Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Van kipróbált finom és egyszer...

Van kipróbált finom és egyszerű diétás (abb) muffin receptetek?

Figyelt kérdés

Hétvégén karácsonyi buli lesz náluk, és vállaltam egy tálca süteményt, eredetileg túró tortát akartam, de a muffin karácsonyibb. Csak olyan recept kéne, ami finom lesz a nem reformkonyha mániásoknak is, és én is ehetek belőle nyugodt lelkiismerettel.

Tudom, google, találtam is csomót, de még csak finomlisztes muffint se sütöttem még életemben sem, ezért fogalmam sincs, hogy mennyire lehet elcseszni egy árpás/zabos verziót...

Érdekelne, hogy van-e valakinek ilyen tapasztalata. Izmael?

2011. dec. 14. 15:52
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez a legtutibb muffinrecept, amivel valaha dolgom volt:

[link]

Étcsokival csináld. (Félig tk. lisztből van.)

Viszont: nincs diétás sütemény. A diétás sütemény az, amikor a krémest/tortát/muffint fényképről nézegeted.

Ehetsz belőle, miért ne ehetnél, karácsonykor 2 db muffin nem a világvége. Sőt, még karácsony másnapján sem az. Nem 4 muffinon múlik a lelki üdvöd és a fogyókúrád. Egy tepsivel viszont akkor sem ehetsz meg belőle, ha reform recept.

A fentit csinálhatod nyírfacukorral vagy édesítővel, de NAGYON vigyázz, mert ezek durva hasmenést okoznak azoknál, akik nincsenek hozzászokva. Kínos lenne "megmérgezni" karácsonykor 15 embert.

Ha mégis az árpás-zabos verzió mellett döntesz, nem árt kipróbálni addig, legalább fél adaggal, hogy milyen.

Én nem csak a "különlegességekkel" vagyok elővigyázatos, SOHA nem csinálok és nem is tervezek be olyan kaját vendégeknek, amit előtte egyszer sem próbáltam ki, mert nem igazán lenne jó kaja nélkül maradni, miközben éhes emberek jönnek.

2011. dec. 14. 16:07
 2/4 A kérdező kommentje:

Szerencsére hoznak kaját ők is :)))

Köszi!

2011. dec. 14. 16:31
 3/4 anonim ***** válasza:

Én inkább csinálnék egy normális szuper finom muffint,valami jó banános nutellásat!

Ember,karácsony lesz,nehogy már még ekkor is bazsajogj a kaja előtt!

Nem egy karácsonyi nagy kajálástól híznak el az emberek.

2011. dec. 14. 16:52
 4/4 A kérdező kommentje:
Én se attól híztam el, ez nyilvánvaló... De csak ezen a héten három karácsonyi vacsorára megyek, és ne aggódj, nem fogom visszautasítani semelyik fogást az ötből. Igazából szeretnék kipróbálni valamilyen egészségesebb sütit, és gondoltam ez jó alkalom. Kcalban úgysincs jelentős különbség, tehát nincsenek illúzióim, de meggyőződésem, hogy lehet finom sütit sütni anélkül is, hogy szétcukroznám, vajaznám, stb.
2011. dec. 14. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!