Miért nincs semmi változás?
Sziasztok! Úgy két hete kezdtem el a paleot. Nagyjából hozzá is szoktam már, tetszik is, stb., viszont nem értem, hogy miért nem vesztettem egy nyomorult kis kilót se, mikor kb. semmi olyasmit nem eszem, ami hízást okozna. Már túl vagyok egy fogyókúrán, és ott ennyi idő alatt már vagy 3 kg. is lement, pedig akkor csak szimplán figyeltem, hogy egészségesen egyek. Ezzel nem lehet fogyni, vagy mi a helyzet?
Köszi!
"A paleolit diéta egy olyan gasztronómiai irányzat, amely célja a paleolit kori táplálkozás reprodukálása a mai viszonyok között. Mivel alkalmazása inkább életstílus, mint alkalmi diéta, így leginkább étrendnek tekinthető. Habár a különböző irányzatok hasonló alapokra épülnek, de kivitelezésben és elnevezésben mind hazánkban, mind külföldön vannak eltérések, és nincs hivatalosnak tekinthető változat. A paleolit táplálkozás célja az olyan, ún. civilizációs betegségek elkerülése, egyes érrendszeri betegségek, 2-es típusú cukorbetegség, magas vérnyomás, elhízás. Követői szerint evolúciós szempontú étrendnek is nevezhető, mert evolúciós szempontból vizsgálta meg ember és táplálkozás illetve betegségek kapcsolatát a történelemben visszamenőleg egyes kutatások segítségével. Az elmélet alapjait többen megkérdőjelezhetőnek tartják, sőt egyes szakmai szervezetek egyenesen nem is ajánlják alkalmazását."
Na nem tagadom ez nem az én véleményem, de egyet értek vele. Ez nem igazi diéta ahol a fogyás a cél, hanem ez "egészségesebb" étrend az átlagnál. Mely elvben segít megelőzni a súly gyarapodást, és egyes betegségek kialukálást.
Valószínűnek tartom ezért is nem észleltél súly vesztést, mint a diéta esetében.
"csak itt annyian írják hogy ennyit meg annyit fogytak tőle, meg annyiban nem más anno a diétámtól, sőt, akkor ettem barna rizst, mindenféle tejterméket... ezért is nem nagyon értem, és bosszantó :/"
Tudod erre csak annyit tudok mondani, hogy az Interneten egyesek ajánlják a gyors meggazdagodás lehetőségét. De ha az mind igaz lenne akkor már mindannyian milliomosok lennénk.
Ettől néhányaknál természetesen beválhat a dolog.
De a lottó ötöst is megnyerik páran.
#7: 1300 kalória elég kevés, annyival én is fogynék, mint a huzat, gondolom :) Az olajos magvak és maglisztek többségében kevés szénhidrát van, persze azért akad. Én rájuk alapozva fogytam le a feleslegem felét, napi 2000 kalóriával. De a szénhidrátot le kellett csökkentenem hozzá, az tény.
Most még erősebben alapozok olajos magvakra és maglisztekre (s így sem az adja a szénhidrátbevitelem zömét, hanem a zöldség), majd meglátjuk, mire képes a ketogén :D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!