Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Paleolit táplálkozással...

Paleolit táplálkozással milyen tapasztalataitok vannak?

Figyelt kérdés

Akik kipróbálták a paleolit diétát minimum pár hónapig, milyen tapasztalataitok vannak? Milyen érvek szólnak mellette/ellene tapasztalatok alapján?

Elsősorban a hatására lennék kíváncsi, illetve, hogy mennyire tartjátok be, ha pedig valamit nem tartotok be, akkor mit nem? Cikkek, linkek, elméleti síkon paleózók, vagy paleót ellenzők kevésbé tartoznak a kérdésemhez, légyszives máshova írjanak:) Saját, vagy közeli ismerős tapasztalataira lennék kíváncsi.

Kicsit túlzásnak tartom, hogy pl. rizst sem lehet enni, akkor viszont Japánban miért élnek olyan sokáig?

2014. nov. 6. 12:40
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Rendes diétával előrébb tartanál... 40 hét az sok idő. 25 kiló minusz az kb 6 hónap

egyébként ki az aki ilyen jó kis paleós dolgokat mindenféle cikkek alapján követ? a többség...

persze nyilván ha az ember előtte sz*rokon élt akkor nyilván van eredmény, csak a paleo egy durván táplálkozási fajelmélet

jobb inkább a valóságból építkezni, mert hamar (főleg a nőknél) jönnek az ilyen karcsúsító paleolit diéták

2014. nov. 6. 22:04
 22/33 Julie S ***** válasza:
#21: Nézd, a jó élethez, egészséghez ész is kell. Akinek van, az kutat, gondolkodik és utánajár a dolgoknak. Akinek nem jutott elég, annak meg tök mindegy, mert úgyis azt hiszi el, ami csábítóbban hangzik. Nem lehet h*lyebiztossá tenni a világot.
2014. nov. 6. 23:36
 23/33 anonim ***** válasza:

#17: Miért? Hús, zöldség, gyümölcs, olajos magvak, tojás... Mi a katasztrofális abban, ha valaki ilyeneket eszik? Tényleg nem értem. Vegaként, ahogy írtam már, roppant rossz irányokba lehet elmenni, a húst gabonával "pótolva", a paleót legalább egy fokkal azért nehezebb rosszul csinálni, bár nyilván lehet, ha valaki nagyon igyekszik.

De ha valakinek lövése nincs a megfelelő táplálkozásról, azon a nagy szabadság, a gyorséttermek és a boltok kínálata sem igazán segít...

2014. nov. 7. 00:52
 24/33 A kérdező kommentje:
18, 19, es 20-as valaszokat koszonom, hasznosak voltak. Tovabbra is buzditanam a valaszadokat a tapasztalatok leirasara legyen az akar jo, akar rossz. Vitazni nyissatok magatoknak kulon kerdest:)
2014. nov. 7. 10:21
 25/33 anonim ***** válasza:

Szia!

Ez év februárja óta eszem "félpaleósa". Kezdetben szigorúbban, aztán pár hónapja kissé lazábban. Amiket visszavettem:sajt, risz (ezt köretnek, de próbálok keveset enni belőle), tej (a kávéba), 2 havonta borsó, magas kakaótartalmú kevéske csoki, és aszalt gyümölcsök (kb. 1 marék). Nem voltam beteg, de nagyon sokat szellentettem, fel voltam puffadva, és szinte minden nap lágy volt a székletem. Amióta nem eszem glutént, ezek megszűntek, és a bélgáz is ritkán gyötör (túlzott tojás, tök-félék és aszalt gyümölcs fogyasztásnál). Szerintem a legnagyobb ellenség a glutén, mert ezt annak előtte szinte minden étkezéshez fogyasztottam kenyér, tészta, panír, bunda vagy készételek adalékaként biztos.

A glutént, a cukrot, és a tejterméket egy részét szerintem egy éltere kiiktattam. Van még mit fejlődnöm, mert a fogyásban ugyan megálltam, kevesebbet kellene nassolnom, sportolnom kellene, de így is 10 kg-t fogytam. Semmilyen más diétával nem sikerült, és ha valamennyit is , akkor is visszajött. De nem a diéta miatt kezdtem el. Annak idején kicsit én is divat diétának gondoltam, de ha csak az ember végig gondolja, akkor rájön, hogy a modern táplálkozáshoz az ember működésének vajmi kevés köze van. Az autónak sem mindegy mit tankolunk bele.

2014. nov. 7. 13:39
 26/33 anonim ***** válasza:
32%

A paleo egy hatalmas tévedés. Az ősember nem ezért volt sovány, mert paleosan evett,

hanem azért, mert azt meg kellett szereznie. Te egy mozdulattal leveszed az áruház

polcáról a fél kiló magot, de ő ezért 1 napig gyalogolt, leszedte, megszárította,

közben védte magát, hogy vegyék el tőle, megkergette egy tigris, futnia kellett,

stb. Kíváncsi vagyok, mikor fullad ki ez a hülyeség.

2014. nov. 14. 13:14
 27/33 A kérdező kommentje:
25-ös, köszönöm, hogy leirtad a tapasztalatodat.
2014. nov. 14. 14:17
 28/33 anonim ***** válasza:

Abszolút pozitív a tapasztalatom.

'Irritábilis bél szindrómán' (magyarul: csak szerencsétlen orvos vagyok, hagyjál már békén a bajoddal, nesze IBSZ, most boldog vagy?) jól rendeződött, pattanások, ekcémák eltűntek.

Sporthoz erőszint, közérzet teljesen rendben. Ch bevitelem változó, ha kedvem van eszem néha rizst, ha nem akkor nem. Mindegy.

Egyébként vannak dolgok amikre érdemes figyelni lowcarb étrendek mellett, tehát paleót is érdemes okosan csinálni. Nem jó minimális ch mellett nagyon tömni a fehérjét igazából. Bár paleóban is lehet ch-t enni, keményítőt is zöldségekből..

2014. dec. 9. 22:15
 29/33 A kérdező kommentje:
Koszi, hogy leirtad a tapasztalatod. Nekem is IBSZ-t mondtak, es a liszt es cukormentes etrend nekem is elmulasztotta.
2014. dec. 10. 09:47
 30/33 anonim ***** válasza:
Milyen véletlen... És van néhány ember, aki ha most itt lenne, akkor leírná hogy nem is volt IBSZ-ed, csak hiszed. És hogy nem múlt el lisztmentes étkezéssel... és annyira nem értem ezeket az embereket, de valahol viccesek :)
2014. dec. 10. 09:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!