A szénhidrátszegény diétától valóban lehet fogyni? Hogyan működik? Ha tudsz írj le egy étrendet. Köszi.
Szénhidrátszegény diétával nem lehet fogyni, ha nem vagy kalóriadeficitben. Mivel nem a szénhidrátbevitel, mint önálló makrotápanyag dönt fogyásról/hízásról, hanem a kalóriabevitel, az össz-makrotápanyagból származó energiabevitel, így ha nem vagy kalóriadeficitben, akkor ehetsz te szénhidrátszegényen, nem fogsz fogyni. Ajánlom figyelmedbe az alábbi szakcikket:
Persze lehet vele fogyni, ha ezzel energiahiányos állapotba kerülsz.
Van akinek könnyebb úgy tartani a diétáját, hogy a szénhidrátcsökkentésre figyel.
Én pl megfigyeltem, hogy ha kevesebb szénhidrátot eszem, és eltolom az étrendem a fehérje és a zsír irányába,( ezekből a tápanyagokból fogyasztok arányaiban többet), sokkal kevésbé vagyok éhes, jobban érzem magam, jobb a közérzetem, több az energiám, olyan étrenden lehetek amit jobban élvezek, és könnyebben tudom magam ehhez tartani, azaz fenntarthatóbb az életmódom, ami hozzásegített a fogyáshoz, és a lefogyott súlyom megtartásához is!. Én konkrétan a szénhidrátbevitelem csökkentésével kezdtem, azt figyeltem, de ezzel arányosan az energiabevitelem is lecsökkent, anélkül hogy foglalkoztam volna vele külön. 3000-3500 kalóriáról 2300-2500 kcalra kb.
Fogyás tekintetében elméletileg csak ez számít. A kalóriadeficit.
A hosszútávon fenntartható étrend, az már egyéni dolog, mindenkinek más:)
Hogy neked mi a jó azt neked kell kitapasztalni.
Mindenképp érdemes orvossal konzultálni CH szegény diéta elkezdése előtt, ill. kivizsgáltatni magad, mert pl. pajzsmirigy-problémák esetén nem javasolt ez a fajta diéta. Zsuzs-Muzs jól írta, célszerű használni a fogyáshoz appot, sokat segít a nyomon követésében. Én most vagyok a fogyókúrám közepén, és elég jók az eredményeim. Arra érdemes figyelni, hogy CH szegény diéta esetén is törekedj a változatos étkezésre, hogy megfelelő tápanyagok legyenek a szervezetedben, az egysíkú táplálkozás komoly károkat tud okozni.
4-es is jókat ír, én is ezeket tapasztalom, jobb közérzet, kevésbé vagyok fáradékony, és nincs állandó éhség sem.
Ha elég kreatív vagy, megtalálhatod a módját, hogy a legtöbb hagyományos receptnek el tudd készíteni a CH-szegény változatát. Én pl ráálltam a Dia-Wellness CH szegény lisztjére, és magamnak készítek belőle kenyeret, tortillát, galuskát, pizzát, tésztákat vagy akár süteményt is. persze ez nyilván foglalkozós, de valamit valamiért. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!