Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Candida dietához van jó...

Candida dietához van jó reggeli receptetek?

Figyelt kérdés
Bármi jöhet, kifogytam az ötletekből.

2021. jún. 13. 22:11
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

9-es amúgy ha valaki észszerűen diétázik egy picit, akkor azzal nem árt a szervezetének.

Amúgy 1-es által linkelt kérdésnél én azon kamilláztam hogy az egyik válaszoló azt írta, hogy a cukor szint mindig ugyanannyi egészségeseknél.

Mérné meg éhgyomrira, étkezés előtt és étkezés után 2 órával, és akkor mikor ideges és akkor mikor nyugodt.

Ezt amúgy nem olvastam eddig még a candida diétáról, most utána olvastam, hogy egy amerikai orvos William G Crook dolgozta ki, de Amerikába áltudománynak minősítették. Arról nem olvastam, hogy tudományosan elkezdték-e alátámasztani, vagy csak az általános vélemény, hogy tudományosan nincs alátámasztva.

De a kérdező kérdéséből arra lehet következtetni, mivel írta hogy utána olvas jobban, hogy ismeri a szervezete szükségleteit, magyarán nem fogja sanyargatni magát.

Szénhidrátra a szervezetnek szüksége van, de azt nem csak cukorral tudja bevinni, szénhidrát ugyanúgy van a kenyérben is, a krumpliban is és lehetne folytatni a sort.

2021. jún. 14. 11:27
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

De ha nem is lenne áltudomány ez a diéta csak egészségeseknek lenne jó, mert pl. krónikus betegeknél, vagy akinek speciális vese étrendet kell követnie, gondolom vannak olyan betegségek ahol nem mindegy mit és hogyan, és bizonyos ételek az egyiknél lényegesek a másiknál tiltó listán vannak és így nehéz lenne.

De mint írtam, az hogy az ember x időnte diétázik észszerűen, egészséges módon azzal segíti a szervezetét és nem árt neki.

Amúgy a szigorú része az első 10 napban van, utána ehet cukor tartalmú gyümölcsöket is. Én úgy értelmeztem, hogy lecsökkentik a cukortartalmú ételeket az étrendből.

2021. jún. 14. 11:31
 13/21 anonim ***** válasza:

De nem azt írja hogy ugyan annyi mindig hanem azt h nagyjából azonos, +-2 kilengés senkit nem érdekel.

Ugyan ezt vallom én is.

De nem akarok elterni a témától

2021. jún. 14. 11:47
 14/21 anonim ***** válasza:

"Egy egészséges ember vércukorszintje nagyjából azonos minden időpontban még akkor is ha nem eszel mert akkor másból állítja elő a szervezet és kész."

Idézem pontosan.

Nem ír olyat, hogy +- 2 kilengés. Az hogy nagyjából azonos az azt jelenti, hogy ő úgy érti, hogy ha éhgyomri akkor pl. 5-ös, étkezés után 2 órával meg 5,5. Nem +-2, ami nem kilengés. Mert étkezés után 2 órával a 7-es cukor normális vagy a 7.5 is.

Te orvos vagy 10-es? Én nem vagyok orvos, de tudom mert olvastam labor értelmező és diabetesz orvosi oldalon.

Olvass utána labor értelmező oldalon, mennyi egy egészséges embernek a cukra éhgyomri, evés előtt, és evés után 2 órával, a nyugalmi és ideges lelki állapotról már nem is írok.

2021. jún. 14. 12:05
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Én másik válaszoló vagyok szintén nem orvos csak orvostanhallgató de utána a masik válaszban leírja bővebben. 😊
2021. jún. 14. 12:25
 16/21 anonim ***** válasza:

10-es köszi azt már nem olvastam, mert igazából ahogy átfutottam a kérdést a kettejük közötti vita volt kiélezve ami túl hangos volt ahhoz képest hogy volt egy kérdés és ugye és a 3-as válaszoló a 2-es válaszára csimpaszkodott, amit ilyen formában privátban kellett volna neki írnia, illetve a kérdező kérdésére kellett volna válaszolnia pláne ha orvos, mert ez kb. olyan mikor a betegre nem is reagál vagy bocs de nem válaszolok az alap kérdésedre, viszont szeretnék vitatkozni a kollégával előtted, jó? lehet? a saját kérdésed alatt? Nem vele kommunikál, csak a másikkal folytat előtte szakmai vitát, ami azért necces, mert tiszteletlenségre vall, csak azért mert kihozta a sodrából, hogy valami hülyeséget írtak szerinte pl. a beteg egy-egy ilyen vitát félre is érthet és utána meg nem tudják mi baja van miért van lelkileg maga alatt. Ezért siklottam már át ezt a második válaszát, mert nem arra válaszolt amire kellett volna és tiszteletlenség volt nem a kérdésre reagálni, ilyen formában spamolta a beteg kérdését. De még csak bocsánatot se kér, csak kerek perec írja, hogy az alapkérdésre érdemben nem válaszol.

Szerintem az, hogy ha valaki elkezd diétázni attól még nem árt a szervezetének. Bár én is mikor megláttam, hogy milyen hosszú a tiltó lista és miket lehet enni csak, akkor azért nekem is megfordult a fejemben, hogy szénhidrát nélkül a szervezet is éhezik, de nem csak a cukorban van szénhidrát, és a cukrot lehet helyettesíteni is. Most olvastam, hogy Amerikában áltudománnyá minősítették, de arról van valami szakmai anyag, hogy tudományosan elkezdték alátámasztani vagy sem? Mert az nem derült ki az írásból.

A tényen nem változtat, hogy a kérdezőnek Candida-betegsége van legalábbis az orvos tanácsából ezt következtette ki az ember, de erre is azt mondták, hogy nem candida-nak mondják szakmai berkekben hanem gombás betegségnek vagy fertőzésnek nem tudom jól mondom-e.

2021. jún. 14. 13:14
 17/21 anonim ***** válasza:

Amúgy jól tudom, hogy a candida a szervezet természetes része kis mennyiségben probiotikum formájában a bélrendszerben? Csak akkor okoz problémát ha elszaporodik a szervezetben.

Ha hülyeséget írtam akkor javítsatok már ki mint írtátok orvostanhallgatók vagytok, és ez a kérdés a kérdezőnek is info, mivel a candida diétáról kérdezett itt embereket.

2021. jún. 14. 13:21
 18/21 anonim ***** válasza:
"A Candida albicans a normál flóra résztvevője."- így olvastam.
2021. jún. 14. 13:22
 19/21 anonim ***** válasza:
* flórát akartam írni nem probiotikumot :)
2021. jún. 14. 13:24
 20/21 anonim válasza:
33%

A candida nátriumhiány és káliumtúladagolás miatt szaporodik el kórosan a szervezetben.

A candida gyógymódja nem a candida diéta hanem a nátrium.

A tiszta só a candida gyógymódja és a nátrium hidrogén karbonát(szódabikarbóna)

Figyelj oda a káliumfogyasztásra is mert a túlzott káliumfogyasztás candidásodáshoz vezet.

2021. szept. 20. 12:26
1 2 3

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!