Szerintetek mennyire fér bele a ketogén étrendbe a földimogyoró?
Tudom, hogy tilos, mert nem kedvező az élettani hatása, viszont én elsősorban fogyókúrás célzattal ketogéneznék, nem egészségmegőrzés miatt, bár tudom, hogy ez is egy fontos szempont, de nekem most a fogyás a fontosabb. A földimogyóró 100 grammjában csak 17 g szh van, és viszonylag olcsó, ami sajnos még szempont nálam, mivel tanulok.
Köszi a segítséged.
Simán. Én csóró vagyok, a földimogyoró pedig finom és van itthon a párom miatt, én azért eszem néha :D Szívesebben ennék pörkölt kesut és makadámdiót, de arra nem telik, illetve ritkán.
Igazából kvázi bármi belefér, ha a makróidba bele tudod passzintani. Én pl. banánt eszek ketóban (s az almát mindenképpen kerülöm), ma pl. rizst is, mert a curryhez szerintem azt kell, de van, aki valamilyen kenyérfélét s valamiért a bab is népszerű. Most igen laza vagyok és cukrot is eszem, van a mustárban és a grillszószban, amit használok (szinte semmit nem eszem, ami nem alapanyag, a grillszósz kivétel, a mustár pedig most kilengés, a saját mustárom még nem elég finom).
Én az egészségem miatt is csinálom, plusz közérzet, energia, s fogyni se ártana (csak az nem szokott menni ketóval se)... De pár ilyen elem azért belefér, tökéletesség úgysincs, pár gramm miatt nem parázok. A földimogyorót is minimálisan eszem, erre több okom is van. De a szénhidrátkeretembe nem sokat kavarna bele.
Olcsó ketogén ételek... Az én ételeim mind ilyenek. Max. némelyik kevésbé ketogén, pl. a zöldségételeim jelentős része...
Milyen típusú étel érdekel? Én főleg tojást eszem (rántotta, tükörtojás, lágytojás, süti formájában, mást is lehetne, de ezeket sem unom meg soha az életben), de azért vannak receptjeim a saját, korlátozott alapanyaglistámra alapozva :)
Mekkora a szénhidrátkereted? Ezen azért sok múlik.
De, a dió és a tökmag igenis kifejezetten drága. A napraforgó nem, de pl. én azt nem szeretem, szinte kizárólag vegazsírnak használnám, amennyiben beleférne az étrendembe a sok hozzáadott zsír (na majd ha tömegelek).
De a másik kettőt is ételbe használom, valahogy a pörkölt, sós földimogyoró/kesu/mandula egész más stílus :)
De váltogatni a magvakat jó dolog, én is használok mindenfélét, csak a drágákat nagyon pici mennyiségben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!