Hogyan fogyjak le ha a teljeskiőrlésű kenyértől meg a zabpehelytől is undorodom?
A teljes kiőrlésű kenyérrel többet ártasz, mint használsz:
Hagyd a fenébe a szénhidrátokat. Hús, hal, baromfi, zöldségek, saláták, tojás, kolbász, szalonna. 160 gramm helyett célozd meg a 20 gramm szénhidrátot, a többi legyen fehérje és zsir, amennyi jól esik.
Egyénfüggő, hogy pontosan ki milyen szabályokat beszél meg a dietetikusával, de a mérték nagyon számít, és hogy miket eszik valaki együtt. Öt nagy karéj fehér kenyér tényleg nem OK egy IR-es számára, de egyetlen szelet, ha eszik mellé még egy csomó rostos zöldséget, sült húst, tojást stb., úgy simán jó. Ha egy kevés magas glikémiás indexű ételt sok-sok rostos, alacsony glikémiás indexűvel együtt eszik valaki, akkor nem fog tudni a szénhidrát gyorsan felszívódni.
Kérdező, többfajta kenyeret kipróbáltál? A búzakorpa kesernyés, tényleg nem a legfinomabb, de pl. a rozskenyér egész más. Süthetsz magadnak is, nem olyan bonyolult, belejössz majd, még ha nem is lesz tökéletes elsőre.
Edd amit szeretsz
Tojas
Krumpli
Hal
Hus
Zoldseg
Gyumolcs
0.1es tej, joghurt
Cottage cheese
160g ch diéta egy marhasàg, a legtöbb dietetikus és orvos ezt a sablont nyomja, de kevés embernek vàlik be.
Tojàs
Zöldségek
Húsok
Tejtermékek ( ha nincs tőle bajod)
Zsiradékok
Olajos magvak
Gyümölcsök ( egyéni tolerancia szerint)
Van szénhidràtcsökkentett kenyér, ceres (zöld csomag) - ugyanolyan ízű mint a fehér kenyér, ha akarsz enni
Valamilyen tészta ( csak ne fehérlisztes)
Én se szeretem a gabonaféléket, se zabot se bulgurt, kölest, rizst, hajdinàt se, szerintem ehetetlenek.
Olyasmiket egyél amit szeretsz, különben esélytelen a fogyàs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!