Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Utolsó pár kg-ot hogy adjam...

Utolsó pár kg-ot hogy adjam le? Mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés

Mindent betartok, de stagnálok hónapok óta. Azaz fel-le ugrál pár kg rajtam, pedig csak néha kapok be egy kis (nem túl édes) gyümölcsöt.

R: tojás, halkonzerv, sok zöldség

E: hús+zöldség, több zöldség

V: kevés fehérje+zöldség

(zöldség: uborka, paprika, paradicsom, cukkini, padlizsán)

2014. szept. 8. 21:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Jujj, ugyanez a helyzet. Már csak tetves két kilót szeretnék leadni, de egyszerűen nem megy. Volt már, hogy nagy nehezen egy hét alatt lement egy kiló - másnapra visszajött.

És ez van folyamatosan. Én nem tudom, mit lehet tenni, de szintén várom az ötleteket. :(

2014. szept. 8. 21:39
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Mennyivel stagnálsz? Nem vagy már túl vékony a tested szerint? Bár attól még fogyhatnál, elképesztően kevésnek tűnik, amit eszel, bár mennyiségeket nem írtál, de gondolom, nem 10 tojás meg fél kiló hús meg ilyenek...

Stagnálásban én is jó vagyok, de én sokat eszem.

Tényleg, mozgással hogy állsz?

2014. szept. 8. 21:53
 3/11 anonim ***** válasza:
74%

Kérdés, hogy mennyi a testzsír százalékod.

Amit eddig csináltál, csináld jobban, keményebben, alapból ez lenne amit írnék. De konkréttan akkor.

Egyél több fehérjét, ami alatt nem pont azt értem, hogy többet egyél, hanem csak az ételeid makrotápanyágának az arányán változtass, úgy hogy több fehérjét fogyassz. A húsnál sem mindegy hogy milyen, remélem csirke, pulyka ilyesmiket eszel és nem sertést. Hagyd el a tojást. Sárgájában zsír van. Igyál sok vizet. Súlyzós edzés + intervallum edzés.

2014. szept. 8. 22:25
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Az égvilágon semmi baj nincs a tojássárgájával (leszámítva, hogy kicsit se mindegy, hogyan tartották a tyúkokat, ízben is sokat jelent). A zsírtalan étrend egészségtelen, pár tojástól és a halkonzervtől aztán nem lesz hatalmas a zsírbevitele... De a magas zsírbevitellel sincs gond, nem eszik mellé özön szénhidrátot, az is zöldség, legjobb.
2014. szept. 8. 22:42
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

A testzsírom azért megvan, kb. 24-25%. Nem vagyok kövér, de mondjuk kb. 3 kg-ot leadhatnék simán.

És igazából a azt nem értem, miért ugrálnak a kilók, mikor eléggé hasonlóan eszem.

Nem kevés ez, mert reggel pl. 3 tojás, ebédre kb. 20 dkg hús (sütés/főzés végén mérve). Este igyekszem nem sokat enni, az valóban elég kevés, de nagy ritkán kirúgok a hámból. (A gyarapodás nincs összefüggésben a vacsorával, és eég ritka is, mondjuk havonta 1x fordul elő.)

2014. szept. 9. 05:51
 6/11 A kérdező kommentje:
Sajnos mozogni ritkán van időm, mert rengeteget dolgozom és ingázom. Ha hétvégén engedi a szabadidőm, akkor egy kis séta vagy bicikli. Erre gyúrjak inkább valahogy, a mozgásra?
2014. szept. 9. 05:53
 7/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Feltételezem, hogy nő vagy. Egy nő testsúlyában van egy normális havi ingatodzás ciklusfüggőne. Ciklus előtt időszakban jobban visszatartja a szervezet a vizet, ez akár kilókban is számolható. Ez a plusz kiló talán ennek is lehet a következménye.

Másik gondolatom, de ne ölj meg. Az, hogy te úgy gondolod neked még van 1-2kg felesleged, ezzel a szervezeted lehet hogy nem ért egyet.

Neki ezzel az 1-2 kg-val tűnsz ideálisnak.

Ez nem lehet? Hogy kinek mi az optiális az tök szubjektív, hogy a test mit tart optimálisnak az meg mástészta (paleos persze).

Harnadik dolog...de nem írtad le végülis hány kiló vagy és hány centi ezzel...leírod?

2014. szept. 9. 11:20
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Igazad lehet abban, h a szervezetemnek ennyi az ideális. De ezt miből lehet tudni? 29 éves koromig 165 cm-hez kb. 65 kg voltam, ami nagyon sok volt. Most 52-53-at szeretnék megcélozni, mert akkor éreztem magam a legjobban (voltam annyi is a terhességem előtt). Kb. 56 kg vagyok, néha 57.
2014. szept. 9. 13:28
 9/11 anonim ***** válasza:

Kiszámoltam és neked 20-as körül van BMI-d, nem mintha ennek bármi jelentősége lenne.

Én 164 vagyok és 48kg...engem alultápláltnak kategorizál be a BMI :-D...szerinte ideális akkor lenne, ha 49-67kg lennék...ami persze nevetséges.

Hát nem tudom. Tény, hogy ezeket az utolsó kis kilókat a legnehezebb lefogyni. De talán nem mindig kell a kilót nézni, néha elég a tükröt.

Nem tetszet magadnak így ahogy vagy? Vizuálisan is "kövérnek" érzed magad, vagy csak kilóban mérve?

2014. szept. 9. 14:00
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszi a számolást :)! Igen, ránézésre nem tűnök vékonynak, és zavar. Főleg combban vagyok erős, de néha az egész testem nagynak látom. Nem vagyok jó formában, valószínűleg rossz a testzsír-izom arányom...:(
2014. szept. 9. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!