Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Mennyi idő alatt adható le Ch...

Mennyi idő alatt adható le Ch szegény dietaval 8 kg 30 évesen?

Figyelt kérdés

2020. aug. 27. 14:56
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
20%
10. Most ez a divat. Nincsenek tisztában azzal, hogy ch szegény diéta után visszatérnek valaha átlagos szénhidrát dús táplálkozásra sokkal nagyobb az esélye annak, hogy cukorbetegek lesznek, rohamosan romlik az inzulin érzékenység. De biztosan 50-60 évre tervezik.
2020. szept. 1. 08:56
 12/31 anonim ***** válasza:
74%

Mi ez a hülyeség? Ki tér vissza és mire?😂 Max az aki drasztikusan fogyókúrázik pár hónapig de nem bírja tovàbb. Milyen divat? Jézusom...gondolkodni luxus úgy látom.

Én életmódot váltottam ezzel a mennyiséggel, nekem simán elég és nem kell több, ergo nem térek vissza más szénhidrátfogyasztáshoz mert minek? Semmi szükségem rá. Én már így élek másfél éve, nem fogyókúrázok. Nem divatból vittem le ennyire, hanem mert tartósan 100g feletti szénhidráttal nem fogytam. Ez is egy lehetőség. Ennyi. Egyébként egészségesebb kajákból , amit szeretek is, nem tudok többet bevinni.

Koplalni ilyen 1000-1300 és társai kalóriával szoktak, én nem koplalok . Tudtommal 2300-2500 kalóriás energiabevitel nem éhezés, teljesen normális. Ennyire jövök ki egy nap. Nem is érzem kevésnek.

Azt se írtam, hogy a kérdezőnek ennyi cht kell enni, csak leírtam 1 opciót a sok közül.

2020. szept. 1. 17:22
 13/31 anonim ***** válasza:
12. Sokan nem egész életükben vannak ilyen alacsony szénhidráton, de arra is gondolok, hogy ha egész életedben tartod ezt az alacsony szénhidrátot, akkor is van hogy iszol alkoholt, vagy megeszel néha süteményt (nem csak rád értem, te lehet nagyon szigorúan tartod mindenáron, de a többség nem, sőt kevés kivétel van aki tartja) akkor sokkal rosszabbul fog reagálni a szervezeted a szénhidrátra, mint annak aki mindig közepes/magas szinhidráton van (persze összetett szénhidrátokra gondolok, közepesen/lassan felszívódókra gondolok). Az embernek az elsőszámú energiaforrás a szénhidrát, azt tudja legkönnyebben leggyorsabban hasznosítani, zsírból és fehérjéből fedezni az energiát egy kényszerállapot, főleg ha ketózisban van az ember. Nem azt mondtam, hogy konkrétan te divatból csinálod, hanem, hogy most ez a divat, régen a zsír volt a gonosz, most a szénhidrát, ajánlják mindenkinek is az alacsony szénhidrátos diétát miközben nem tudják, hogy milyen egészségügyi hátrányai vannak, és egészségesebb étrenden is lehetnek. Lehet persze azt mondani, hogy mindenki más, de a biológiánk bizonyos keretek között fix, nagy eltérések nem lehetnek ember és ember között egészségügyileg.
2020. szept. 1. 19:02
 14/31 anonim ***** válasza:
74%

Én már nem állok vissza szénhidrátalapú étrendre, nincs az az isten. Egyszerűen érzem hogy nem kell, mert így sokkal jobb, emellett ha elolvastad volna a legelső hozzászólásom, akkor nem tettél volna olyan megjegyzést, hogy most ez a divat, meg a másik, hogy koplalás. Egyébként leírtam, hogy először betegség miatt (szénhidrát anyagcsere betegség miatt) választottam ezt a táplálkozási módot, ami egy életre szól nálam, hisz ha visszaállnék szénhidrátalapra, hamar visszajönnének a tüneteim és rohamtempóban visszahíznék. Emellett meg is szerettem ezt az étrendet, nagyon jól érzem magam vele, és nem kell másik.

