Tényleg van olyan, hogy vegetáriánus paleo étrend? És az hogy néz ki?
Az összes nem mérgező zöldséget, ami azért tavasztól őszig elég sok növény. Kalóriabevitelt lehet biztosítani kókuszzsírral, paleóba általában gyümölcsök is beleférnek (attól függ milyen típus, esetleg ketogén-e).
Mondjuk nem tudom.. lehet, hogy a húsevés csak egy rossz szokás és lehet élni nélküle, ám szerintem tök hasznos tápanyagok vannak az állati belsőségekben, porcokban, bőrben. Halakban, tojásban.. én egyelőre nemigen szánnám rá magam vega táplálkozásra, de persze az ahogyan állatokat tartani tudnak, a legócskább takarmányon, rossz körülmények között számomra sem túl szimpatikus..
Sima vegetáriánus, tehát tojást, esetleg sajtot azért fogyasztó esetben akár még a ketogént is rádobhatjuk, megoldható a dolog s amennyire tudom, nem is kell jobban aggódnunk a tápanyaghiány miatt, mint másnak, csak persze együnk változatosan a lehetőségeken belül.
Zöldség, tojás, paleo növényi zsírok (vagy vaj, ha az ember vegasága vagy paleója megengedi, de akkor említhetem a sajtot is), olajos magvak, ezek mind ehetők. Plusz gyümölcsök is, ketogénban óvatosabban, nem ketogén paleóban bátrabban.
A vegánokhoz már nem értek, az már tőlem túl távol áll. Elég jó kis paleo vegán ételek vannak, annyit tudok :) Azt hiszem, kvázi kihagyhatatlanok az olajos magvak eme étrendben... A nyersvegánok alapból majdnem paleósok is egyben, bizonyára van köztük sok egészen paleós (akár tud róla, akár nem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!