Paleolit táplálkozással milyen tapasztalataitok vannak?
Akik kipróbálták a paleolit diétát minimum pár hónapig, milyen tapasztalataitok vannak? Milyen érvek szólnak mellette/ellene tapasztalatok alapján?
Elsősorban a hatására lennék kíváncsi, illetve, hogy mennyire tartjátok be, ha pedig valamit nem tartotok be, akkor mit nem? Cikkek, linkek, elméleti síkon paleózók, vagy paleót ellenzők kevésbé tartoznak a kérdésemhez, légyszives máshova írjanak:) Saját, vagy közeli ismerős tapasztalataira lennék kíváncsi.
Kicsit túlzásnak tartom, hogy pl. rizst sem lehet enni, akkor viszont Japánban miért élnek olyan sokáig?
"Ugyanezt szoktam kérdezni azoktól, akik szerint a vegetariánizmus hiányjelenséget okoz. "
Szerinted mennyire van tisztában egy átlag 14 éves divatvegetáriánus kislány az élelmiszerek aminosavprofiljával, hogy ne haljon meg 30 évesen szívelégtelenségben, mert gyakorlatilag elsorvadnak az izmai?
Nagyjából ez a legnagyobb probléma az ideologizált diétákkal, hogy alapjában kerülik meg a metabolizmus tényeit, és helyette valami mondvacsinált baromságra építik az egészet, és az átlagemberhez meg csak az jut el, hogy ne egyél állatot, mert nem szép dolog...
#10: Látod? Te sem mondasz rá semmit, csak mellébeszélsz. Nem is értem, mit akarsz ezzel mondani. Miért rossz az étrend, ha valaki rosszul csinálja vagy egyesek megszedik magukat belőle? A táplálkozás üzlet, ez van. Ez alól a normál étrend sem kivétel, csak az igen tudatos rétegvásárlóknak drágábban lehet adni dolgokat. Viszont az ilyen felesleges flancokat nem muszáj megvenni :) Vegaként se vettem rossz ízű gabonakolbászt, a glutént elhagyva sem gluténmentes lisztkeveréket, majdnem paleósként sem 500 forintos paleós zsemlét... :)
Ahogy a bolti túlárazott kiscsokiknak és a fornettiknek sem én vagyok a felvevőpiaca...
#11: Nekem 17 évesen lövésem se volt semmiről, mégse lett semmi bajom a tésztás vegaságtól, nem megy az olyan könnyen... De az a helyzet, hogy addig sem ettem sok húst, nem sokat változott az étkezésem... De egy vega miért is foglalkozna az aminosavakkal, ha egyszer komplett állati fehérjét eszik naponta egy csomót, különféle formában?
De ez amúgyis csúsztatás, hogy jaj, létezik buta 14 éves, aki képes rosszul enni. Én azt állítottam (illetve utaltam rá), hogy a vegetatiánizmus minden szükséges tápanyagot meg tud adni az embernek, amire szüksége van, így hibás az a fröcsögés a sok húst evők részéről, hogy automatikusan hiányjelenséget okoz.
Ha valaki NAGYON lekorlátozza az étrendjét (mondjuk nyersvegán lesz), az csinálja ésszel, bár ez a normál étrendre is igaz, ha nem is ennyire erősen. Ez a témakör tele van fogyni vágyó "mindenevőkkel", akik kitalálják, hogy 2 hónapig csak almát esznek vagy kenyeret, illetve akik sosem esznek zöldséget, csak pufirizst, joghurtot és 2 db selyemsonkát. Aki ész nélkül próbál enni, az rosszul jár, akár eszik húst, akár nem.
Nyilván lehet kiegyensúlyozott étrendet létrehozni akármelyik ideologizált cuccból, csak nem ez az általános...
Ha meg szerinted az, hogy annyira nincsenek izmaid a tészta diétától, hogy kiköpöd a tüdődet ha fel kell vinni a bevásárlást a negyedikre nem hiánytünet akkor nem tudom mi az...
Nem most gáz ez, hanem majd ha a lebontó folyamatok kerülnek túlsúlyba, és 50 évesen már csak csoszogsz a lépcsőn.
Itt van pl ez. A google első találatai között máris egy totál melléfogás.
Sehol egy számszerűsített adat, sehol a makroanyagok, csak olyan tippek, hogy reggelire kávé meg pizzakorong...
a mozgásról megint semmi
aztán ha mégse fogynánk a csoda ősdiétával, vagy úgy néznénk ki, mint egy teleszart búvárruha a 0 izomtól akkor lehet okolni a genetikát...
Kicsit eltértetek a témától, továbbra is a tapasztalatokkal kapcsolatban várom a válaszokat:)
Engem nem érdekel, hogy ki, hogyan szedi meg magát belőle, meg milyen ideológiát épít köré, hanem az érdekel, hogy a Józsi bácsinak nem volt jó, és miért nem, és a Marika néninek meg jó volt, és miért volt jó.
A kérdésemre válaszolóknak köszönöm a válaszokat.
Jöhetnek még.
A lényeg, hogyha te most paleós leszel, akkor borzasztó nagy valószínűséggel egy katasztrófa étrendet sikerül majd összeállítanod.
Gondolom te is hallottad már, hogy mi számít egészségesnek, mert állandóan propagálják kérve-kéretlenül.
Egyél olyanokat, kerüld a zsírban és csokiban tocsogó dolgokat és nem lesz gáz.
És egyél húst és járj sportolni. zumázni vagy bánom is én. nem kell mindenkinek baromi látványosan változni
Mar parszor leirtam a tapasztalataimat ilyen kerdesekre.
Legutobb itt:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__taplalkozas__6253305..
(9. valasz)
En a glutenmentesseget veszem nagyon szigoruan. A tejtermekeknel a vajjal nincs gondom, neha sajtot is eszem, de tenyleg csak neha, a tobbi az felejtos. Krumplitol, huvelyesektol, meg a cukortol nem esem ketsegbe, ha pl vendegsegben elkerulhetetlenek, de en magamtol nem keszitek ezeket tartalmazo etelt. Rizst, rizstesztat viszont neha eszem, de nem heti rendszeresseggel, meg csak azt sem mondanam, hogy havonta egyszer biztosan.
"Itt van pl ez. A google első találatai között máris egy totál melléfogás.
Sehol egy számszerűsített adat, sehol a makroanyagok, csak olyan tippek, hogy reggelire kávé meg pizzakorong...
a mozgásról megint semmi
aztán ha mégse fogynánk a csoda ősdiétával, vagy úgy néznénk ki, mint egy teleszart búvárruha a 0 izomtól akkor lehet okolni a genetikát..."
Nyilván a teljesség igénye nélkül adott az oldal néhány vélhetően ízletes recept ötletet. Akinek van némi intelligenciája, az nem fog egy darab egy oldalas cikktől hanyatt vágni az addigi életvitelét és elkezdeni paleózni. Látom, te nagyon okos vagy. Áruld el nekem, hogyan lesz valaki telekulázott búvárruha normális fehérje bevitel mellett, kevés szénhidráttal? Így? :D
Aztán kb 10 hónap paleó után
Tudom, az erősítés rám fér. Viszont 25 kiló fogyás után ahhoz képest egész "feszes" lettem. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!