Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Akik a paleo ellen vannak,...

Akik a paleo ellen vannak, milyen érveket, bizonyítékokat tudnak felhozni?

Figyelt kérdés

Nem a "bukott informatikus"... kezdetű monológra gondolok, hanem konkrét tapasztalatokra, cikkekre.

Van egy olyan érzésem, hogy akik ellene vannak, azok csupán képtelenek lemondani dolgokról, és ebből származik az ellenszenv. Persze, lehet, hogy tévedek, győzzetek meg.

2014. aug. 26. 15:42
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Néhányat élvezet volt olvasni :)
2014. aug. 26. 20:47
 12/25 anonim ***** válasza:
32%
Érdekelne, hogy ki és miért pontozta le a válaszomat.
2014. aug. 26. 20:51
 13/25 anonim válasza:
26%

Tény hogy a kenyér a pizzák a kakaós csigák és a csipszek kolák totálisan hízlalnak.

Tény hogy a Cukor milyen negatív hatásokkal rendelkezik.

Tény hogy rengeteg ember eltokásodott haspók magas testzsír%-al és vitaminokban nyomelemekben szegény étrenden tengődik.

De fő hogy tele a pocak a finomságokkal..

Sok előnye van a Paleonak... Mondom ezt vegetáriánusként.

2014. aug. 26. 21:04
 14/25 anonim ***** válasza:
64%

Apropó finomságok. Egyesek szerint a paleo ételek borzalmasak.

Szerintem nem. Én igen jókat készítek. Még jobbakat eszem most, mint korábban. Oké, nekem könnyű, semmi nem hiányzik az elhagyottak közül, a krumpli ugyan kedvencem volt, de amikor fogyás miatt elhagytam, nem történt semmi, remekül megvagyok nélküle s mikor hónapok után újra ettem, nem éreztem, hogy bármit vesztettem...

Aki kaparja a falat paleóban a régi ételei után, az akkor ne paleózzon, de szidni a paleót és idiótának tekinteni azt, akinek úgy jó, attól még nem kell.

2014. aug. 26. 21:27
 15/25 anonim ***** válasza:
6%

Kedves Paleo Kritikusok!

Szeretnélet titeket felkérni magyarázzátok meg, nekem miért állt be javulás a paleolit diétától?

Függetlenítsük magunkat attól, hogy:

1. mit evett-nem evett az ősember

2. és hogy Szendi Gábornak milyen diplomája van, vagy nincs

3. és hogy alkalmazkodott-e az ember szervezete pl. a gabonához.

Ezt most felejtsük el egy pillanatra, és kérlek magyarázzátok akkor el nálam miért állt be óriási javulás?

Tények:

- nem voltak paleo előtt elhízott (vékony voltam)

- nem ettem "szart" paleo előtt sem...

- ugyanannyit sportoltam paleo előtt és után is

Mire tippeltek, mitől javultak a bajam?

Előre is köszönöm a magyarázatokat!

[link]

2014. aug. 27. 09:38
 16/25 anonim ***** válasza:
91%

ma 09:38-as: a TE szervezetednek megfelel ez a fajta étrend, de ez nem jelenti azt, hogy MINDEKINEK jót tenne.

Ahogy a korábbi válaszomban írtam, NEKEM csak rossz következményei lettek, és amikor visszaálltam a "nempaleora", akkor normalizálódott az egészségem.

Az emberek NEM EGYFORMÁK, ezért nem feltétlen ugyanaz az étrend tesz jót mindenkinek.

2014. aug. 27. 11:46
 17/25 anonim ***** válasza:
pl a placebo hatástól.
2014. aug. 27. 12:05
 18/25 anonim ***** válasza:
0%

Én nem azt mondtam, hogy mindenki paleozzon, csak megkérdeztem szerintetek nálam mitől működött?

Placebo hatás?

Rendben.

Ok, tegyük fel tök ügyes vagyok az önszuggesztióba.

De mégis miért nem működött a gabona és hüvelyes alapú kajálásom előtte.

Teljes kiőrlésú dolgokat ettem, kevés húst, sok zöldséget, gabonát és hüvelyest.

Kettő darab évig próbálkoztam vele, hogy segítsen, de csak egyre rosszabbul lettem?

Ott miért nem működött a placebó?

2014. aug. 27. 12:50
 19/25 Mi közöd Tőle ***** válasza:
18%

Természetesen kizárólag a placebó hatásnak köszönheted a gyógyulásod Johanna!

Anti paleósok egyre gyengébb dolgokat hoznak fel, miért nem jó a palejó. Nekem az az álláspontom, akin nem segített a paleó, az valszleg nem találta meg a helyes irányt, illetve arányokat a makrótápanyagokkal. Nem a cukrozott gabonatermékektől lesz valaki egészséges, energikus.

2014. aug. 27. 13:56
 20/25 anonim ***** válasza:
22%

#16: Az embereknek nem ugyanaz az étrend jó, ebben egyetértünk. De itt a paleoellenességről volt szó, amikor valaki egy az egyben hülyeségnek nevezi a paleót és tragikusnak tartja, hogy van, aki paleózik. Az az álláspont, hogy kinek jó, kinek nem, mindenki csinálja, ami neki megfelel, az már sokkal, sokkal toleránsabb, ezzel nem is lenne bajuk a sikerrel paleózóknak, maximum a legelszántabb térítőknek.

S ahogy már előkerült s én is többször leírom... NEM EGYFAJTA paleo van. Van, aki viszonylag sok gyümölcsöt eszik, van, aki sok húst, én mindkettőt hanyagolom jelenleg. Volt szigorúan paleo napom 208g és 22g szénhidráttal is, gyümölccsel még sokkal több lehet a szénhidrát... Fehérjét is lehet keveset és sokat is bevinni, de akár zsírt is, utóbbit (nagyon kevés zsír) egyszer kipróbáltam, előre tudtam, hogy szörnyű lesz, de megvalósítható hús nélkül is (az enyém tuti kiegyensúlyozatlan volt, de 1 napra mindegy), hússal, zöldséggel és gyümölccsel bizonyára nagyon egyszerű annak, akinek az fekszik.

Rengeteg alapanyag van, lehet válogatni. Én nem tudnék élni sok olajos mag nélkül, ha azokat elhagynám, tuti belebetegednék, pedig nekem genetikai és mentális védettségem is van a betegségek ellen (kőkemény antihipochonder, egészség szempontjából jó génekkel :)). Tuti kialakulna valamilyen hiány, valamint éhes lennék és nem élvezném az ételt. Más étrend mellett nem olyan fontos ez az ételcsoport, de egyeseknél elég jól jöhet.

Sokszor leírtuk már, a paleót simán lehet rosszul, hiányosan csinálni. Sokmindent kizár, ami segíthet a jó irányban, de ez nem elég.

Plusz én sose állítom, hogy a paleo lenne az egyetlen üdvözítő. Látom a páromon, hogy ő képtelen lenne paleózni (icipicit leegyszerűsítve félig paleo, félig rizs az étrendje, húst akár minden héten tudna enni, ha muszáj lenne, de ez sem segítené ki). Lehet, hogy valami speciális étrend beválna nála, de elég nekem a sajátomat menedzselni, főleg ketogénben. A rizzsel amúgy sincs bajom, csak nekem nem ideális és túl ízetlen ahhoz, hogy versenyezzen a saját ételeimmel.

2014. aug. 27. 14:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!