Diéta alatt lehet inni Coca cola zerot?
Lehet, de mértékkel. A fő folyadék forrás a víz legyen. Némelyik embernél az édes íz kíválthat hasonló reakciót, mint a cukor, akkor is, ha csak édesítőszer van benne.
Amúgy is elég káros a kóla, nagyon savas, árt a csontoknak és a fogaknak. Tehát minél kevesebbet igyál belőle.
Komolyan, aki diétázik, annak hogy van mersze egyáltalán ilyenről is gondolkodni?
Egyáltalán minek iszol kólát? Akár zero, akár nem, minek?
Inkább öntsd a wc-be, legalább jól kitisztítja.
Sima vízzel többre mész.
Az édesítőszer sokall jobban árt a szervezetnek mint a cukor.
Mert a cukorra még ha kis mértékben is, de szüksége van a szervezetnek.
#4 Tanulmányok ezt már cáfolták. Semelyik édesítőre nem reagált inzulinválasszal a szervezet.
Heti 1 pohártól nem lesz semmi bajod, ellenben a benne lévő édesítőszer nem a legjobb. A diétádat nem teszi tönkre, de hosszútávon nem egészséges. A fogaknak sem tesz tényleg túl jót, de a szénsavas víz sem. A benne lévő foszforsav viszont kifejezetten jót tud tenni a gyomornak.
Nekem volt olyan, amikor annyira rosszul voltam, hogy a csapvíz is olyan gyorsan jött vissza belőlem, hogy fel sem melegedett. Szilárd ételt 3-4 napig egyáltalán nem tudtam lent tartani. Ha a kóla nem nyugtatja le a gyomromat, akkor gyorsan kórházba kerültem volna kiszáradással. Bár én ekkor nyilván tettem rá, hogy cukros, vagy mentes. Ha a havi görcseim odáig fajulnak, hogy öklendezem, akkor is egy pohár kóla, és jobban vagyok.
Szóval nem ördögtől való a kóla, de inkább nagyon ritkán igyál egy pohár sima cukrosat. Mert bár az édesítők a diétának nem ártanak, de ettől függetlenül sem a legjobbak, amiket üdítőkbe tesznek sajnos. Ha nem akarsz két litert benyakalni, akkor a cukrosból havi 1-2 pohár nem vágja haza a diétádat. Csak az tényleg havi 1-2 pohár legyen, és egy pohár nem fél liter, hanem 2,5 dl.
Egyébként basszus, mindenki olyan magas lóról tud beszélni itt néha.
Biztos vagyok benne, hogy alapos vizsgálódás után MINDENKINEK az étrendjében lenne olyan, ami nem "clean". Nekifutásból már a koffein is egy ilyen dolog. Full felesleges, és tartósan, nagy dózisban fogyasztva igencsak jelentős károkat tud okozni. A cukorra pedig aztán 1 grammra sincs szüksége a szervezetnek. Szénhidrátra igen, esetleg még a fruktóz, de glükóz, kristálycukor, gumicukor, csoki (a 90%-os étcsokit leszámítva, azalatt mind trash ebből a szempontból), sütikék és egyéb társai teljesen feleslegesek. Végtelenségig lehetne sorolni amúgy a dolgokat. Ha nem natúr csirkén, halon, nyers zöldségeken, lassú felszívódású szénhidráton és forrásvizen élsz, akkor eszel/iszol szemetet.
És akkor mi van? Egy alapjaiban kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás kell, azon felül had bűnözzön mindenki úgy, ahogy az ő kicsi lelke akar. A mértéket kell megtanulni, nem pedig szélsőséges irányzatokat követni.
Köszönöm mindenkinek, néhány válasz hasznos volt. Köszönöm nektek. KB soha nem iszom Coca colat. Diétázom és sportolok mellé. A szénhidrát bevitele 20 alatt tartom és semmi cukrot nem fogyasztok.a szénhidrát bevitelem is zöldségekből áll.
Ma lenyomtam egy kemény edzést és megkívántam.
Hát basszus így jutott eszembe...
Amúgy végül nem ittam de kíváncsi voltam, hogy mit gondoltok.
Mennyit, milyen gyakran?
Igyál inkább normális kólát, üdítőt, ne ilyen mindenféle mentes borzalmakat. Csak ne naponta és ne nagy mennyiségben. Ha időnként megiszol egy-egy pohárral, akkor semmi bajod nem lesz.
Annak semmi értelme, ha naponta ezt iszod, mert úgyis cukormentes. Vizet kell inni naponta, az a fő szomjoltó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!