Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Mit tegyek, hogy ne legyen...

Mit tegyek, hogy ne legyen magas a koleszterinszintem a tojás miatt?

Figyelt kérdés
Közel 2 éve paleózom, számomra nagyon bevált, a közérzetem jó. A tegnapi vérképem viszont megriasztott. Minden értékem a normál határértéken belül van, a koleszterinszintem viszont 7,2-re ugrott. Rendszeresen szalonnás rántottát reggeliztem salátákkal, koleszterin szempontjából mindkettő tiltott. Mit egyek helyette reggelire? Előre köszönöm a tippeket (zsíros cucc nem lehet)

2014. nov. 15. 10:11
1 2
 11/12 anonim válasza:

ha magas a koleszterined egyél többször zabpelyhet csökkenti a koleszterin szintet, olvas utána. én regelire mindig eszem. :)

[link]

2014. nov. 16. 14:45
 12/12 Mi közöd Tőle ***** válasza:
73%

Örülj neki. Te sok koleszterinnel működsz jól, másoknak elég talán a kevesebb is. Nagy eséllyel régen is nagyobb volt a koleszterined a gyógyszermaffia által meghúzott határnál, csak nem tudtál róla. Írta valaki, hogy azért van sok embernek szív, érrendszeri problémája, mert "töménytelen" mennyiségű zsírt esznek. Ha én megnézem egy átlag ember étkezését, akkor abban elsősorban észbontóan sok szénhidrátot találok, nem pedig zsírt. kb 40 éve démonizálják a zsírt. A fogyasztása nyilván sokat csökkent az utóbbi időben. Viszont a szív, érrendszeri halálozás nőtt, nem is kevéssel azóta!

Felvilágosultabb körökben már vitán felül áll, hogy a koleszterinnek semmi jelentősége. A szervezet nem hülye, tudja mennyi kell neki. Az a baj, ha mesterségesen befolyásoljuk őt ebben.

Kérdező: Edd meg nyugodtan a szalonnás rántottádat. Ha csinos nő vagy, akkor meg is kínálhatsz belőle. Csak süss többet, én 4-5 tojásból eszem. :)

2014. nov. 16. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!