Egészségesebb étrend hatására megváltozhat a szem színe? Tapasztaltatok ilyet?
Nem. A nincs egészséges szemszín :)
Persze a szem fehér része tisztulhat, ha egészségesen élsz, és nem véreres a kialvatlanságtól, magas vérnyomástól... de az írisz színe nem fog változni.
Betegség hatására változik a szem színe.
Kékeszöld-zöldeskék ingásokat a szem fénytörésének változása okozza, valójában nem változik a szemszín.
"Ha betegség hatására változhat a szem színe (ld. íriszdiagnosztika), akkor vissza is változhat, ha egészségesebb leszel, nem?"
Íriszdiagnosztika hülyeség! Hályogra, szemtumorokra gondoltam.
Nem vàltozik. Szem színe az íriszben ta található pigment elhelyezkedèsétől és a mennyiségétől függ.
Az ìriszdiagnosztika csacsiság. (direkt írtam ilyen finoman)
Na akkor itt az én elgondolkodtató esetem. Zöldszeműként éltem az életem, majd tavaly ősszel elkezdtem egy új étrendet. Ennek több jó hatása is volt, pl. a pajzsmirigyműködésem helyreállt. Januárban arra lettem figyelmes, hogy a szemem már nem a megszokott sötétzöld, hanem nagyrészt szürkéskék, a pupilla körüli kör kicsit sárgás.
Jól írtátok, hogy a szem színe olyan adottság, ami nem változik. Mint rájöttem, nekem sem az alapszíne változott meg, valójában mindig is szürkéskék szemem volt, de az egészségtelen táplálkozás hatására zöldnek látszott (kék+sárga=zöld).
Lehet, hogy mégsem olyan "csacsiság" az íriszdiagnosztika? ;)
"a pupilla körüli kör kicsit sárgás"
Wilson-korra jellemző elváltozás.
Helyedben elmennék orvoshoz, elmondanám, hogy milyen változás történt.
"Lehet, hogy mégsem olyan "csacsiság" az íriszdiagnosztika?"
Vagy csak te nem tudod, mi is az igazából!:D Az ugyanis az írisz pontjaihoz rendel szerveket, s azok megbetegedéseit vizinoálja belőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!