Az alkoholt utálom, nem iszom egyáltalán. Sütemény/egyéb cukros desszert az előfordul havonta-kéthavonta egyszer, ritkán, mert ha átlép egy határt, akkor visszajön a régi szénhidrát függőségem amit nem szeretnék. Nem volt könnyű lejönni róla. Ilyen kis mennyiség pedig nem hozza vissza a falásrohamokat. Több már visszahozná, de tudatos vagyok és kerülöm a gyakori fogyasztást. Tehát ilyen szempontból igen szigorúan tartom a mindennapokban a kevés szénhidrátot.

Egyébként mások is akiket ismerek, esznek így betegség nélkül is, és ők is jobban szeretik ezt az életmódot. Nagyon szépen lehet vele fogyni kínlódás , koplalás nélkül. Nem számolgatom én sem a kalóriákat, nem érdekel, azért tudom mennyi az energiabevitelem, mert a szénhidrátra kell figyelnem. Én szimplán csak leírtam egy opciót a kérdezőnek a fogyáshoz semmi több.

Igen, régen a zsírt kiáltották ki mumusnak a hízással kapcsolatosan, és bátorították a szénhidrátban gazdag életmódot. Meg lehet nézni mi lett a következménye. Rengeteg az elhízott, túlsúlyos, anyagcsere betegségekkel, hormonzavarokkal küzdő, cukorbeteg stb.

Én most már másfél éve húsokon, húskészítményeken, zöldségeken, tejtermékeken, tojáson, olajos magvakon élek, nem sajnálom a zsírt, kiegészítve némi szénhidrátcsökkentett kenyérrel, tésztával, és cukormentes édességekkel. (ezeket mértékkel eszem). Nem látok ebben semmi rosszat. Pláne ami a fogyásomat illeti, a közérzetemről nem is beszélve ami rengeteget javult.

2020. szept. 1. 19:45
 15/31 anonim ***** válasza:
64%

Azzal tisztában vagy, hogy nem neked üzentem semmit, hanem általánosságban beszéltem? Koplalást se írtam, én a 10. választ írtam kizárólag (meg a 13-at ugye).

"Igen, régen a zsírt kiáltották ki mumusnak a hízással kapcsolatosan, és bátorították a szénhidrátban gazdag életmódot. Meg lehet nézni mi lett a következménye. Rengeteg az elhízott, túlsúlyos, anyagcsere betegségekkel, hormonzavarokkal küzdő, cukorbeteg stb."

Uh na itt álljunk meg. Nem a szénhidrát miatt híznak az emberek, nem is a cukor miatt, nem is a zsír miatt. A mozgásszegény életmód miatt, és a túl magas kalóriabevitel miatt. Persze az egyoldalú egészségtelen táplálkozás ront az anyagcserén ami miatt az még inkább belassul és viszonylag kevés kalóriával is kalóriapluszba kerülnek, de butaság bármelyik makrotápanyagot okolni az elhízás miatt.

" szénhidrátcsökkentett kenyérrel, tésztával" Utánanéztem ezeknek a termékeknek, elég sok bennük az adalékanyag, ami várható volt, de amiben nincs is olyan sok az is tele van szójával. Egy teljeskiörlésű mondjuk tönkölybúza kenyér helyett egy ilyen szójás kenyér? Hát biztos nem az utóbbi az egészségesebb.

2020. szept. 1. 20:13
 16/31 anonim ***** válasza:
uh, nem a 10.-et, 11-et írtam, a 10.-nek csak címeztem a választ.
2020. szept. 1. 20:13
 17/31 anonim ***** válasza:

15.

Szénhidrátcsökkentett kenyérrel- tésztával".

