Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Paleosok! Nektek javult a...

Paleosok! Nektek javult a bôrötök, szebb lett?

Figyelt kérdés
Részben azért kezdtem el ezt az étrendet követni, mert eléggè pattanásos az arcom,és azt hallottam ettôl szebb lesz. Még csak 2 hete csinálom ugyan,de eddig nem láttam változást..még ma is jött ki rám 2-3. :/ Sok zöldséget,gyümölcsöt,tojást és húst eszek. Nem nagyon eszek olajos magvakat. Viszont mindennap szinte valamilyen fajta hús van ebédre. Nem lehet attól? Vagy akinek paleo miatt javult a bôre, ti is ettetek ilyen sok húst? Nekünk heti 5x az van..anya fôz,nem tudok mit tenni.:S Vagy lehet ez a 2,5hét még nem volt elég,hogy bel7l megtisztuljak,és ezáltal az arcom is??:S Egyébként kb 2-3 naponta (van hogy 4) van csak székletem általába,akkor se sok és csak erölködéssel általába..Ez nem lehet befolyással a pattanásokra? Vagy esetleg a stressz/idegesség? Sajnos hamar felkapom a vizet...ezért sokszor vagyok ideges :( Valami tipp? Már utálom magam emiatt,de komolyan...mikor látom a sok szép bôrû barátnômet...olyan rossz :(( Segítsetek!!
2014. aug. 19. 20:05
1 2
 1/12 anonim válasza:
Én csinálom a paleót már egy ideje, és vagy két hónap után figyeltem fel rá, hogy nincs egy pattanásom se, ezen meg is lepődtem, arra gondoltam, biztos a diétától. Mondjuk én nem a pattanások miatt csinálom, szóval lehet előtte is tisztult már, csak nem figyeltem. Ami nekem pattanást csinál, az a tej, tejtermék, olajos magok. És ha megjön, előtte is van pár. Írod, hogy olajos magot nem nagyon eszel, szerintem meg egyáltalán ne egyél semennyit se, mert én pl. pár szemtől is kipattogzok. A hús nekem nem csinált gondot, nem gondolnám, hogy az a probléma oka. Az fura viszont, hogy ilyen ritkán van székleted, előfordulhat, hogy a belekben pangó dolgok okozhatnak ilyen bőrtüneteket, ezen azért segíteni kellene. Még van egy ötletem, ami nekem bevált: körömvirágos gyógyszappan.
2014. aug. 19. 20:25
 2/12 A kérdező kommentje:
Szia! Köszi a választ,akkor kitartó leszel.:) Azthiszem ezt a ketogén paleot nem tudnám betartani teljes mértékben,mert anya fôz.. Egyébként mi nem szupermarketbe vesszük a csirkét,hanem máshol,ami magyar termék, és anya aztmondja,hogy a magyar csirkét tuti nem nyomják tele semmiféle gyógyszerekkel.. Szóval általába csirke,vaddisznó,nyùl(keresztapum vadász,ô adja mindig) és néha marha.
2014. aug. 20. 08:22
 3/12 anonim ***** válasza:
A magyar csirket is tappal nevelik.aaz en borom szaraaz volt nagyon.amiota tobb vizet iszok mar nem szaraz.a pattanas nem feltetlenul jon ki az eteltol.de probalkozz pl azzal h a zssirt es a ch t csokkented picit.
2014. aug. 20. 09:08
 4/12 A kérdező kommentje:
Oké! Najó..egyre jobban elvagyok keseredve. Nagyon ronda az arcom. Nem ilyen nagy gyulladt pattanások vannak nekem,hanem inkább kicsi pirosak, és alatta meg fehér foltos az arcom, meg tiszta piros folt az arcom,amik ilyen kicsik,a foltok között pedig néhány piros pattinak fehér a teteje. Ja, és nem zsìros a bôröm,inkább száraz!! :( erre is jó a paleo?? Úgy szeretnék már szép, sima tapintású arcbôrt!:(((
2014. aug. 20. 10:10
 5/12 Julie S ***** válasza:

A husfogyasztasnak szerintem nem sok koze van a pattanasokhoz. A szep borhoz eleget kell aludni, nem art napoztatni, D es E vitaminnal ellatni. Esetleg probald ki a shea vajat a borodre.

Nekem kb ket honap kellett, mire rendbe jott a borom.

2014. aug. 20. 13:11
 6/12 A kérdező kommentje:
Mármint csak ezektől amit írtál,vagy mellette paleozol?
2014. aug. 20. 13:23
 7/12 anonim ***** válasza:

A B-komplex vitamincsaládnak, az A-, a C- és az E-vitaminnak van legfontosabb szerepe a bőr egészségében.

