Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » A rizzsel vagy a zabpehellyel...

A rizzsel vagy a zabpehellyel okozok kevesebb kárt magamnak?

Figyelt kérdés
A részletes okok is érdekelnének.
2014. júl. 30. 16:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
52%
Egyikkel sem. Mind egeszseges.
2014. júl. 30. 16:48
 2/13 anonim ***** válasza:
0%
Hát azért a zabpehely egészségesebb, főleg ha zsíros fehér rizsről van szó...
2014. júl. 30. 16:51
 3/13 Osynho ***** válasza:
100%
Zsíros fehér rizs? Az milyen? :D
2014. júl. 30. 16:52
 4/13 anonim ***** válasza:

Biztos túletetik, és meghízik. :D

Egyik sem árt, de ajánlatosabb a barna/basmati rizs. Nem azért, mert a fehér zsíros lenne (LOL), hanem mert magasabb a glikémiás indexe, kisebb a rosttartalma.

2014. júl. 30. 18:01
 5/13 anonim ***** válasza:

"Egyik sem árt, de ajánlatosabb a barna/basmati rizs. Nem azért, mert a fehér zsíros lenne (LOL), hanem mert magasabb a glikémiás indexe, kisebb a rosttartalma."

Fordítva.

Amúgy a rizs, a zab gluténszennyezett.

2014. júl. 31. 15:44
 6/13 anonim ***** válasza:
Te jó ég! Ezek élelmiszerek!!! Afrikában meg éheznek...
2014. aug. 4. 05:20
 7/13 anonim ***** válasza:
Mondjuk nekem nincs bajom a rizzsel, zabbal, eszem is mindkettőt. De ez az afrikai éhezéssel érvelni óriási közhely, ráadásul a kettő teljesen független egymástól. Afrikában nem azért éheznek, mert az európai finnyás. Emiatt nekem hadd ne kelljen minden szemetet megennem, amit elém tolnak.
2014. aug. 4. 10:18
 8/13 anonim ***** válasza:
Utolsó, lehet, hogy közhely, de attól még igaz marad. És igen, lehet vele érvelni. Főleg pedig azért, mert amit te itt szemétnek mersz nevezni, az ott az életbemaradást jelentené. Megennék és semmi bajuk nem lenne tőle, az anya tudná tőle szoptatni a gyerekét, képzeld el és a kisgyerekek nem pusztulnának éhen felpuffadt hassal! Ha ott lennél, te is megennéd ezt a "szemetet". A mai ember már nem tudja, mit kezdjen magával, közben nem veszi észre, hogy jó piaci stratégiák áldozata, a mai korszellemé, amelyek élelmiszereket képesek a mai ember minden bajáé hibáztatni, jó üzlet lett a paleo is, érdemes volt rajta annyit agyalnia valakinek, mert mindig vannak, akik hagyják magukat megvezetni. Pedig nem a táplálékkal van a baj, hanem az életmóddal. Ha minden új hóbortos önjelölt élelmezési szakértőnek igaza lenne, akkor már nem is ehetnénk semmit. Az egyik azt mondja, természetesen x tanulmányra hivatkozva, hogy a tej nem jó, a másik külföldi szakirodalmakra hivatkozva, hogy a búza nem jó. Azért álljunk már meg, mindenkinek talán nem lehet igaza, ugye? Az étkezési fanatikusok által hirdetett egyoldalú táplálkozás károsabb, mint bármely élelmiszer, amit megeszel. Figyelembe se veszik az egyéni és személyi adottságokat, egy homogén masszaként néznek az emberekre. Csakhogy rengeteg kultúra van, más-más éghajlati tényezők alatt, ezért alakultak ki a különböző étkezési szokások is, az élelmiszerek változatossága is innen ered. Egyébként a fenti kérdésre visszatérve: hagyományosan, európai tradícióban mindkét fenti étel kiválóan alkalmas kisbabák első táplálékának. A rizsben nincs, a zabban pedig kevés glutén van (ha egyáltalán), tehát ha valakinek hajlama lenne gluténérzékenységre, még az is kaphatja.
2014. aug. 4. 17:35
 9/13 anonim ***** válasza:

Nézd, attól, hogy én megeszek minden fost, Afrikában még ugyanúgy éhendöglenek a n*ggerek. Legfeljebb tönkreteszem még magamat is, én meg majd megdöglök valamelyik "népszerű" civilizációs betegségben. Ezért nem érv, mert a kettő egymásra semmilyen hatással nincs. Ha senki nem enné meg, akkor sem kapnák meg a fekák, hanem leállna a gyártásuk. Ez a szomorú valóság.

Ne csak szélsőségekben gondolkodj, nem csak paleo, és hétköznapi szemétevő életmód létezik. Van köztes út, én ezt követem. Nem eszek bolti felvágottat, nem eszek édességet, nem eszek konzerveket, készételeket. Eszek joghurtot, túrót, zabot, rizst, a húst és a köreteket pedig magamnak készítem el itthon. Gyakorlatilag a mesterséges adalékokat szinte teljesen ki tudtam szűrni az életemből. Persze 100% biztos nem lehetsz benne, hiszen nem tudhatod, hogy a bolti húsban és zöldségben milyen vegyszerek vannak, de már így is sokat teszel az egészséged érdekében. Ha pedig meg tudod oldani, hogy háztáji húst és zöldséget egyél, az a legjobb, amit tehetsz magadért.

2014. aug. 4. 19:38
 10/13 anonim válasza:
Azért puffad fel a gyerekek hasa, mert szénhidrát mérgezést kapnak. Kiküldenek nekik lencsét rizzsel, meg zabkásákat? Pont nem ilyet kéne, hanem vmi olyasmit, amiben vitamintartalom is van, nem pedig tömény ch...
2014. aug. 31. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!