Mi a véleményetek a szénhidrátszegény diétáról?
Mivel én nap mint nap elég sokat mozgok és edzek, emiatt nekem nem ajánlatos ezt a diétát választanom?
Naponta kb 300 g ch-t eszek. Ez soknak számít?
Úgy gondolom 100 g körüli ch-n nem lenne túl sok energiám.
Én aktív életmódot élek,pörgős a munkám meg sportolok is,de relatív alacsony a szénhidrátbevitelem.(100-150)
Teljesen jól érzem magam,van elég energiám mindenre.Ha kevés szénhidrátot fogyasztasz, az étvágyad is csökken.
10. Én pl 5+ éve élek szénhidrátcsökkentett étrenden, jó ideje nincs már sulyfeleslegem mert lefogytam és tartom is ezt a lefogyott súlyt.
Kevesebb szénhidrát mellett hamarabb jóllakottnak érzem magam, és tovább is tart, kevésbé/ később leszek éhes. Már hogy a viharba ne lenne ehhez köze a fogyásnak? Aki kevesbé éhes az nem fogja túlenni magát.
Ennyire ne legyél már szűklátókörű és egyszerű!
Figylej, itt nem én vagyok a beszűkült látókörű. A CH grammonként 4 kcal ennyit tud hozzátenni, a fogyásodhoz.
A súlyodat nem azért tartod X ideje, mert nem eszel szénhidrátot, hanem mert napi átlagban szintentartó kalórián vagy. Szerinted mi történne, ha a zsír, vagy a fehérje miatt kerülnél tartósan kalóriatöbbletbe?
Azt meg, hogy X szénhidrát forrás mennyire telít, azt leginkább a benne lévő rost fogja meghatározni. Megiszol fél liter cukros kólát, persze, hogy nem érzel semmit, pedig bevittél 55 g CH-t. Na most egyél ugyanennyi CH-t, csak almából! Lesz némi különbség a kettő közt.
De ahogy látom alap dolgokkal nem vagy tisztában, és akkor más az egyszerű... Szépreményű gyerek lehetsz te is. De úgy látom felesleges is bármit írni, mántráztok olyan dolgokat, amikről kb. 20 éve kiderült, hogy hülyeség.
15. (Nem a 14-es vagyok, hanem a 13-as) Kevered a szezont a fazonnal.
Nem vita kérdése (legalábbis részemről, az 1-es is én vagyok), hogy nem önmagában a szénhidrát csökkentése miatt fogy az ember, ha az összkalóriát nem csökkenti. De értsd már meg, hogy másképpen műküdnek az emberek, és van aki jobban érzi magát kevesebb szénhidráttal, azt meg talán hadd mondja meg ő maga, hogy mitől érzi tele magát, még ha "annak nem úgy kellene lennie", akkor is, sőt, ha nem is úgy van, de ő úgy érzi, akkor is. Inkább te fejezd be a mantrázást és olvasd el, hogy mit írnak az emberek. Ellenkező esetben neked tényleg felesleges bármit magyarázni, mert mindenkit eleve annyira hülyének nézel, hogy közben nem is bírod értelmezni, amit leírt.
15. Igen, azért tudok szintentartó energiabevitelen lenni, mert úgy rakom össze az étrendem, ahogy nekem jó. Kevesebb szénhidráttal. Így kevésbé vagyok éhes, ezáltal nem eszem többet mint kellene, = nem kezdek el hízni.
Nekem senki ne magyarázza már meg, hogy mikoe vagyok éhesebb meg mikoe nem. Had tudjam már jobban. Én érzem, nem pedig te. És elég jól kitapasztaltam, hogy ha pl csirkecombot és rizst eszem, sokkal hamarabb leszek utána éhes, mintha csirkecombot és mondjuk zöldbabot eszem mellé, vagy más alacsonyabb ch tartalmú zöldséget.
Aki nem érti a lényeget, az itt egyedül te vagy:)
15. Nem iszom cukros kólát mert nem szeretem. Almát sem eszem, mert fruktózintoleranciám van és baromi rosszul lennék tőle. Sőt, laktózintoleranciám is van.
Értsd már meg, hogy az: kinek milyen a jó táplálkozás, az egyénfüggő, mindenféle szempontból. Ebben is, és abban is, hogy ki milyen makrotápanyag arányokkal érzi jól magát.
Próbáltam régebben, és szarul éreztem magam szénhidrátalapú, zsírszegény étrenden, ezért senki kedvéért nem fogok többé így táplálkozni, és arról sem győz meg senki, hogy hallucinálok, amikor azt érzem, hogy jobb nekem kevesebb ch mellett.
Nem mondták még neked, hogy szánalmas másokra ráerőltetni olyasmit aminek az ellenkezőjét tapasztalták?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!