Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Mit ehetek köretként kenyér,...

Mit ehetek köretként kenyér, burgonya és rizs helyett, ha fogyni akarok?

Figyelt kérdés

Utánna néztem kicsit a dolgoknak. A rizs még hízlalóbb, mint a burgonya.

Próbálgatom az egyéb alternatívakat, mint a lencse, csicseriborsó, kusz-kusz, köles.

Amit nem értek, hogy a köles állítólag nagyon ajánlott a diéta során, viszont ugyanannyi a szénhidráttartalma, mint a tiltólistás burgonyának. Ez miért van?

És mi a helyzet a borsóval, amit nagyon szeretek főzelékként? Tudtommal nagy a keményítő tartalma. Akkor most ajánlott, tiltott vagy korlátozandó?

Sikeres fogyókúrázók!

Milyen alacsony szénhidráttartalmú köreteket ajánlanátok?

+Még egy kérdés:

Hogyan sutitek a csirkemellet és combot hogy ne hízlaljon?

Én vajban szoktam. De nem lehet megoldani csupán egy kanál vajjal, így ha csirkemellet eszem, végülis zsírosan eszem a sok vaj miatt.

Aki jártas a témában, és válaszol mindenre, annak nagyon szépen köszönöm!😊😊

2023. jan. 27. 02:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
89%
20+ kilót fogytam, ettem krumplit, rizst, kenyeret, de még tésztát is. Önmagában semmi sem hizlal, a szénhidrát sem. A főtt burgonya kifejezetten diétás, semmi értelme tiltani. A vajon sütött csirkemelltől sem lesz bajod, egy normális, fenntartható kalóriakeretbe ezek mind beleférnek.
2023. jan. 27. 12:58
 12/19 anonim ***** válasza:
9%

A glikémiás index baromságot felejtsük már el..

Semmit sem számít az alapanyag glikémiás indexe, ha mellé akár 5g fehérjét is beviszünk..

Az egyszerű cukor meg megint baromság. Minden szénhidrátból a legvégén cukor lesz. Ennyi.

Ha már nem értünk hozzá, legalább ne terjesszük ezeket a tévhiteket.

2023. jan. 27. 14:04
 13/19 anonim ***** válasza:
78%

"köretként kenyér, burgonya és rizs helyett"

Zöldséget.

2023. jan. 27. 15:08
 14/19 NTBS ***** válasza:
0%
Bulgur.
2023. jan. 27. 15:59
 15/19 anonim ***** válasza:
86%
Én okostányérral fogytam. Aztán egy picikével megemeltem rajta a fehérjét, nekem abszolút bevált.
2023. jan. 27. 16:37
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

"Semmit sem számít az alapanyag glikémiás indexe, ha mellé akár 5g fehérjét is beviszünk.."

Miért?

2023. jan. 27. 18:18
 17/19 A kérdező kommentje:
Nem számítottam rá, hogy ennyi választ fogok kapni. Mindenkinek köszönöm 😊
2023. jan. 27. 19:15
 18/19 anonim ***** válasza:

12 "Az egyszerű cukor meg megint baromság. Minden szénhidrátból a legvégén cukor lesz. Ennyi."

Pont ez a lényege a GI-nek...

2023. jan. 29. 16:38
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Én húshoz köretnek zöldségeket eszem, előre főzök, előre készítem el, és így nem kell éhesen neki állnom este mikor hazaérek melóból. Amiket szeretek: káposztafélék, zöldbab, zeller, karalábé, sárgarépa, paprikafélék, cukkini, uborka, paradicsom, jégsaláta, gombafélék, babcsíra, ezeket eszem leggyakrabban.

Ritkábban borsót, kukoricát, lencsét, vörös és fehérbabot is. Sokat fogytam az elmúlt években.

2023. febr. 6. 23:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!