IR-esek, akik (kb.) 160g CH-t fogyasztotok egy nap, mennyi szokott lenni a napi kalória beviteletek?
Ugyan én cukorbeteg vagyok, de 160 g ch-t eszek.
Kb 1500 kcal-t eszek.
Reggelire 30 g ch, 300 kcal
Ebéd 60-70 g ch, 500-600 kcal
Vacsora 50-60 g ch, 400-500 kcal
Napközben "nasi" 15 ch, 100 kcal.
#1 a napi 700 kcal hosszabb távon minden szempontból káros. Ráadásul lelassul az alapanyagcseréd és jön a jojó effektus, ha kicsit is többet próbálsz majd enni. Ez viszont konkrétan életveszélyes. Próbáld meg óvatosan, fokozatosan emelni a kalória mennyiséget 1000 fölé. Ha csak 700 kcal mellett tudsz fogyni, akkor ki kéne vizsgáltatni magad, nagyon nem normális dolog.
#2 hogy bírod hosszútávon a napi 1500 kcalt? Nekem az is elég kevésnek tűnik. Bár elvileg a zsírból meg a fehérjéből sem szabad akármennyit enni, ezért is kérdezem.
2-es vagyok.
Reggeli:
Müzli, zabkása, vagy ha sütök valamilyen diétás sütit akkor az.
Ebéd:
Hús nélküli csilis bab, főzelék, zöldségfasírt, főtt krumpli sajttal, túrós-sajtos vagy zöldséges tésztaételek, rizibizi.
Vacsora:
Zsemle vagy kenyér tojással/túróval/sajttal és zöldségekkel. Vagy gyümölcssaláta + fehérjeital.
Nasinak gyümölcs, müzliszelet, korpovit, fehérjeszelet.
De mint kiderült, én vegetárianus is vagyok.
Néhány hónapja eszek 1500 kcalt, egész jól birom.
Zsírt nem számolom, fejérje bevitelem kb 50-60 g szokott lenni egy nap.
Igazából szinte a legtöbb receptet át lehet alakítani. Én azt szoktam csinálni, hogy keresek egy szimpi receptet, a cukrot kicserélem eritritre, a lisztet pedig tk/zab/ch csökkentett lisztre.
Persze ilyen krémes hatlapos sütiket nem sütök, a legtöbb az kevert süti/piskóta/keksz/muffin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!