Kb mennyi szénhidrátot érdemes bevinni max a szénhidrátszegény diétához (zsírdiéta?) ?
Arra gondolok, mikor az ember főleg csak húsokat meg zsírokat és zöldséget eszik és kizárja a szénhidrátot.
Én kb. 75grammot ettem ma, azt rizs szeletből vittem be.
A zsirdieta es a szénhidrátszegény diéta hülyeseg
Van a ketogén diéta ami csak zsír meg fehérje. Ott max 30 gramm szénhidrát de inkább 25. Viszont egészségtelen és veszélyes, ráadádul a fogyás sem garantát
Egészséges diétában kb 200-400 gramm szénhidrát ideális, a testtömegtől és nemtől függően. Átlagos nőnek kb 260 gr
2. Nem ez volt a kérdés és Ez egyébként is hülyeség. Nem mindenkinek jó ilyen nagy arányú szénhidrátbevitel. Egyénfüggő!!!
Kérdező: Ha ilyen étrendet követsz, hogy a szénhidrát beviteled alacsony, vagyis naponta 100g alatt van, akkor kb 50-60% körül kéne a zsírt tartani, mert ebben az étrendben ilyenkor a zsír a fő energiaforrás.
Nálam például jellemzően úgy oszlik meg a tápanyagok aránya, hogy
szénhidrát 10 és 20 %között,
kb 25% fehérje és a többi zsír. Én így érzem jól magam, évek óta életmódot vàltottam és így élek. ( És amúgy ezzel az étrenddel fogytam le)
Még annyit, hogy a zöldség is szénhidrát, és annak a bevitele is ugyanúgy hozzátartozik a ch fogyasztáshoz.
A WHO és a MDOSZ nak inkább hiszek mint neked. És de, mindenkinek 55 és 75 energiaszázalék között van az ideális. Hosz ugyanúgy minimum 140 grammra van szüksége csak az agynak
Kamu . Egyáltalán nincs így, mivel Egyénfüggő. Tudod ( vagy inkább nem tudod, de attól még létező probléma) Vannak emberek akik a szénhidrátdús étrendtől éhesebbek. ( És egyéb problémákat is okozhat de ebbe nem megyek bele) De mindegy, azt hiszel amit akarsz.
Nem mellesleg akkor sem a kérdésre válaszoltál, mert a kérdező szénhidrátszegény étrendet akar tartani, és a kérdés ezért az az alacsony chs diétára vonatkozott és egyben zsírban gazdag étrendre.
Mivel az alacsony ch diétát sokan ott szokták elrontani, hogy a cht csökkentik, de a zsírt nem emelik megfelelően, így nem lesz elég energiájuk.
Én csak a diéta megfelelő alkalmazását írtam le neki amit szakembertől tanultam.
Nemtudás miatt pedig lepontozni egy releváns választ, szánalmas. Na ennyit rólad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!