Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Egy hete paleo diétázom....

Egy hete paleo diétázom. Miért fáj folyton a gyomrom?

Figyelt kérdés
Jól érzem magam, mintha fogytam volna, beleférek a régebbi ruháimba is. Elmúlt a fulladásom, kávé is elég naponta egy. Vagyis összességében jót tett velem ez a diéta. De a gyomorfájást nem értem. Mitől lehet? Ugyanazt eszem szinte, mint régen, új étel nincs az étrendemben, viszont nincs cukor, liszt-lisztes dolgok, gabona, hüvelyesek (na jó, túrót és tejfölt eszem néha).
2014. nov. 12. 19:16
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
61%

Szia!

A paleo első-második hetében vannak néha fura tünetek.

Nálam is volt valami hasonló, amit a legjobban úgy tudnák leírni, mintha egy kő lett volna a gyomromban. Volt hogy éjszaka felébredtem erre a fura érzésre.

De ez idővel elmúlt.

Szokták mondani, hogy az epeműködésnek szoknia kell a dolgot így az elején és ez okozza a fura gyomor tünetet.

Figyu, úgy kell paleozni, hogy ne légy éhes...ha éhes vag, akkor többet kell enni. Ennyi.

A másik, említed a zsírt. A zsír jóbarát és inkább növelni kell a mennyiségét, mint esetleg csökkenteni. Az fog igazán dobni a jóllakottságon.

Szerintem abba fog maradni a gyomorfájásod.LÉgy kitartó!

2014. nov. 13. 13:56
 12/23 anonim ***** válasza:
0%

A paleo egy hatalmas tévedés. Az ősember nem ezért volt sovány, mert paleosan evett,

hanem azért, mert azt meg kellett szereznie. Te egy mozdulattal leveszed az áruház

polcáról a fél kiló magot, de ő ezért 1 napig gyalogolt, leszedte, megszárította,

közben védte magát, hogy vegyék el tőle, megkergette egy tigris, futnia kellett,

stb. Kíváncsi vagyok, mikor fullad ki ez a hülyeség.

2014. nov. 13. 15:05
 13/23 anonim ***** válasza:
0%
Ez a paleo diéta kb. olyan nagy baromság mint a flabélos... Igen és meddig tart ez a fantasztikus paleo diéta? Vagy örök életedbe így akarsz étkezni? Vagy vége lesz egyszer aztán folytatod a régi életmódot? Duplán visszajönnek a kilók, de mindegy... Van még olyan ember akihez ez nem jutott el, holott a csapból is az folyik hogy nincsenek csodadiéták, csak egészséges életmód és testmozgás???
2014. nov. 13. 15:09
 14/23 A kérdező kommentje:

Utolsónak: szerinted abban mi az egészségtelen, hogy elhagytam a finomított lisztből készült dolgokat, a cukrot és azokat az ételeket (pl bab, lencse, borsó), amiktől eddig is rosszul voltam, de ha más nem volt, megettem? Hogy napi szinten sokkal több zöldséget-gyümölcsöt eszem, mint mostanáig? Nem fogyni akarok, a paleó egyébként sem fogyókúra. Nem tartom be 100%-ig, hiszen eszem tejterméket.

És remélem, hogy sikerül nagyon sokáig kitartanom (és itt nem magamban nem bízom, hanem a család nyomásától tartok, mikor összejövetelekkor nyaggatnak majd, hogy ugyan egyél már egy kis sütit/pogácsát/kenyeret).

A gyomorfájásom oka pedig a banán volt, úgyhogy a probléma megoldódott. Most semmi bajom, mert ma nem ettem.

