Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Mit egyek reggelire, ha nem...

Mit egyek reggelire, ha nem ehetek kenyeret, rizst, krumplit, tésztát?

Figyelt kérdés
Ebédre még vannak ötleteim, de reggelire nem ehetek mindig tojást önmagában
2012. szept. 24. 22:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nekem a standard reggelim a zab. Veszek egy kiló zabot, 100 g aszalt gyümit, 100g mandulát, össezöntöm, ez a műzlim.

Marék mirelit gyümölcsöt megolvasztok, 3 kanál ebből a zabos-mandulás mixből, és nyakonöntöm az egészet joghurttal, vagy mostanában fehérjeturmix-szal, mert így sokkal jobban eltelít. A magot, meg a gyümölcsöket, meg az aszalt gyümölcsöt is lehet variálni, és lehet fahéjjal is fűszerezni pl.

Na meg lehet belőle kását is főzni, ha majd hidegebb lesz és jól fog esni a meleg reggeli.

2012. szept. 25. 08:48
 12/18 anonim ***** válasza:
40%

Gyümölcs rossz ötlet, reggel élénkíteni kéne az anyagcserét.

Zsíros dolgokat eszünk reggel, húst tojást stb.

Egyél kutyafület, ha a tojást unod, de enni kell.

Keress facebookon egy paleós csoportot, ott kapsz ötleteket reggelire.. lehet sütni kenyérfélét magokból, zöldségekből is. Vagy muffint.

Tejeket, túrót stb. nem eszünk, mert nem vagyunk borjú. A borjú nő a tejtől, mi csak zsírosodunk, esetleg daganatokat növesztünk. ERRE NINCS SZÜKSÉGÜNK.

2012. szept. 25. 11:45
 13/18 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy ti azt esztek reggel, de én reggel megveszek valami édesért és hiába eszem tojást vagy húst, az első forneztisnél elcsábulok valami szemétre. Szóval nekem marad a gyümölcs, meg a fehérjeturmix, így a nap hátralevő részében tudok normálisan kajálni.
2012. szept. 25. 13:24
 14/18 anonim ***** válasza:
43%

Nos, ez is egy kompromisszum.

Én viszont tudok jobbat: érjük el, hogy az olyan népmérgező, rohadt szemét állatok, akik a metrókban ilyen illatos sz.arokkal csábítják az embereket, GYEREKEKET azokat tiltsák el a kereskedelemtől a fenébe.

Csak népi összefogás kellene olyan törvényért, ami védi az embereket az egyértelműen káros, adalékos lisztes-cukros-aromás szenny kajáktól. Mondjuk ilyen sosem lesz.

2012. szept. 25. 13:28
 15/18 A kérdező kommentje:
Hmm... Látom többen is félreértették, amit szerettem volna kérdezni. Nem fogyni szeretnék, 48 kiló vagyok, nincs ezzel bajom. Hirtelen több mindenre lettem allergiás, sok mindentől van hányingerem (pl. a fornettis mellett nem tudok elmenni nem öklendezve), így az orvosom szerint pár hónapig ne egyek "keményítős" dolgot, ezért vannak kizárva a tészták meg a krumpli. Ja, és mielőtt valaki kitalálná, hogy terhes vagyok - NEM vagyok az!
2012. okt. 4. 21:09
 16/18 anonim ***** válasza:
39%

Nem a keményítőre vagy allergiás, illetve a keményítő nem felelős az allergiádért. Én fogyasztani sem akartalak..

Írtunk keményítőben szegény ételeket (zöldségek, húsok, olajos magvak).

Allergiád: a gabona lektinek, krumpli lektinek által áteresztővé váló bélfal (ugye a lektinek mérgek, amikkel védekeznek a növények - gabonák, hüvelyesek, burgonyafélék) áteresz olyan fehérjéket, amelyek autoimmun folyamatokat indítanak be. Ettől szenved a társadalmak nagy része.

Tehát glutén, lektin, tejmentes táplálkozás adhatna megoldást, ha tényleg ez a gond. Ugyan úgy kipróbálhatod, mint a mostani keményítőszegényet.

A paleó egyébként erről szól, csak egészséges embereknél már megelőzi az allergiákat, betegségeket.

2012. okt. 5. 10:25
 17/18 anonim ***** válasza:
Mielőtt betiltatjuk a fornettist, nem próbáljuk meg inkább azt elérni, hogy a létező boltokban lehessen valami egészségeset is kapni? Egy átlagos sarki coopban konkrétan 5 sorból 4 felejtős, mert csak szemét van benne, a maradékban sincs választék. HA az embernek menet közben ennie kell valamit, esélye nincs normális kaját venni. Szóval majd ha már lehet kapni egészséges ételeket (nem hozzávalókat, amikből csak egy konyhában eszközök segítségével lesz étel), akkor lehet arról beszélni, hogy amúgy mit kéne betiltani.
2012. okt. 5. 15:03
 18/18 anonim ***** válasza:
58%

...

drogot is lehet kapni a sarkon, érdekes reggel mégis kevés gyerek vesz..

2012. okt. 5. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!