Zöldségek kalória és szénhidráttartalmát is hozzá kell számolni a napi bevitelhez?
Persze. Jó, aki eszik vagy 20g retekcsírát, az hanyagolhatja a dolgot, vagy ha naponta benyom 3-400g szénhidrátot, akkor egy kisebb adag zöldség nem számottevő, nem sokat téved, ha elhanyagolja, nagyobb pontatlanságok is vannak a kalóriaszámolásban (persze sokan ha már számolnak, meg akarják tenni a tőlük telhetőt... én ilyesmi vagyok, bár nem minden zöldséglevesemnél mérem le a 8féle zöldséget, elég hasonló lesz a végeredmény, tapasztaltam).
Nekem simán megy jóval több, mint 100g ch zöldségből (nem csinálom mindennap, mert úgy nem tudok fogyni, de nem kihívás), ennek már kalóriatartalma is igencsak van :) Erősen szénhidrátszegény zöldségekből is bemegy 70g ch, ha kedvelem az ételt.
Nyers zöldséggel a legnehezebb, de azért úgy is jön a szénhidrát, nálam kicsit sem elhanyagolható mértékben, nemhogy számolom, erősen visszafogom magam, el ne szálljak egy aprócska tál étel esetén... Kalóriában nem sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!