Fogyok-e, ha a napi bevitt fehérjemennyiségem miatt több kalóriát fogyasztok el, mint amennyit kellene? (részletek a leírásban)
Nemrég kezdtem el fogyózni a kalóriaszámlálás segítségével.
A napi bevihető kalóriamennyiségem a kalóriabázis számítása alapján 1725 kcal alapesetben.
A kérdésem az lenne, hogy ha ezt úgy haladom meg, hogy a napi zsír- és szénhidrátbevitelem ideális, de a fehérje bevitelem jóval magasabb mint kellene, az akadályozza-e a fogyást?
Pl.: napi 58 g zsírt, 216 g szénhidrátot fogyaszthatok el maximum, és minimum 86 g fehérjét kell megennem (a kalóriabázis adatai szerint.) Ha 58 g zsírt, 169 g szénhidrátot és 148 g fehérjét eszem (ahogy azt tettem tegnap), ami összesen 2175 kcal, az baj-e?
Kedves utolsó hozzászoló, igazad van, most olvasom, hogy a felesleges fehérjét a szervezet zsírsavakká bontja le.
Nem! ezt mindenki félre érti. A szervezeted Zsír formájában raktároz, de főként a szénhidrátokat alakítja át és raktározza. leginkább az egyszerű szénhidrátokat Pl cukor.....
Ez a fehérje mennyiség sok és mind azon túl, hogy hátráltatja a fogyásod (mert hogy a kalória többlet van), ez a mennyiség már téged károsít is... Én ezt a fehérje mennyiséget eszem úgy ,hogy tömeget növelek és ez nekem a felső érték. Szóval ez egy kicsit sok...
Jó lenne tudni, hogy fiú vagy e, vagy lány, meg, hogy milyen magas meg hány kiló. hány éves meg, hogy mi pontosan a célod... De én első körben azt mondom, ha szálkásítani szeretnél, hogy max 100 gramm fehérje és a szénhidrátot igazítsd a megengedett maximum kalóriához.
A fehérjét és a zsírt a szervezet nem raktàrozza.
A sok/ rossz minőségű többlet szénhidràtot igen . Plusz a sok szénhidràt sok zsír kombóval is ugyanez a helyzet.
Ha kevés a szénhidràt , több a zsír és a fehérje, azzal lehet legjobban fogyni. ( én is ezzel a kombóval fogyok)
Ez a 200 valahàny g szénhidràt rettenet soknak tűnik. Èn még 160grammal se tudtam fogyni. Le kellett vinnem 80-85 grammra.
Bàr gondolom ez is egyénfüggő. Nekem a kalóriàkkal való foglalkozàs egyàltalàn nem jött be. Ahogy a szénhidràt alapú étrend sem.
Extrémen sok fehérje okozhat zsírosodást, de ahhoz nagyon nagyon sok kell. Amúgy a fehérjék azok amik a legkevésbé alkalmasak arra, hogy testzsírrá alakuljanak.
3. Pont
Kedves Válaszolók!
Szó sincs róla, hogy ne laknék jól kevesebb tápanyaggal. Mivel eddig nem foglalkoztam a kalóriaszámlálással, nem tudtam, mire figyeljek.
Letöltöttem a kalóriabázist, beütögettem az adatokat meg az elfogyasztott ételeket, az kiadta nekem, hogy mennyit kell ennem. Eszerint is jártam el, és csak azt figyeltem, hogy a fehérje/zsír/szénhidrát kijelzőn mindhárom fejecske mosolyogjon. Viszont gyanús lett, hogy a kalóriabevitelem meghaladta a napi max mennyiséget. Ekkor gondoltam, hogy megkérdezem, mi az összefüggés e dolgok között.
Egyébként 26 éves férfi vagyok, 189 cm magas, 91 kg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!