Milyen zöldségek finomak még zsíron, serpenyőben sütve? Vagy akár sütőben.
Most a répa és a zeller a kedvencem,utóbbi nagyon jó sültkrumpli-pótló :D
Mit lehetne még készíteni ? amiket szoktam : leves,'pörkölt" ,rakott zöldségek,töltött cukkini,töltött padlizsán..
Apropó,tölteléknek mindig bolognait csinálok,tudtok helyette esetleg más töltelék receptet?
A sült cékla egyenesen mennyei, bár elég magas a glikémiás indexe...
Töltelék: bármilyen tölteléket használhatsz, amit töltött húsos recepteknél találsz. Gombás, májas, vagy fasírtalap például.
Kóstold meg még a zöldségfasírtokat is!
en cukkinit,gombat,voroshagymát,pore hagymat,paprikát
ezeket szoktam sütni serpenyőben,fuszerezve de en olaj nelkul
Sült céklát serpenyőben ? Vagy egészben,sütőzacsiban esetleg ?:)
Nem tudtam egyébként,hogy magas a GI-je.. nem hiszem,hogy vissza fog tartani tőle sajna,rengeteg van itthon és még semmit nem készítettem belőle:D
Ezt sosem értettem, a zeller kicsit sem hasonlít a sült krumplira, mivel zellerízű, a krumpli pedig krumpliízű... Na mindegy.
Kb. bármelyik zöldség jó, amúgy meg ízlés dolga. Nekem a karfiol és a fejeskáposzta a legfőbb kedvencem, de a padlizsán is ott van a szeren, csak ne adj neki annyi zsírt, amennyit felszív (egyszer egy padlizsán 10 dekánál állt meg, többet nem kapott)... :D
A zöldségpörkölt nekem is bejön s a zöldségcurry és a zöldségfasírtok is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!