Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Paleosok! Hogy néz ki napi...

Paleosok! Hogy néz ki napi menütök?

Figyelt kérdés

Én is elkezdtem egy ideje, de számolva a kalóriákat, meg a környezetet elhallgatva keveset eszem. Viszont mégcsak fogyni sem kezdtem, meg nem is éhezem, amit eszek az jól lakat. Annó mikor fogyóztam, akkor 1 hónap alatt 10 kilót dobtam le, szólval ha annyira drasztikus lenne, akkor már most is fogynék, innen gondolom, hogy annyira nem ehetek túl keveset.

Mennyit kéne enni? Kalória, szénhidrát?

2014. aug. 13. 12:58
 1/8 A kérdező kommentje:

Mai menüm:

Reggelire 2 pohár víz :D ... na mindegy, szóval 1 óráig 4 szilva, 2 kisebb alma, 1 őszibarack, és 1 olajos halkonzerv (asszem szardínina volt).

Ebédre tervek szerinte paleó sóskafőzelék, mellé 2 főtt tojás, sült szalonna.

Vacsit még nem tudom.

2014. aug. 13. 13:01
 2/8 Mi közöd Tőle ***** válasza:

Kevesebb gyümölcs, helyette zöldség. Meg több fehérje.

Hány kiló és milyen magas (gondolom nő) vagy?

2014. aug. 13. 15:39
 3/8 A kérdező kommentje:

168cm/61 kg körül.

Most csak azért gyümizek mert ez van itthon, vacsira eszek szerintem salit, meg hozzá sült csirkemellfilét.

Szoktam ezen kívül enni még magkenyeret.

Nő vagyok.

2014. aug. 13. 16:40
 4/8 anonim ***** válasza:

Az én napi menüm Téged annyira nem segítene ki, de azt kell mondjam, én se kezdtem el fogyni a paleótól, kb. 25 kiló feleslegel sem. Gondolom, az ember egyéni mutatóitól s ugye az étrendtől s ételmennyiségtől is függ. Hússal és zöldséggel más, mint szinte teljesen húsmentesen...

A Te étkezésed mellett nekem kopogna a szemem, viszont Neked sokkal kevesebb felesleged van, mint nekem, ott már azért nehezebb fogyni, bár azzal együtt sem eszel sokat, persze nem tudom a mennyiségeket.

A gyümölcs annyira nem vészes, bár lehet, hogy Neked jobb a kevesebb, viszont van itt, aki banánnal is fogyott... Sajna nincs fix recept, ki kell tapasztalni, Neked mi válik be.

A fehérjét még én is kevésnek tartom, pedig nekem sem magas a szintje...

2014. aug. 13. 18:54
 5/8 A kérdező kommentje:

Igazából nem akarok fogyni, vagyis nem lételemem, csak azt nem tudom, hogy eleget eszem e. A nem fogyásból utottam arra a következtetésre, hogy annyira nem ehetek keveset, de tényleg nem tudom.

A fehérjéval sajna vannak gondok, zsír szerintem megvan.

Egyelőre az is a baj, hogy itthon kajálok, és így nehezebb, de amikor tudok próbálok húst enni.

2014. aug. 13. 20:08
 6/8 anonim válasza:
Miért követtek önsanyargató diétákat? Ismeritek azt a mondást hogy reggelizz mint egy király ebédelj mint egy nagyúr és vacsorázz mint egy koldus? Naponta többször kell enni rendszeresen. Ezt kell betartani. Nézz szálkásító étrendeket. Járj futni, sportolj. Normális étrendel és némi sporttal rövid időn belül drasztikus változást érhetsz el. Sokan azt hiszik hogy otthon ülve semmit tevésbe ha valami táplálékot megvonnak maguktól bomba alakjuk lesz. Ha durván megvonod magadtól a tápanyagod a tested nem a zsírt fogja lebontani, hanem az izmokat. Gondol bele hogy az vésztartalék és bolond lenne a tested lebontani azt a vésztartalékot ugy hogy nincs utánpótlás. Viszont ha rendesen eszel akkor a tested feleslegesnek fogja érezni a raktározást és sportal kombinálva gyorsabban elégeti a zsírt. Egyél többször keveset. Amugy nem vagyok benne az ilyen diétás dolgokban ugy hogy nem tudom milyen diéta az a paleo de amit leírtál hogy mit eszek katasztrófa... és is próbáltam diétázni régen és nem ettem rendesen. Fogytam is csak az a baj hogy izomból, zsírpárnák ugyanúgy maradtak. Aztán elkezdtem tornázni fehérje készítményeket ittam és szépen lement 10 kg zsír ami helyett feljött 5kg izom. És mondom nem tudom milyen diéta ez a paleo de inkább nézz körül ezen az oldalon ( [link] ) többre mész vele mit ujságokból nők lapjából kinézett diétákkal. Szabad tudnom hány éves vagy?
2014. aug. 21. 09:18
 7/8 anonim válasza:

Szerintem paleo az rokon a ketogén diétával nem?

Ha így van, akkor sok zsír, kevesebb fehérje, szénhidrát meg max. 20-30 gr naponta! Már egy almával is túlmehetsz rajta.

Gyümölcs nem jó fogyókúra idején, mert gyümölcscukrot tartalmaz. Amíg az van a vérben, nem fog a szervezet a zsírhoz nyúlni. Gyümölcsöt iktasd ki, sok zöldség, hús és zsír jöhet, tészta, rizs, krumpli, kenyér szintén kiiktatva.

2014. aug. 21. 13:57
 8/8 anonim ***** válasza:

#6: "Miért követtek önsanyargató diétákat? Ismeritek azt a mondást hogy reggelizz mint egy király ebédelj mint egy nagyúr és vacsorázz mint egy koldus?"

Ismerjük. Nekem ez az egyik legkegyetlenebb önsanyargatás lenne, utálnám. S annyi mondás van. "A tej élet, erő, egészség". Na, azt sem hiszem el :P A bőséges reggeli legalább tuti jó valakinek, csak nem nekem.

"Gondol bele hogy az vésztartalék és bolond lenne a tested lebontani azt a vésztartalékot ugy hogy nincs utánpótlás."

A vésztartalék azért van, hogy vész esetén lebontsa. Meg is teszi, maximum, ugye, nem az elején, hanem később, így alapvetően egyetértünk, nem ajánlatos a koplalás. Sem egészség, sem hatásosság szempontból sem, még ha egyeseknek véletlenül be is válik.

#7: Szerintem nem rokon, csak vannak közös elemek. De ez a nyersvegánra és a paleóra is elmondható :)

A ketogén elég extrém, nem mindenkinek való. Én most próbálkozom vele, de tartósan sose menne, túl zöldségimádó vagyok ahhoz (nekem mondjuk másfél kiló szigorúan megszabott típusú zöldség nem elég).

2014. aug. 21. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!