Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Ki miből gyógyult meg paleolit...

Ki miből gyógyult meg paleolit diéta segítségével, vagy attól, hogy elhagyta a glutént és tejet?

Figyelt kérdés
És mikortól kezdődött a javulás?

2014. nov. 10. 10:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Puffadás, fejfájás, hormonzavar, ízületi fájdalom, arcüreggyulladás, inzulinrezisztencia, hasi gyulladások, ciszták, vashiány, vérszegénység.

Ezekből, de biztos valamit kihagytam.

2014. nov. 11. 10:47
 12/17 nagyontamas ***** válasza:
Két éve paleózom, tizenöt kilótól szabadultam meg, az éhgyomri vércukor szintem a 7 körüli értékről 5,1-5,6 körüli szintre csökkent. A tejtermékekről a sajt, és a vaj kivételével lemondtam. Mivel úgy étkeztem, hogy soha nem éheztem, a testsúlyom eleinte havi 1 kg-al csökkent kb egy évig. Azóta is mínuszol, de csak 10-20 dkg-at. A vércukor szintemben az első pár hónapban állt be észrevehető javulás, és pár hónapja egy újabb ugrásszerű változás. A paleót megelőzően váll ízületi gyulladásom volt, amit kb egy évig kezeltek csekély eredménnyel (gyógyszer+gyógytorna). Kb 20 fokkal tudtam jobban emelni a kezem. Kb 6 hónap alatt szinte nyomtalanul megszűnt ez a problémám. Szóval én a saját tapasztalatom alapján lettem meggyőződéses paleós. Családon belül "fertőző" vagyok, a feleségem is, a leányom is így étkezik, és az egyik unokám is megkedvelte az étrendet.
2014. nov. 11. 11:15
 13/17 anonim ***** válasza:

Megint én :) Nem tudom, fertőzőnek mondhatom-e, de amikor elhagytam a glutént és a tejtermékeket némi kemény sajt és vaj kivételével, s a nádcukor helyett eleinte jobbára xillitet ettem, akkor ugyanezeket megcsinálta a párom is, aki addig szinte mindig mindenhez kenyeret evett. Most rizsre alapoz (főétel, édesség, köret), de az étrendjének a másik fele szinte teljesen paleós (csak megengedő, mert nagy sajtrajongó). A ketogénbe nem jött utánam, még a paleo is túl nehéz neki, tömény szénhidrátok nélkül özön zsírt kéne ennie, amit nem bír, csak napi 100-150g-ot. De neki így jó.

A paleo nálam nem okoz fogyást (akkor sem, ha olyan keveset eszem, amennyit csak tudok és sok a feleslegem), de a ketogén sem. Viszont a szénhidrát csökkentése növeli az energiámat és csökkenti a még éppen elviselhető alap kalóriaigényemet, úgyhogy azért segít, csak éppen pluszban még nagyon sokat kell tenni a fogyásért. Már lusta hedonista szemmel.

2014. nov. 11. 11:57
 14/17 anonim ***** válasza:
3 hónap alatt fogytam 10kg-ot. Más pozitív hatása sajnos nem volt rám...pedig nem a fogyás miatt kezdtem el. :/
2014. nov. 11. 20:56
 15/17 anonim ***** válasza:
35%

Vegánként lett pajzsmirigyalulműködésem. Kihagytam a glutént, minimális gluténmentes gabonát ettem, heti egy adagot 2-3 részletben, semmi szója, hüvelyes, káposztaféle, rengeteg gyümölcs, kókuszolaj, és 5 hét után helyreállt a tsh.

A paleoban a sok hús a veszélyes.

2014. nov. 16. 08:36
 16/17 A kérdező kommentje:
utolsó, és mit szoktál enni?
2014. nov. 16. 09:59
 17/17 anonim ***** válasza:
89%

Elmúltak az IBS-szel járó kellemetlen hasi tünetek. A száraz, ekcémaszerű kiütéseim, pattanások.

Elmúlt a kifejezetten zavaró hasmenés (szintén IBS tünet, jobb besorolást még nem találtak ki rá).

2 megjegyzés:

- 1. a paleót is ésszel kell csinálni. Vannak benne buktatók, hiszen van eltérés minden ember teste között. Van aki kifejezetten érzékeny mondjuk az olcsó tojásra (a mélyalmosra nem)

Van aki túl sok fehérjét eszik, nem arról van szó, hogy a húsevés rossz, de egy bizonyos mennyiség fölött fölösleges és így teher is lehet. Az eleve tápos, nem jó minőségű állati hús megsütve racemizált aminosavakat tartalmaz, ez például egy problémás dolog még ha az emberek többségének fel sem tűnik.

Akkor lowcarb paleónál bár a szénhidrát nem esszenciális tápanyag, de kiderült, hogy magas kortizolszintet okozhat a 'túl kevés' szénhidrát. Persze, termel cukrot a májunk, csak nem biztos, hogy ez a legjobb mód. Így a növényfogyasztás nagyon fontos a paleóban (kivéve autoimmunos eseteket ahol eleinte GAPS-hoz hasonló étrend követendő)

2. Hallottam én is olyat, hogy valaki megbetegedett a 'paleótól'. Ezek semmiben függő állítások. Nem gondolom azt, hogy valaki direkt hazudik ezzel kapcsolatban. De ha a hivatalos táplálkozási és egészségügyi szervek képesek félretájékoztatást adni a betegségek valódi okaival kapcsolatban, akkor 1-1 szerencsétlen, beteg ember szubjektív véleménye is lehet téves. Persze aki beteg az valamire fogni akarja, ez természetes. Hiába írunk itt 10-en, akár 100-an arról, hogy paleó mellett nem lett epekövünk.. ha valakinek az lesz a mániája, hogy a zsírfogyasztás nála epeköveket okozott, egy mániákust nem lehet meggyőzni (nem is kell).

Lényeg, hogy az emberek túlnyomó többségénél például az epekő inkább a zsírszegény étrend miatti epe pangás miatt alakulhat ki, így normális, zsírosabb étrenddel ez elkerülhető civilizációs betegségnek számít.

Illetve az is lényeg, hogy a paleót is okosan kell csinálni. :)

2014. dec. 8. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!