Mit ehetek köretként kenyér, burgonya és rizs helyett, ha fogyni akarok?
Utánna néztem kicsit a dolgoknak. A rizs még hízlalóbb, mint a burgonya.
Próbálgatom az egyéb alternatívakat, mint a lencse, csicseriborsó, kusz-kusz, köles.
Amit nem értek, hogy a köles állítólag nagyon ajánlott a diéta során, viszont ugyanannyi a szénhidráttartalma, mint a tiltólistás burgonyának. Ez miért van?
És mi a helyzet a borsóval, amit nagyon szeretek főzelékként? Tudtommal nagy a keményítő tartalma. Akkor most ajánlott, tiltott vagy korlátozandó?
Sikeres fogyókúrázók!
Milyen alacsony szénhidráttartalmú köreteket ajánlanátok?
+Még egy kérdés:
Hogyan sutitek a csirkemellet és combot hogy ne hízlaljon?
Én vajban szoktam. De nem lehet megoldani csupán egy kanál vajjal, így ha csirkemellet eszem, végülis zsírosan eszem a sok vaj miatt.
Aki jártas a témában, és válaszol mindenre, annak nagyon szépen köszönöm!😊😊
A glikémiás index baromságot felejtsük már el..
Semmit sem számít az alapanyag glikémiás indexe, ha mellé akár 5g fehérjét is beviszünk..
Az egyszerű cukor meg megint baromság. Minden szénhidrátból a legvégén cukor lesz. Ennyi.
Ha már nem értünk hozzá, legalább ne terjesszük ezeket a tévhiteket.
"köretként kenyér, burgonya és rizs helyett"
Zöldséget.
"Semmit sem számít az alapanyag glikémiás indexe, ha mellé akár 5g fehérjét is beviszünk.."
Miért?
12 "Az egyszerű cukor meg megint baromság. Minden szénhidrátból a legvégén cukor lesz. Ennyi."
Pont ez a lényege a GI-nek...
Én húshoz köretnek zöldségeket eszem, előre főzök, előre készítem el, és így nem kell éhesen neki állnom este mikor hazaérek melóból. Amiket szeretek: káposztafélék, zöldbab, zeller, karalábé, sárgarépa, paprikafélék, cukkini, uborka, paradicsom, jégsaláta, gombafélék, babcsíra, ezeket eszem leggyakrabban.
Ritkábban borsót, kukoricát, lencsét, vörös és fehérbabot is. Sokat fogytam az elmúlt években.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!