Sikerült kiragadni 2 dolgot az egészből, gratulálok. De az még mindig nem esik le, hogy ha akarnék se ehetnék teljes kiőrlésű cuccokat, mert majdnem ugyanolyan magas a ch tartalma mint a fehérlisztes cuccoknak, és amúgy is túlságosan megemelik a szénhidrátbevitelemet ami a betegségem miatt nekem nem jó. Másrészt úgy őszintén, szar az ízük. Szerintem. Ha meg elhagyom a ch csökkentett kenyeret is , lemennék ketogén szintű ch bevitelre, amit szintén nem szeretnék mert ilyen 50 g alatti ch bevitellel már nem érzem jól magam. + Szeretem a kenyeret is, tésztát is. És nem érzem szükségét, hogy lemondjak róla. Még mindig jobb választás számomra egy lowcarb változat, mint a fehérlisztes kenyér/ tészta, és az ehetetlen ízű teljes kiőrlésű.

De mindenki úgy csinálja ahogy szeretné.

A fogyás sikeressége azon múlik, hogy találjunk egy utat amit hosszútávon szenvedés nélkül tartani tudunk. Még mindig százszor egêszségesebb a mostani életmódom mint a régi. A kalóriaszegény kajákat meg egye aki bírja egy életen át. És csak szólok, hogy ha szimplán csak rossz minőségű tömény szénhidrát az étrend ( és itt nem cukros kajákra gondolok), akkor is el lehet hízni rendszeres aktív életmód, mozgás mellett is. ( Velem így volt gyerekkoromban)

2020. szept. 1. 21:02
 18/31 anonim ***** válasza:

Mondtad, hogy nem látsz benne semmi rosszat, azért megemlítettem, hogy van ami nem a legopcionálisabb.

Milyen rosszminőségű szénhidrátra gondoltál ami lassan szívódik fel?

2020. szept. 1. 21:18
 19/31 anonim ***** válasza:

Nem mondtam hogy lassan szívódik fel. Gyerekkoromban, és még sokáig utána sem, semmit nem tudtam ezekről ahogy a szüleim se. Akkoriban aktívan sportoltam, de a szüleim fehérlisztes tésztán, fehér rizsen, fehérkenyéren tartottak, nem ettem sokat, mégis elhíztam.

Sokkal később mikor kiderült a betegségem, orvos által ajánlott 160 grammos ch diétára lettem kényszerítve. Hogy azt a cht tartani tudjam elvileg egészséges módon, gabonaféléket kellett beraknom az étrendbe, amiket utálok, és egy dekát se fogytam miattuk. Volt barna rizs, bulgur, köles, zab. Utáltam mindet és nem tudtam ennyi chval fogyni. Ezért kerestem másik életmódot, és akkor jött velem szembe a szénhidrátszegény- zsírban gazdag étrend, még ha nem is teljesen tökéletesen egészséges és tiszta. ( Soha nem is állítottam hogy szuper egêszséges az êletmódom, csak hogy sokkal egészségesebb mint volt és ez nekem elég) . Hálisten minden ok, a vérképem még soha nem volt ilyen jó. Minden értékem ami rossz volt, javult.

Nem is tudom, hogy lehetséges- e teljesen tisztán enni. Az biztos hogy nem vagyok álszent, és nem tagadom, hogy jól esik megenni egy virslis rántottát reggelire, pedig a virsli sem a legegészségesebb. De én szeretem. Nem gondolom azt, hogy mindent meg kéne magától vonni az embernek amit szeret.

2020. szept. 1. 21:49
 20/31 anonim válasza:

CH-ból kell a 160 gramm napi, különben elindul a szervezeted az "éhezés" felé. Pláne hogy mindenben van ch csak kb a húsban nincs. :D Tudatlan túlzás az a 80 gramm. Pláne hogy az olajos magvakban rengeteg a CH, de pl a paradicsomban is. A gesztrációs diabéteszem alatt kb nem is ehettem magvakat.

A túlzott hús fogyasztás meg kockáztatja a vérben megjelenő húgysavat.

Érdemes inkább kiegyensúlyouozzan enni. Elhagyni a nasit és az üdítőt.

2020. szept. 2. 08:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!