Mi a véleményetek a szénhidrátszegény diétáról?
Mivel én nap mint nap elég sokat mozgok és edzek, emiatt nekem nem ajánlatos ezt a diétát választanom?
Naponta kb 300 g ch-t eszek. Ez soknak számít?
Úgy gondolom 100 g körüli ch-n nem lenne túl sok energiám.
Ez nagy általánosságban így igaz, ahogy mondod.
300grammról nem lehet megállapítani, hogy soknak számít-e, mert "attól függ", és még azt sem tudjuk férfi vagy-e vagy nő. De még nagyobb általánosságban olyan közepes.
Ha tényleg intenzíven edzel a hét több napján, akkor valóban nagy valószínűséggel nem lenne sok energiád, de ha még sosem próbáltad, akkor te is csak tippelsz. Mindenki más mennyiségű szénhidrátot érez ideálisnak az edzéshez. Ha te jól érzed magad így, és az edzést is megfelelő hatékonysággal tudod végezni, akkor nincs értelme változtatnod.
Ha azért akarsz változtatni, mert így akarsz fogyni, azt persze lehet, a kalóriacsökkentés egyik legegyszerűbb módja a szénhidrát-bevitel csökkentése, de mivel ez a módszer nem jobb bármely más, kalóriadeficiten alapuló módszernél, ezért ha neked kényelmetlen, akkor válassz inkább más módszert.
Hogy teljesen felesleges egészséges embernek. Ráadásul a szénhidrátmegvonás miatt nsgyon leszűkülnek az ételek es lehetőségek ezért könnyen válhat eliminációs, restriktív étkezéssé. Ez pedig garantáltan nem jó az egészségnek.
Arról nem is beszélve hogy legyen meg a napi 30 gr rost ami sok embernek 250 ch mellett is nehéz
Nagyon egyénfüggő, hogy kinek jó és kinek nem. Ki kell tapasztalni. Nekem bevált a ch csökkentett étrend, fogyáshoz és súlytartáshoz is, számomra ez már rég életmóddá vált.
Egyébként a 300gch az már igen, magas ch bevitelnek felel meg. 100-200 között közepes, 100 alatt pedig alacsonynak, 50 alatt pedig már extra alacsony, ketogén étrendnek számít.
Én olyan 80-130g közt tartom általánosságban, és sokkal jobban érzem magam így.
Ez a ketogén diéta és hasonlók azoknak valók, akik egészségügyi okokból rá vannak kényszerülve a szénhidrátbevitel csökkentésére. Csak orvosi utasításra javasolt ilyen diétára átállni.
Ha nincs semmi ilyen betegség, akkor zsírszegény diétával, teljes értékű, nem feldolgozott szénhidrátbevitelből pótolva az energiát érdemes fogyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!