Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Érdemes lenne lecsökkenteni a...

Érdemes lenne lecsökkenteni a szénhidrátot 130g-ra?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Orvosom 160gr-os szénhidrát diétát írt elő, majd azt is említette, hogy igazából 175g is lehet...kb. "mindegy" csak legyen sokszor, kevés étkezés stb..tudjátok.

Na már a harmadik hete követem ezt az étrendet, és mellette edzem is heti 5x, látok változást, de mégis úgy gondolom, hogy ez a 160gr nagyon sok és hogy szerintetek jó ötlet lenne csak úgy levinni 130gr-ra, mert úgy érzem hogy én előtte nem ettem ennyit :/. Ez a 175gr...mintha tömtem volna ennyit magamba valaha is. (PCOS, 8kg+ kb. ha ez számít). Vagy amíg látom, hogy van változás ne változtassak? ah fogalmam sincs.

2020. máj. 9. 12:45
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha soknak érzed, főleg, ha eddig nem ettél ennyit, akkor nyugodtan csökkentsd. Persze az sem mindegy, miből viszed be, de szerintem ezt tudod. A 160 g sok ember számára a szokásoshoz képest sokkal kevesebb, a doki nyilván nem tudta, hogy nálad más a helyzet.
2020. máj. 9. 12:54
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy írtál! Igen persze, csak lassút fogyasztok szinte meg tényleg számolom rendesen a ch-t. És emellett szerinted milyen fehérje, zsír bevitellel számoljak, mert például erről nem volt szó. Hozzáteszem, szerintem a zsírbevitelem sem eget verő, csak növényi olajat meg zsiradékot használok, mindenből zsírszegény változatot igyekszem venni (túró, sajt stb.) és ha több, mint 10dkg számolom a ch-hoz stb...most úgy vagyok vele, hogy húsokból azért eszem amennyi jól esik, pl. egy ebédre két szelet csirkemell pl. Meg sok helyen azt olvastam, hogy a fehérjét nem is kell számolni, tudod a "nem számolós kategória", de hát szerintem meg kéne, ha szeretnék súlyt is veszíteni. Bár szerintem van rajtam némi izom is szóval nem tudom, hogy kéne belőni. Bocsi a sok kérdésért!
2020. máj. 9. 13:14
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jobban jársz, ha számolod a fehérjét is, legalább az első hetekben. Az ajánlott mennyiség a testsúlyod kilóban szorozva 1-1,5-tel, nagyjából ennyi gramm fehérjére van szüksége a szervezetednek, ezt mindenképp vidd be. A húsnak, sajtnak, túrónak kb. negyede-ötöde a fehérjetartalma.

Zsírból pedig annyit fogyassz, hogy meglegyen a megcélzott kalóriabeviteled. Ha sima étolajat használsz, javaslom, cseréld le kókuszzsírra és/vagy olivaolajra. De az állati zsíroktól sem kell annyira félni, a csirkemellen kívül más húsokat is ehetsz.

Én 53 kg vagyok (már sikerült lefogynom), ehhez jelenleg max. 120 g ch-t, kb. 80 g fehérjét és kb. 100 g zsírt fogyasztok (persze nem grammra pontosan). IR miatt csökkentettem le ennyire a szénhidrátot, a 160 g nekem is sok lenne.

2020. máj. 9. 22:28
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
En kb 30g szénhidrátot fogyasztok és 100g fölött a fehérje. Mennek is a kilók
2020. máj. 9. 23:14
 5/6 A kérdező kommentje:
Uh gratulálok a fogyásodhoz, én most mértem magam és -3kg ment le. Na de befogom állítani ezeket az új arányokat és remélem még hatékonyabb lesz, köszönöm.
2020. máj. 10. 09:07
 6/6 A kérdező kommentje:

Amúgy használtok fehérjeport?

Van itthon ilyenem, de még sosem mertem hozzányúlni.: [link]

Ezzel jó ötlet szerinted pótolni néha? Egy adagban 1,4g a ch.

2020. máj. 10. 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!