Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Mit jelent a paleolit és a...

Mit jelent a paleolit és a paleo diéta?

Figyelt kérdés
Van különbség a kettő között? Mert én mind a kettőt hallottam, de fogalmam sincs mit jelentenek külön-külön, így nem tudom, hogy van -e köztük különbség és ha igen, mi?

2014. júl. 15. 18:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
28%

A paleolit történelmi kor, magyarul kökorszak.

A paleo diéta ugyanaz, mint a paleolit diéta. Ezt valaki kitalálta, aki szerint az emberek kizárólag az ebben a korszakban figyasztott élelmiszereket tudják megemészteni. Ez már eleve értelmetlen dolog, de azok az éllemiszerek listája, amik megengedett illetve tiltottak, minden tudomamyos alapot nélkülözöen lettek összeállítva.

2014. júl. 15. 19:03
 2/14 anonim ***** válasza:
26%

Egy hírnévre törekvő amerikai pasas találta ki, minden biológiai ismeret nélkül. Itthon egy bukott informatikus terjeszti.

Rosszabb, mint a vegaság. Ők legalább a hús hiányát megpróbálják valahogy pótolni. A paleo viszont nem pótolja a tejet, hüvelyeseket stb.

Ne akard a szervezeted visszafordíthatatlanul tönkre tenni.

2014. júl. 15. 19:07
 3/14 anonim ***** válasza:
Én nem paleozok, de mostanában sokat olvasok táplálkozásról. Aki azt állítja, hogy a paleo minden tudományos alapot nélkülöz, az még nem olvasott utána, hogy mi is az a paleo. A paleoban a tiltott élelmiszerekben pontosan meg van nevezve az a tápanyag, amely az emberi szervezetben problémát okoz, és azt is megindokolják, hogy miért. Az ellenvélemény szerint ezek egy része valójában csak az arra érzékeny embereknél okoz gondot, a paleo ennek ellenére senkinek sem javasolja. Szerintem a paleo korlátain belül is lehet kiegyensúlyozottan táplálkozni, és az átlagos magyar étkezési szokásoknál valóban sokkal egészségesebbnek tartom. Én a paleo részből csak a gluténmentességre próbálok valamennyire odafigyelni, arra sem annyira, amennyire pl. egy lisztérzékenynek kell. A közeljövőben tervezem, hogy elmegyek egy ételintolerancia tesztre, hogy ne évek alatt kelljen kikísérleteznem, mit ehetek és mit nem. Így nem kell paleoznom, csak azokat a tápanyagokat kell elhagynom, amire a szervezetem negatívan reagál.
2014. júl. 15. 20:18
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

2 éve paleozom, csak ajánlani tudom mindenkinek!

Aki csinálja az lényegesen jobba ismeri, mint aki csak elméletben gondolkodik róla.

Én ettől gyógyultam meg!

2014. júl. 15. 22:00
 5/14 anonim ***** válasza:
48%
Kérdésedre a válasz akettő ugynaz :-)
2014. júl. 15. 22:08
 6/14 anonim ***** válasza:
4-es: az nem igaz, hogy aki kipróbálja, az "meggyógyul" töle, atestvérem majdnem belehalt, mert elhitte, hogy ez egészséges. Szerencsére amikor rosszul lett, akkor nem egydülmvolt, ezért idöben bekerült a kórházba, különben már nem élne.
2014. júl. 15. 22:28
 7/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Második, nem akarom kipróbálni, csak kíváncsi voltam. :-)

2014. júl. 16. 10:00
 8/14 anonim ***** válasza:

4#-es vagyok.

Nem azt mondtam, hogy mindenki meggyógyul tőle, hanem hogy ÉN attól gyógyultam meg.

Arra mondjuk nagyon kiváncsi lennék, hogy mi baja lett a tesódnak hogy majdnem belehalt a paleoba.

A paleo nem valami extrán extrém kaja, ha nem mondanád rá, hoyg paleo fel sem tűnne, hogy egyszerűen sok zöldég és valamennyi hús/tojás...

Ebbe hogyan lehet belehalni az igen érdekelne.

Elmondod mi baja lett pontosan?

2014. júl. 16. 11:38
 9/14 anonim ***** válasza:
62%
Én nem paleózom, bár nagyon szimpatikus. Kíváncsi lennék én is arra, hogy az előző válaszolónak a testvérénél hogyan állapították meg, hogy a paleótól lett rosszul és attól került életveszélyes állapotba. Ha jól össze van állítva az étrend, semmilyen hiánybetegséget nem tud okozni szerintem.
2014. júl. 16. 11:50
 10/14 anonim ***** válasza:
72%

Kedves akárki!Csak tized annyira lennél bukott informatikus, mint Szendi Gábor! A könyvének a hátsó lapjain, ott az irodalom, angolul. Nem 1 könyvet írt, bár szerintem olvasási nehézségeid is vannak..

Többnyire sok a követője! Én pl soha nem ittam tejet, a sajt meg megengedett..A + ban bevitt Ca, az érfalakra rakódik..nekem bevált..és tisztelem a nálam okosabbakat. A puding próbája... az evés! Jó étvágyat a gyorséttermi kajákhoz..

2014. júl. 16. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!