Mennyire használsz mestereséges édesítőszereket?
Kis mennyiségben egyiktől se lesz semmi bajod.
Én steviát használok (negyedannyi édesítő), az vált be. Természetes és nekem ennek az íze jön be legjobban. A nyírfacukor(xilit) is finom de annak van kaloriatartalma.
Kb heti egyszer sutok cukormentes edesseget, azt steviabol
"az mint inzulinreziztenciát okoz"
Mint? Nem mind? Amúgy forrás, hivatkozás, tanulmány? Honnan jött ez a baromság?
"Nem kell ehhez tanulmány"
Minden mondatodból látszik, hogy fogalmad nincs a biokémiáról, és mivel az alapok nincsenek lefektetve általános iskolai szinten se, ezért ezért nehéz bármit mondani. Tanulmány meg kéen, mert a tudományos életben nincsen kiejelentés megalapozott vizsgálati anyag, vagy valamilyen metaanalízis nélkül.
"maga állítását milyen tanulmánnyal tudja bizonyítani hogy a mesterséges anyagot"
Melyek ezek a mesterséges anyagok? Nevezz meg konkrét kémiai vegyületeket, és szívesen levezetem neked, hogy az hogyan fejti ki a molekuláris hatását humán szervezetben sejt szinten.
"a répacukrot energiára bontja és evvel vitalitást ad a szervezetnek"
Ezt a Nők Lapjás ezoterikus mondatot sajnos dietetikailag nem tudtam értelmezni.
Nem használok. Én is úgy vagyok vele, hogy bőven elég az, ami a megvásárolt élelmiszerekkel a szervezetembe kerül. Az ízét sem szeretem. Pl. az üdítőknek teljesen megváltozott az íze, émelygős édes lett minden és fura utó/mellékízük is van.
Inkább odafigyelek, hogy ne egyek sok édességet, cukros dolgot. De ha eszem, akkor normálisat eszem, nem édesítőset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!