Egy hete paleo diétázom. Miért fáj folyton a gyomrom?
Szia!
A paleo első-második hetében vannak néha fura tünetek.
Nálam is volt valami hasonló, amit a legjobban úgy tudnák leírni, mintha egy kő lett volna a gyomromban. Volt hogy éjszaka felébredtem erre a fura érzésre.
De ez idővel elmúlt.
Szokták mondani, hogy az epeműködésnek szoknia kell a dolgot így az elején és ez okozza a fura gyomor tünetet.
Figyu, úgy kell paleozni, hogy ne légy éhes...ha éhes vag, akkor többet kell enni. Ennyi.
A másik, említed a zsírt. A zsír jóbarát és inkább növelni kell a mennyiségét, mint esetleg csökkenteni. Az fog igazán dobni a jóllakottságon.
Szerintem abba fog maradni a gyomorfájásod.LÉgy kitartó!
A paleo egy hatalmas tévedés. Az ősember nem ezért volt sovány, mert paleosan evett,
hanem azért, mert azt meg kellett szereznie. Te egy mozdulattal leveszed az áruház
polcáról a fél kiló magot, de ő ezért 1 napig gyalogolt, leszedte, megszárította,
közben védte magát, hogy vegyék el tőle, megkergette egy tigris, futnia kellett,
stb. Kíváncsi vagyok, mikor fullad ki ez a hülyeség.
Utolsónak: szerinted abban mi az egészségtelen, hogy elhagytam a finomított lisztből készült dolgokat, a cukrot és azokat az ételeket (pl bab, lencse, borsó), amiktől eddig is rosszul voltam, de ha más nem volt, megettem? Hogy napi szinten sokkal több zöldséget-gyümölcsöt eszem, mint mostanáig? Nem fogyni akarok, a paleó egyébként sem fogyókúra. Nem tartom be 100%-ig, hiszen eszem tejterméket.
És remélem, hogy sikerül nagyon sokáig kitartanom (és itt nem magamban nem bízom, hanem a család nyomásától tartok, mikor összejövetelekkor nyaggatnak majd, hogy ugyan egyél már egy kis sütit/pogácsát/kenyeret).
A gyomorfájásom oka pedig a banán volt, úgyhogy a probléma megoldódott. Most semmi bajom, mert ma nem ettem.
#12: Semmi közünk az ősember életviteléhez semmilyen szempontból... Nem az ősember miatt paleózik a normális ember, az nagy butaság lenne. S nem is fogyaszt a paleo, azt a kalóriadeficit teszi :)
#13: A paleo sokaknál életmód, nem arra van, hogy visszaálljon az ember az eredeti táplálkozásra. Én legalábbis soha többé nem akarok glutént, tejet, bolti cuccokat enni, s ezek a paleo diéta létezésétől is teljesen függetlenek, saját megalapozott döntéseim a saját testem jelzései folytán. Azonkívül sem én, sem a kérdező nem paleós :) Csak közel állunk hozzá s jól érezzük magunkat így. Miért együnk úgy, ahogy nekünk rosszabb, csak hogy ismeretlenek a neten jobb szemmel tekintsenek ránk? :D Az lenne még csak épületes dolog...
Fura ez az elvakult s természetesen érvekkel nem alátámasztott paleoellenesség...
Miért lenne a paleo csodadiéta? Nem az. Fogyást alapból természetesen nem okoz. Bizonyos, a paleóban tiltott ételek sok embernek ártanak, ezek paleózáskor eltűnhetnek. Más, paleóban nem tiltott ételekre is érzékenyek emberek, azok paleózva, de eme ételeket éve sem lesznek jól. Nincs ebben semmi csoda. A mai modern táplálkozásnak nagyon sok hibája van s ebből a paleo letilt egypár fontosat. Akit ez nem érdekel, az egyen, ahogy ő akar, de miért baj, ha valaki keres egy jobb utat, fel nem fogom.
Legközelebb mondjatok érveket, ez így unalmas.
Paleo NEM Fogyókúra
Paleo NEM Ősemberével azonos diéta
Paleo NEM időleges diéta
A paleo egy életmód (életszemlélet) és nem 1 hónapig tart, hanem lehetőleg egy életen át.
2 éve eszem így egészségi okok miatt és SEMMILYEN indokot nem látok arra miért akarnék megint olyan dolgokat enni, miktől rosszul voltam.
Visszatérni a régi kajákhoz, amik fentartották vagy akár ki is váltották a betegséget...mi ebben a logika?
Az "egészséges életmód" egy gumi kifejezés, midnenkinek mást jelent. Amúgyis nyilván lehet egészségtelenül paleózni.
Ez a neve a szerencsétlennek, sokan nem örülnek neki, szerintem se jó, de ez van. Így lehet rá hivatkozni. A repülő mókus se repül, a németül "hegyesegér" nevű állat sem közeli rokona az egereknek, de ez a nevük, ami azonosítja őket. A vegetariánizmusban is a növényekről van szó, miközben a vegák esznek állati termékeket... Össze is kavarodnak néha a támadni vágyó mindenevők...
Ha el akarnánk mondani, hogy hogyan táplálkozunk, nagyon hosszú lenne. Ha igen közel állunk a paleóhoz, akkor eme név használatával gyorsabban tudunk fogalmazni, ez van.
Az, hogy te, kérdező elhagytad a "finomított liszt"-ből készült ételeket [14], nem nagy kunszt, mert nem tudod, hogy a "finomliszt" nem egyenlő a "finomított liszt"-tel.
A lisztet többféleképp lehet finomítani, úgy készülnek pl. a sütemények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!