Mennyire használsz mestereséges édesítőszereket?
Drága leszavazó 72%!
Mi a franc bajod van? Mi abban a nem hasznos, hogy ha én soha nem használtam és nem is fogok? 👏🤦
Talán agyadra ment a sok mesterséges édesítő, amit használsz?
Szervezet amit hasznosítani tud izésítésből az só és a répacukor , nyírfacukor és a állati zsír minden ami természetes .
Kéri és levezeti ászpártám és a maltitol tessék lehet levezetni hogyan alakítja és formálja mássá és teszi hasznossá a szervezet számár . Lássuk nagy pofájú !
Kezdjük akkor az aszpartámmal, tisztelt előző! Az aszpartámot a szervezet lebontja az emésztés során az aszpartamot észterázt és más enzimek segítségével. Ennek eredményeként három fő összetevőre bomlik: aszpartiksav, fenilalanin és metanol.
Az aszpartiksav az egyik bomlástermék, és a szervezetben glutaminsavvá alakul. Glutaminsav fontos neurotranszmitter a központi idegrendszerben, és részt vesz az agyi kommunikációban.
A fenilalanin egy másik bomlástermék, amely részt vesz a fehérjeépítésben és az agy neurotranszmittereként is szolgál. Azonban fontos megjegyezni, hogy a fenilalanin problémás lehet azoknak, akiknek fenilketonuria nevű genetikai állapotuk van, mert nem tudják megfelelően lebontani a fenilalanint, és túlzott mennyiségű felhalmozódhat a szervezetben.
Az aszpartám bomlási folyamata során kis mennyiségű metanol is felszabadul. A metanol tovább bomlik formaldehidre és szerves savakra. A formaldehid toxikus vegyület, de az aszpartám fogyasztása során keletkező kis mennyiségű metanol általában nem jelent kockázatot, mivel az emésztőrendszerben a metanol gyorsan lebomlik és kiürül a szervezetből.
A maltitol könnyebb történet, mert az a szervezetben részben emésztetlenül vagy csak részben emésztve felszívódik, így kis mennyiségben jut el a véráramba. A maltitol emésztése során hidrolizált formákra (maltóz és szorbit) bomlik az emésztőenzimek hatására. A maltitol hidrolizált formái közül a maltóz részben felszívódik a vékonybélben, majd a véráramba kerül, és energiát szolgáltat. A szorbit nagy része viszont nem szívódik fel a vékonybélben, hanem a vastagbélbe kerül, ahol a bélbaktériumok lebontják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!