Ez milyen étrend így?
reggeli: 1 adag csokis protein, 2 puffasztott búza, 1 light mackósajt, 2 szelet csirkemellsonka, 1 dl 0,1%-os tejjel, édesítővel kávé
10 órai: zöld tea, 1-2 falat puff. búza
ebéd: 2 puff búza, 4 szelet csirkemellsonka, 1 tojás vagy tofu vagy 1 light mackósajt, fél fej jégsaláta+rukkola/spenót, 250 gramm zsírszegény túró + 175 g 0,1%-os natúr joghurt, 1 dl mandulatejjel és édesítővel kávé
uzsi: 100 gramm túró, jégsaláta, 1 csirkemellsonka
vacsi: 100 gramm túró, 2 csirkemellsonka, 1 adag csokis protein
Ha tehetem, hetente mindennap legalább 1,5-2,5 órát edzem (kardió+súlyzó)
30.l
A puffasztott búzát ennyire szereted és amiatt eszed vagy amiatt, mert diétás körökben sokat hallani, hogy eszik?
Ha szereted, akkor nem szóltam, ha csak utóbbi miatt, akkor én azt lecserélném valami lassabban felszívódó szénhidrátra.
Reggeli: a light mackósajt helyett inkább valami light mozzarella vagy trappista. A sima tej helyett én növényit innék a tejcukor miatt, de 1 deci még nem vészes. Valamint ide nekem hiányzik némi zsírforrás: mogyivaj, natúr olajos magvak (pl. mandula).
Tízórai: csak szénhidrát. Abból is a gyorsan felszívódó fajta. Lecserélném.
Ebéd:a túró és zöldségek teljesen jó. Viszont a mackósajt, a tojás és a tofu nem épp ugyan olyanok makro szempontból. De amúgy a tojás és a tofu is rendben van. Viszont az ebédben elég sok a fehérje. Én raknék át belőle a tízóraihoz.
Uzsi: okés.
Vacsi: ez is rendben van.
Összességében nekem kicsit alacsonynak tűnik a zsír beviteled (min. 40 g naponta azért nőként kellene). Sonkából magas hústartalmút válassz. Az edzésnél meg azért kell a pihenő is.
Elég egyhangú, meg fogod unni. Ehetnél másfajta zöldségeket is, hogy többféle vitaminhoz juss, és más fehérjeforrásokat. Már a túróból is elég fehérjéhez jutsz, így felesleges a fehérjepor, vagy lehetne kevesebb a túró.
Én nem tartom egészségesnek a light tejtermékeket (ld. macisajt, tej, joghurt), sem a szinte csak (zsírszegény) fehérjére alapozó étrendeket.
Túl sok az edzés, elég lenne 1, max. 1,5 óra heti 3-4 alkalommal. Az izmaidnak pihenésre, regenerálódásra is szüksége van. Ne hajszold túl magad, mert gyorsan ki fogsz merülni, vagy előbb-utóbb megsérülsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!