2014. nov. 13. 16:42
 15/23 anonim ***** válasza:

#12: Semmi közünk az ősember életviteléhez semmilyen szempontból... Nem az ősember miatt paleózik a normális ember, az nagy butaság lenne. S nem is fogyaszt a paleo, azt a kalóriadeficit teszi :)

#13: A paleo sokaknál életmód, nem arra van, hogy visszaálljon az ember az eredeti táplálkozásra. Én legalábbis soha többé nem akarok glutént, tejet, bolti cuccokat enni, s ezek a paleo diéta létezésétől is teljesen függetlenek, saját megalapozott döntéseim a saját testem jelzései folytán. Azonkívül sem én, sem a kérdező nem paleós :) Csak közel állunk hozzá s jól érezzük magunkat így. Miért együnk úgy, ahogy nekünk rosszabb, csak hogy ismeretlenek a neten jobb szemmel tekintsenek ránk? :D Az lenne még csak épületes dolog...

Fura ez az elvakult s természetesen érvekkel nem alátámasztott paleoellenesség...

Miért lenne a paleo csodadiéta? Nem az. Fogyást alapból természetesen nem okoz. Bizonyos, a paleóban tiltott ételek sok embernek ártanak, ezek paleózáskor eltűnhetnek. Más, paleóban nem tiltott ételekre is érzékenyek emberek, azok paleózva, de eme ételeket éve sem lesznek jól. Nincs ebben semmi csoda. A mai modern táplálkozásnak nagyon sok hibája van s ebből a paleo letilt egypár fontosat. Akit ez nem érdekel, az egyen, ahogy ő akar, de miért baj, ha valaki keres egy jobb utat, fel nem fogom.

Legközelebb mondjatok érveket, ez így unalmas.

2014. nov. 13. 20:40
 16/23 anonim ***** válasza:
63%

Paleo NEM Fogyókúra

Paleo NEM Ősemberével azonos diéta

Paleo NEM időleges diéta

A paleo egy életmód (életszemlélet) és nem 1 hónapig tart, hanem lehetőleg egy életen át.

2 éve eszem így egészségi okok miatt és SEMMILYEN indokot nem látok arra miért akarnék megint olyan dolgokat enni, miktől rosszul voltam.

Visszatérni a régi kajákhoz, amik fentartották vagy akár ki is váltották a betegséget...mi ebben a logika?

2014. nov. 14. 10:08
 17/23 anonim ***** válasza:
Akkor viszont nem úgy kellene nevezni hogy paleo diéta, hanem szimplán egészséges életmód. Mert akkor ennyi erővel én is paleon vagyok, sok zöldség, gyümölcs, víz sok fehérje... Ez csak szimplán egy életmód és nincs hozzáhasonlítva az ősember életviteléhez, ami nem mellékesen egyáltalán nem ugyanaz.
2014. nov. 15. 11:34
 18/23 Julie S ***** válasza:
Nem mi valasztottuk a nevet es megvaltoztatni sem tudjuk.
2014. nov. 15. 11:44
 19/23 anonim ***** válasza:

Az "egészséges életmód" egy gumi kifejezés, midnenkinek mást jelent. Amúgyis nyilván lehet egészségtelenül paleózni.

Ez a neve a szerencsétlennek, sokan nem örülnek neki, szerintem se jó, de ez van. Így lehet rá hivatkozni. A repülő mókus se repül, a németül "hegyesegér" nevű állat sem közeli rokona az egereknek, de ez a nevük, ami azonosítja őket. A vegetariánizmusban is a növényekről van szó, miközben a vegák esznek állati termékeket... Össze is kavarodnak néha a támadni vágyó mindenevők...

Ha el akarnánk mondani, hogy hogyan táplálkozunk, nagyon hosszú lenne. Ha igen közel állunk a paleóhoz, akkor eme név használatával gyorsabban tudunk fogalmazni, ez van.

2014. nov. 15. 14:45
 20/23 anonim ***** válasza:
10%

Az, hogy te, kérdező elhagytad a "finomított liszt"-ből készült ételeket [14], nem nagy kunszt, mert nem tudod, hogy a "finomliszt" nem egyenlő a "finomított liszt"-tel.

A lisztet többféleképp lehet finomítani, úgy készülnek pl. a sütemények.

2014. nov. 30. 12:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!