Én is válogatós vagyok. De a mindenevő nem azt jelenti, hogy állati és növényi eredetű táplálékokat is fogyasztó élőlény?
Hogy 5 dkg kukoricában már elég keményítő van nagy vércukorszint ingadozás kiváltásához, és a többi elfogyasztott étellel együtt már zsírraktárakba kerül (a normális emésztéssel szemben ahol nincs fölösleges zsírraktározás) már elhanyagolható.
A diplomatikus, mértéktartó világban az emberek többsége elhízott.
Hogy 5 dkg kukorica már felszívódási problémát okoz, és így rendszeresen fogyasztva vitaminhiányt (és ebből kifolyólag akár halálos betegséget) okoz, megint csak dísz, ettől még olcsó és finom, hajrá van!
TaplalkozasHarcmuves-nek.
Figyellek egy ideje. Nem mondom, hogy ördögtől való a módszered, de szerintem nagyon művi, és kizárt dolog, hogy ezt valaki egy életen át folytassa. Amellett következetesen megfeledkezel a rejtett cukrokról, amikor az elhízásról beszélsz. Figyelmedbe ajánlom, mert nem elhanyagolható körülmény.
Csak a rejtett cukrokra reagálnék, a többit ha van kedved fejtsd ki komolyabban, mert ennyiből nem értem mit tartasz pontosan problémának.
A zöldségek cukortartalma elhanyagolható. A gyümölcsökkel én mértéktartást ajánlok. Élelmiszermérnök lennék, olyat amit élelmiszermérnökök készítenek pedig megtanultam, hogy nem kell enni (tehát amibe valamilyen csoda folytán cukor kerülhet).
Milyen forrásból tartod veszélyesnek a rejtett cukrokat?
A zöldségek cukortartalma természetesen minimális. Én a magam részéről a gyümölcsöknek se vagyok ellensége. Illetve az vagyok, mert bőszen pusztítom őket nap mit nap. Viszont amibe - ahgy fogalmaztál - véletlenül cukor kerülhet, abba bele is kerül. Tehát minden, ami a boltban kapható, és "fogyasztásra alkalmas" állapotú, az bizony cukrozva van. Minden szalámi, minden sajt, még a müzli is.
Ami pedig a többit illeti; Középkorú lévén volt időm és alkalmam megtapasztalni, hogy mitől döglik a légy. Nem egyszer voltam túlsúlyos (ne szépítsük, egyenesen kövér) de soha semmilyen fogyókúrát nem csináltam. Ettem, amit és amennyit megkívántam, de naponta iszom zöldturmixot, és messze elkerülöm az élemiszerpultokat.
Summasummarum, tetszik, amiket írsz, de ne felejtsd ki a cukrokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!