ha újra olvasod amit írtam észre fogod venni nem azt írtam ne nézd a ch-t hanem a fogyás nem a ch-tól függ.Sőt én is azt írtam a minőség a egyes betegségek kockázatát befolyásolja.
Ha cukorbeteg vagy kaptál az orvosodtól utasítást arra nézve menyi legyen a napi szénhidrát beviteled és előírta a kalória menyiségét is .Ebben az esetben nem értem miért gondolod ,hogy itt bárki jobb tanácsot tud adni egy olyan kérdésre ami nulla infóval szolgál szemben az orvosoddal aki a labor eredmények figyelembevételével állította össze a tanácsait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!