Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Mennyi cottage cheeset és...

Mennyi cottage cheeset és tojást ehetek egy nap?

Figyelt kérdés

Eddig 600 g cottage cheeset ettem és 4 tojást. (reggeli és ebéd)

vacsira is ezeket enném, de nem tudom mennyit lehet még.

Adataim:

117 kg, 169 cm, 32 év, N,

Fogyózom, de még az elején vagyok, nem tudom mennyi fér bele.

2021. okt. 29. 14:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel nagyon hamar abbahagyod majd és többet szedsz vissza. Sanyargatva nem megy hosszútávon. Amúgy gyümi is mehet, csak ne egy kiló szőllő legyen. Krumplit is lehet enni,csak ne bő olajban süsd. Simán fözve, tepsiben sütve stb.
2021. okt. 29. 19:33
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyél változatosan mert ezt így nem lehet sokáig csinálni. Én kalóriát számolok, ha valamit megkivánok és a keretbe is belefér akkor megeszem. És működik. 1 hónapja csinálom 114kg-val kezdtem, most vagyok 109kg.
2021. okt. 29. 19:47
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Uhh, azért nem ártana mást is enni. Most attól függ, hogy milyen fajta a túró, de amit én veszek, abban 72 kcal van 100 grammban. Szóval ha avval számolunk, akkor ez csak 432 kalória, plusz 4 tojás, az mondjuk még 300, szóval az eddigi, amit ettél, az 800 kalóriát sem ér el. Ez nagyon kevés, egy jó kiadós vacsora még belefér. Kezdj el kalóriát számolni, és szerintem egy 2000 kalória naponta simán mehet, de ez attól függ, hogy mennyit mozogsz egy nap, illetve milyen gyorsan akarsz fogyni. De nyugodtan egyél gyümölcsöt, zöldséget, krumplit is, csak számolj kalóriát, ha kalóriadeficitben vagy, fogyni fogsz. Illetve igen, nyilván jobb nem több kilónyi gyümölcsöt megenni a cukor miatt, de az nem jelenti, hogy egyáltalán nem lehet. Meg ha így nem akarsz konkrétan csak magában gyümölcs enni, akkor pl. csinálhatsz házilag natúr joghurtból meg eperből joghurtot, meg ilyenek. De ez a napi 600 gramm túró szerintem nem a legjobb, ráfogsz unni, ha ennyit eszel, meg ez nagyon egyhangú. Meg őszintén, nem hiszem, hogy te evvel annyira jól laknál. Mármint, ez nagyon kevés kaja, szóval mindenképp többet kell enni! Zöldség, gyümölcs, hús, de akkor tészta, kenyér is lehet, csak számolj kalóriát. Ajánlom a kalóriabázis appot.
2021. okt. 29. 19:57
 14/16 anonim ***** válasza:

Reggeli tök jó lett volna a cottage cheese és a tpjás mellé zöldség és valamj rostdús, lassú felszívódású szénhidrát (pl. Egy szelet teljes kiorlesu kenyer). Ebéd ugyanez. Csak tojás helyett pl húsféle vagy tofu

Ha pedig így fllytatod, ezeknél nagyonb mennyiségeket fogsz 'zabálni' mert nincs ami hosszan eltelítsen és ezért a mennyiseggel kompenzálsz. Helyrtte mindig legyen a tányéron fehérje, kevés zsír és bizony szenhidrar is. Mertekkel... bűntudatod meg sose legyen étkezéstől, mert evészavarhoz vezet. Legyél tudatos, következetes. Ha valamit megkívánsz és soknak gondolsz, következő étkezésre eszel kevesebbet, vagy másnap vagy elmész sportolni.

Akkor lehet súlyt veszteni, ha az ember kevesebb energiát visz be, mint amit elhasznál. Akkor lehet egészségesen fogyni, ha ebből a minimális szükségletünknél (bmr) többet eszünk, de a súlytartáshiz szükséges energiánál kevesebbet. Ha nem akarsz számolgatni, csak pár változást csinálni, akkor hagyd el a cikros üdítőket és a nagy mennyiségű édességet, valamint kontrolláld a megevett adagokat. Ekkora túlsúlynal ez bőven elég váltizás a korábbi élethez képest és elég is az egészséges, eredmenyes fogyáshoz. Minden étkezésnél egyél kicsivel kevesebbet (pl. 2/3) mint szoktál, de változatosan, jó minòségű összetevőkből. Pl tejből, zabból, pár szem mandulából es bogyós gyümőlcsöktől eléggé jól lehet lakni egészségesen, kevés kalóriából. És sokáig eltelít. Ugyanez pl ha sonkás rántottát eszel teljes kiőrlésű kenyérrel. Vagy cottage cheesezel. Megvan a szénhidrát (kenyer), a rost (mert tk kenyér), a fehérje (sonka, tojás, cottage cheese) és a jó zsírok (tojás), valamint a vitaminok is (zöldség). Ha valami oknál fogva ragaszlodsz a szénhidrátszegény diétához, az sem mentes. Eleve 130 gramm csak az agynak kell naponta a funckionáláshoz.

Ha nagyon el vagy veszve, nézd meg a dietetikus társaság ajánlását (mdosz okostányér)

Ha pedig fogynál, akkoe ugyanígy kell enni, jó összezevőket, csak kicsit kevesebbet. H

Hozzád hasonloan nagy súlyról indultam (95kg, 153cm) és az első 12-13 kg ugy ment le hogy csak az adagokat csökkentettem és minden étkezés mellé ettem zöldséget (mar eleve csak otthoni ételt ettem). Ilyenkor ennyi még elég az egészséges fogyáshot. Ne egyél semmi feldolgozott vackot (pl rizspufi, abonett, vegán műhús, nápolyi stb) hanem minőségi alapanyagokat. Ez segít abban hogy jóllakj és ne sóváepgj. Gyümölcsöt is simán ehetsz, sőt ajánlott napi 4-5 adagot enni. Ha félsz a xukor moatt, válassh banán helyett almát, mangó helyett áfonyát. És ne magába edd hanem pl joghurta vagy túróval mint egy önálló étkezés.

Az eredeti kérdésedre a válasz, hogy ha csak kalória alapon nézzük, még kb 3 tojást és 30 dkg cottage cheeset nyugodtan egyél meg. De ha lehet inkább ne. Változatosság mindenek felett. Tehát a sok cottage cheese hátránya a túl sok telített zsír (ugye állati zsíry telített, nem örsögi de túl sokat se szabad, ahkgy a dietetikus szövetség is írj, a tojás ugyanúgy telített zsít plusz a koleszterin. De kb semmi nincs amiből jó túl sokat enni, csak a zöldségek

2021. okt. 29. 20:40
 15/16 anonim ***** válasza:
Én egyszer csináltam végig egy tojásdiétát, de utána kb 10 évig tojásra se bírtam nézni :)
2021. okt. 29. 20:57
 16/16 anonim ***** válasza:
Nyugodtan egyél gyümölcsöt, sokat. Igen, banánt is. Félsz a cukor tartalmuktól? A tojás zsírtartalmától nem félsz? Szerinted mit csinál a szervezet a cukorral? És a zsírral? És hogy kapcsolódik ehhez a kalória elmélet? Ha ezekre tudsz helyesen válaszolni, akkor csak mosolyogni fogsz a kérdéseden. :)
2021. okt. 31. 00:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!