A bőrünkben a szőrtüszők kivezető nyílása mellett - főként az arcon, a hallójáratban a mellkason, háton, és a karok külső felszínén - elhelyezkedő faggyúmirigyek által termelt faggyút az a szőrszál segíti a bőrfelszínre, amelyet a faggyú hivatott kenni. A faggyúmirigyek fokozott faggyútermelés mellett könnyen eltömődhetnek.

lányoknál a petefészekben és a mellékvesékben termelődő androgén hormonok hatására megnő a mirigyek aktivitása, növekszik a faggyútermelés, mely a zsíros bőrűeknél eleve nagyobb, ezért ők hajlamosabbak az aknéra. Emellett a bőr fokozott elszarusodása a nyílás elzárásával elősegíti a mitesszerképződést. Magát a gyulladást és gennyedést a bőrfelszínről a duzzadt mirigybe jutott baktériumok - főként a természetes bőrflórában élő Propionibacterium aknes -, esetleg sarjadzó gombák okozzák.

A napfényre, kozmetikumokra vegyszerekre adott allergiás válaszreakció is okozhat pattanásokat. A piszkos városi levegő kedvez az akné megjelenésének. Nincs rá bizonyíték viszont, hogy bizonyos ételek kihoznák a pattanásokat, ha csak nem valami ételallergiáról vagy gombás fertőzésről van szó. Az emberek 85 %-ának szabályosan pattanásos lesz a bőre, majd 25 éves korra rendszerint teljesen elmúlik. Általában az erősebb nemnél erősebbek a tünetek is, rájuk jellemző a súlyosabb és hosszabban tartó forma, de a nőket jobban zavarja. A nőknél a havi vérzést megelőző napokban több pattanás tűnik elő.

A pattanásoknak, azon belül pedig hormonhatásra keletkezőknek számos megjelenési formája van. Sokszor csak egy-egy apró piros göb jelentkezik, ami napokon belül kiürül, elmúlik. A piros pattanás fehéres gennyel a közepén zárt mitesszer, melynél a kivezető nyílást szaruréteg fedi. Ezek néha olyan kicsik, hogy szabad szemmel nem is vehetők észre, de hajlamosak begyulladni. A bőr pórusaiban kialakuló jellegzetes fekete mitesszer nyílt, közepén az általában szennyeződésnek gondolt sötét pont a melanin nevű bőrfesték és a belekerült sejttörmelék keveréke.

A legenyhébb esetben elegendőek lehetnek a házi kezelésben is használt helyileg alkalmazott szerek: a szaruréteg túltengésének ellensúlyozására hámlasztó készítményeket, szárító pasztát, rázófolyadékot tehetünk a pattanásokra, általában éjszakára. Az erősen hámlasztó készítmények, a bőr természetes fényvédelmét biztosító szaruréteg vékonyításával a fényérzékenység fokozódását idézhetik elő. Az A-vitamin származékait tartalmazó krémek kifejezetten fényérzékenyítő hatásúak, ezért fontos, hogy kizárólag éjszakára kenjük föl őket. Kamaszkorban jó eredményeket lehet elérni a többnyire recept nélkül kapható, külsőleg alkalmazandó szerekkel.

A helyi kezelés mellé gyógyszeres terápia is társulhat. Sokszor elegendő az A-vitamin származék vagy benzoylperoxid magában vagy baktérium ellenes szerekkel (antibiotikummal) kombinálva. Ezek a mirigykivezető nyílásokat szűkítik, és gátolják a baktériumok szaporodását. Receptre kapható antibiotikum tartalmú krémeket is felírhat az orvos. Ezek nem kaphatók recept nélkül. A kozmetikus által végzett szakszerű arctisztítással együtt a helyi kezelések nagyon jó eredményeket adhatnak.

Az antibiotikumok csökkentik a baktériumok számát, csökkentik a gyulladásos reakciót.

A retinoid hatóanyagok természetes A-vitamin származékok, amelyek kis mennyiségben a vérben is kimutathatók. Gyógyszerként adagolva jelentősen csökkentik a baktériumszámot, a mirigyek faggyútermelését, a gyulladást és a mitesszerek kialakulását is. Szedése szigorú orvosi felügyeletet igényel, előtte, a kúra alatt és utána vérvizsgálattal kell kiszűrni az esetleges nem kívánatos mellékhatásokat. A kezelés mellett fogamzásgátlót is kell alkalmazni, terhességet nem lehet vállalni.

Forrás:Házipatika

Ajánlat-fordúlj orvoshoz.

2014. aug. 20. 13:39
 8/12 Julie S ***** válasza:
Paleosoknak szolt a kerdesed, nem? :) Persze, hogy paleo melle irtam ezeket.
2014. aug. 20. 14:07
 9/12 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen!:)
2014. aug. 20. 20:53
 10/12 anonim ***** válasza:

Kitartást, alakulni fog az csak idő kell!

Paleozz kitartóan és meg lesz az erdménye a bőrödön.

Mivel ez hormonális dolog, az nem változik olyan szuper gyorsan...kell neki több idő!

A hússal semmi baj, edd nyugodtan...a hormonoknak kell beállni.

2014. aug. 21. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!